دکتر مونسان در سومین روز سفر به عمان با رئیس سازمان صنایع دستی این کشور دیدار کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان روز یکم آبان 1398 در دیدار با عایشه بنت خلفان السیابیه رئیس سازمان صنایع دستی عمان با اشاره به روابط خوب و دیرینه دو دولت و ملت ایران و عمان اظهار کرد: «رهبران دو کشور مایل به تعمیق هر چه بیشتر این روابط هستند. اکنون روابط خوبی در حوزه های گردشگری و صنایع دستی میان دو کشور وجود دارد و امیدوارم این سفر موجب گسترش بیشتر این مراودات باشد.»
در ایران حدود 300 رشته صنایع دستی داریم که شما از بخش زیادی از آن مطلع هستید و ما آمادگی کامل برای انتقال تجارب متقابل داریم. همچنین برای آموزش صنایع دستی گروه های مورد نیاز شما را در ایران داریم.
او با تاکید بر اینکه یکی از مواردی که گردشگری را افزایش می دهد، رونق صنایع دستی است، ادامه داد:« ایران آمادگی برپایی نمایشگاه های خوبی در عمان به ویژه در ایام جشن پادشاهی و ملی را دارد. اکنون نمایشگاه کوچکی از شهر شیراز در هتل بستان مسقط برپاست که امیدوارم از آن بازدید کنید.»
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران در پایان سخنان خود با دعوت از رئیس سازمان صنایع دستی عمان برای شرکت در نمایشگاه بین المللی گردشگری ایران یادآور شد: «سال گذشته، ایران رتبه اول ثبت شهرهای جهانی صنایع دستی را به خود اختصاص داد. چند ماه دیگر هم نمایشگاه بین المللی گردشگری را در ایران خواهیم داشت که بخشی از آن به صنایع دستی اختصاص دارد. از شما برای بازدید و شرکت در بخش صنایع دستی این نمایشگاه دعوت می کنم. در این نمایشگاه وزیر گردشگری عمان نیز حضور خواهد یافت.»
عایشه بنت خلفان السیابیه، رئیس سازمان صنایع دستی عمان نیز در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه و حسنه دو کشور ایران و عمان گفت: «اطلاع داریم که در ایران به صنایع دستی توجه زیادی می شود و در عمان نیز سلطان قابوس اهتمام ویژه ای به این موضوع دارد. سلطان قابوس در سال 2003 ، سازمان صنایع دستی را تاسیس کرد و 10 سال پس از افتتاح این سازمان، دانشگاه صنایع دستی عمان را افتتاح کرد.»
او تصریح کرد: «از حضور فعالان صنایع دستی ایران در جشن روز ملی عمان استقبال می کنیم.»
عایشه بنت خلفان با اشاره به همکاری های گذشته عمان با ایران در حوزه صنایع دستی تصریح کرد: «در سفری که چندی پیش به ایران داشتم، تفاهم نامه ای را با همتای ایرانی خود امضا کردم. در این سفر مقرر شد، فعالان صنایع دستی اقدام به تبادل نظر و سفرهای متقابل و در نمایشگاه های یکدیگر شرکت کنند که در سال 2018 فعالان صنایع دستی ایران در نمایشگاه عمان شرکت کردند.»
او افزود: «عمان مفتخر به نایب رئیسی صنایع دستی غرب آسیا و عضو شورای جهانی صنایع دستی است و سه جایزه از سه شهر صنایع دستی مشهد، کاشان و همدان دریافت کرده است. ما در رشته مسگری از تجارب ایران بسیار استفاده کرده و از مربیان ایرانی در زمینه آموزش صنایع مس و قلمزنی بهره برده ایم. همچنین آموزش گلاب گیری را از ایرانیان فرا گرفتیم که تجهیزات آن در عمان کاملا ایرانی است.»
رئیس سازمان صنایع دستی عمان این دیدار با بیان اینکه از حضور فعالان صنایع دستی ایران در جشن روز ملی استقبال می کنیم، اظهار کرد: «ما علاوه بر وارد کردن تجهیزات کارخانه ای گلاب گیری، بوته های گل هم از ایران و کاشان وارد کرده ایم و مایلیم با همکاری ایران، مزارع گل گلاب گیری را بهینه کنیم.»
او در پایان با اظهار خوشحالی از سفر دکتر مونسان به کشور عمان گفت: «امیدواریم با این سفر شما شاهد افزایش روز افزون همکاری های دو کشور ایران و عمان در حوزه صنایع دستی باشیم.»
« دنیای سفر » این نوشته را از « میراث آریا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.