26 آوریل 2024 - 18:46
عصر هامون گزارش می دهد؛

کبدی، برند جهانی سیستان و بلوچستان در موج بی تفاوتی

7 نوامبر 2015 - 13:30 dsfr.ir/qi069

کبدی، برند جهانی سیستان و بلوچستان در موج بی تفاوتی
msy.gov.ir
کبدی کاران در حال مسابقه

کبدی یکی از رشته های پرطرفدار در سیستان و بلوچستان است که در صورت حمایت بیشتر از سوی مسئولان می تواند به جایگاه نخست در کشور دست یابد.

با وجود رتبه نخست کبدی در سیستان و بلوچستان امکانات اختصاص یافته به این رشته در حد عملکرد آن نبوده به طوری که به رغم وجود خانه کبدی در تمامی استان ها، در سیستان و بلوچستان هنوز چنین تشکیلاتی تعریف نشده است.

متاسفانه سیستان و بلوچستان در کشور به عنوان یکی از استان های جرم خیز و نا امن شناخته شده است در حالی که با رشد رشته های ورزشی که در آن استعداد فراوان وجود دارد می توان چهره زیباتری از استان نه تنها در سطح کشور، بلکه در سطح بین المللی نشان داد.

با توجه به هم مرز بودن با کشورهای جرم خیز افغانستان و پاکستان، پرورش ورزشکاران در رده های مختلف ورزشی می تواند از بسیاری از کجروی ها و انحرافات به ویژه اعتیاد در استان جلوگیری کرد.

رییس هیئت کبدی سیستان و بلوچستان گفت: تعداد 600 کبدی کار سازمان یافته و 3 هزار کبدی کار سازمان نیافته در استان فعال هستند.

سعید مقدم بقا عنوان کرد: سیستان، مهد کبدی کشور به شمار می آید، کبدی سیستان و بلوچستان، نه تنها در ایران بلکه در جهان به عنوان یک برند شناخته می شود. در سطح ایران کبدی یک رشته مدال آور مورد توجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش قرار دارد چرا که در رده بندی فدراسیون ها که شامل 55 رشته می باشد کبدی در جایگاه یازدهم قرار دارد.

وی عنوان داشت: با وجود قدمت کم کبدی در کشور به طوری که فدراسیون کبدی در سال 1384 ایجاد شده، این رشته رشد چشمگیری داشته است که حتی در بخش بانوان نیز مدال آور هستیم. تیم های کبدی سیستان و بلوچستان در رتبه های خوبی قرار داشته به طوری که در رشته های نوجوانان و نونهالان کشوری در بخش دختران و پسران به مرحله کشوری راه یافته اند. در تیم های ساحلی نیز تمامی استان ها با یک رشته حضور داشتند اما سیستان و بلوچستان به دلیل دارا بودن بازکنان مستعد با دو تیم در این مسابقات حضور یافته که در این راستا یکی از تیم های استان جز شش تیم راه یافته به مرحله بالا بوده که به زودی در گلستان مسابقات نهایی را پشت سر خواهد گذاشت.

وی بیان داشت: در حال حاضر تیم های بانوان و آقایان استان به مرحله نهایی در لیگ کشور صعود کرده اند، تیم سالنی آقایان که در دانشگاه آزاد فعالیت دارد سال گذشته مقام قهرمانی را کسب کرد همچنین تیم بانوان نیز در سال گذشته قهرمان لیگ ایران شد. در مسابقات کره جنوبی امسال، شش کبدی کار از سیستان و بلوچستان حضور داشتند. هم چنین لیگ های استانی ساحلی و سالنی در استان فعال هستند و تیم های کبدی در دانشگاه ها و مدارس استان راه اندازی شده است.

رییس هیئت کبدی سیستان و بلوچستان و منطقه پنج کشور اظهار داشت: سیستان و بلوچستان نقش کلیدی در کشور را در تیم های ملی از نظر بازیکن، مدیر و مربی سیستان و بلوچستان ایفا می کند به طوری که بسیاری از مهره های اصلی تیم ملی از سیستان و بلوچستان هستند. وی ادامه داد: تقریبا 25 کبدی کار از سیستان و بلوچستان در تیم های ملی حضور دارند.

رییس هیئت کبدی سیستان و بلوچستان گفت: امکانات موجود برای کبدی در استان بسیار کمتر از میزان عملکرد این رشته می باشد. در حالی که تمامی استان های دارای خانه کبدی با تشکیلات مستقل می باشند اما در سیستان و بلوچستان که مهد این رشته می باشد خانه کبدی وجود ندارد. سیستان و بلوچستان رییس منطقه پنج کشور است اما حتی یک دفتر هیئت خوب در استان وجود ندارد. هم چنین خوابگاه مشخص در زاهدان و زابل وجود ندارد در حالیکه در طی سال اردوهای زیادی برگزار می شود.

وی با اشاره به خانه کبدی و سالن تمرین و خوابگاه مناسب در استان باید راه اندازی شود افزود: در شهرستان های زابل و زهک سالن تمرین مناسب و دفتر هیئت وجود ندارد. به دلیل نبود بودجه برای اعزام تیم ها و حضور در مسابقات از اسپانسر و حامی مالی استفاده می شود اما اسپانسر هم به میزان کافی در استان وجود ندارد چرا که هر اسپانسر تنها یکی از تیم های کبدی را حمایت می کند.

مقدم بقا عنوان کرد: کبدی استان در سطح کشور تثبیت شده اما اگر خواهان رشد آن در سطوح فراملی هستیم باید ارتباطات بین المللی را قوی تر کرد. خوشبختانه ارتباطات بین المللی با کشورهای هند، پاکستان، کره و تایلند ایجاد شده به طوری که در حال حاضر اردوهای رفت و برگشتی با آنان داشته همچنین یک بازیکن نیز به هندوستان صادر شده است. هرچه ارتباطات بین المللی بیشتر شود، سیستان و بلوچستان شناخته تر شده و کبدی عاملی برای شناخت بیشتر استان در جهان می شود.

« دنیای سفر » این نوشته را از « عصر هامون » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1