در آستانه فرا رسیدن اول اردیبهشت ماه و یاد روز شیخ اجل سعدی شیرازی ، آیین گلباران آرامگاه این شاعر بزرگ پارسی گوی برگزار شد.
به گزارش «دنیای سفر» روز پنجشنبه ۳۱ فروردین ماه و در آستانه یاددروز سعدی شیرازی، آیین گلباران آرامگاه سعدی با حضور حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کوروش کمالی سروستانی سعدیشناس و پژوهشگر، روح الله منوچهری سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملّی منطقه جنوب و مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس برگزار شد.
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این آیین اظهار کرد: در بین شعرای بزرگ ایران زمین پس از آنکه به عظمت فردوسی فکر میکنیم، به وسعت مولانا میاندیشیم و در باریکبینی و دقت نظر حافظ تأمل میکنیم به قلهای در ادبیات فارسی میرسیم که پُر از حکمت و عرفان شیخ اجل سعدی شیرازی است
وی بیان کرد: حکایتهای سعدی در گلستان و اشعارش در بوستان همه سرشار از مضامین اخلاقی و عرفانی هستند که گویا برای امروز جامعه سروده و گفته شدهاند. بدون شک این مضامین برای هویت اجتماعی نسل جدید ضروری است.
قانعی اضافه کرد: در تلاش هستیم تا در حد بضاعتمان بزرگان ادب، هنر و فرهنگمان را بیش از پیش به جامعه معرفی کنیم. امیدوارم برگزاری این یادروزها موجب ارتقا هویت فرهنگی و اجتماعی جامعه شود.
قانعی افزود: امسال به واسطه اینکه روز بزرگداشت سعدی با تعطیلات ایام عید سعید فطر همزمان شده تصمیم گرفتیم بزرگداشت سعدی را به این روز محدود نکنیم، لذا برنامهریزی لازم برای برگزاری هفته فرهنگی هنری سعدی صورت گرفت که مجموعه برنامههای مختلف فرهنگی هنری در طی این هفته برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: مراسم اختتامیه بزرگداشت سعدی روز هشتم اردیبهشت ماه در مکان آرامگاه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استانی برگزار خواهد شد.
کوروش کمالی سروستانی سعدی شناس و پژوهشگر هم اظهار کرد: تجلیل از سعدی تجلیل از فرهنگ و تجلیل از خداجویی، انساندوستی و احترام به حکمتی است که سعدی از هفت قرن پیش راوی آن بوده است.
کمالی سروستانی بیان کرد: قرن هفتم قرنی که سعدی در آم زندگی میکرد همزمان با قرن سیزدهم میلادی است که اروپا در تاریکی به سر میبرد اما سخنانی که حکیم شیراز در آن روزگار میگفتند سالها بعد در اروپا نمود پیدا میکرد.
وی عنوان کرد: پیوند با سعدی که شاعر زندگی است و سخنش از دل بر میآید و بر دل زندگان مینشیند ضروری است که در حد و توان خود برای ایجاد این پیوند میکوشیم اگرچه هنوز در عرصههای هنری در حد شیخ بزرگ شیراز کاری نکردیم.
کمالی سروستانی تأکید کرد: در عرصه تولیدات سینمایی و ادبی از جمله ساخت فیلم سینمایی، سریال، نوشتن رمان اثری در باب سعدی خلق نشده است. امیدواریم سعدی در بالاترین عرصههای هنری با جامعه امروز پیوند بخورد.
به گزارش «دنیای سفر»؛ سعدی شیرازی ملقب به استاد سخن، پادشاه سخن و شیخ اجل از شاعران نامدار ایرانی است که آوازه او در دنیا پیچیده است او در قرن هفتم هجری قمری زندگی می کرد و از آثار او می توان به بوستان و گلستان اشاره کرد. روز اول اردیبهشت در تقویم رسمی کشور به نام روز سعدی ثبت شده است.