26 آوریل 2024 - 20:11
گزارشی از رابطه راه آهن تهران و ریزگرد

سوغاتی که تا امروز مغفول مانده بود

25 ژوئیه 2016 - 16:00 dsfr.ir/sx7hi

سوغاتی که تا امروز مغفول مانده بود
shora.tehran.ir
شورای شهر تهران

ریزگرد چه ارتباطی با فضای راه آهن می تواند داشته باشد؟ چرا پیش از این احدی نسبت به این مساله توجه نشان نداده بود؟!

همین یکی دو هفته پیش بود که مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران به اصرار اعضای شورای شهر در محل این شورا حاضر شد تا ضمن استماع دلایل آنها در خصوص خروج خط آهن از مناطق 17 و 18 پاسخ مناسبی ارائه کرده و از برخی مباحث نیز دفاع کند.

پیش از این رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به این که سوغات راه آهن برای تهران دود دیزل ها است، گفته بود: وجود راه آهن در شهر تهران آلودگی های صوتی، لرزه ای و هوا را برای این شهر به همراه داشته است، حال تا چه حد این سخن می تواند درست باشد بستگی به کار کارشناسی بسیار دارد زیرا، در تمامی کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه دیده می شود راه آهن به دلیل اهمیت وِیژه در مرکز شهر قرار دارد.

این مورد یکی از مواردی بود که پورسیدآقایی در توضیح لزوم ادامه حضور مرکز راه آهن در مرکز شهر به آن اشاره داشته و مستنداتی نیز به جهت رد افزایش آلودگی از این رهگذر ارائه داشته است.

حال پس از اظهارنظر رحمت الله حافظی نوبت به یکی دیگر از اعضای شورای شهر رسیده که با تأکید بر لزوم انتقال خطوط راه آهن به زیرزمین در مناطق 17 و 18 تهران، بگوید: مردم این مناطق بیشتر از اقشار کم درآمد جامعه هستند و ایجاد یک نوار سبز شامل پیاده راه و مراکز تفریحی، می تواند بهترین جایگزین برای خطوط راه آهن باشد، این اظهار نظر در صورتی اتفاق افتاده که خیلی پیش تر از این بخش زیادی از خطوط آهن در این دو منطقه به زیرزمین انتقال یافته است.

به گزارش تین نیوز، اسماعیل دوستی در ادامه سخنان خود افزوده است: ایجاد فضای سبز و پارک های عمومی و ارائه خدمات ویژه از طریق احداث کتابخانه، مراکز فرهنگی، هنری و ورزشی و مجتمع های چند منظوره به جای خطوط راه آهن مناطق 17 و 18، ضمن کمک به ایجاد اشتغال باعث رضایت مردم جنوب تهران خواهد شد.

وی با اشاره به این که در کشورهای توسعه یافته، ایستگاه های راه آهن زمانی درون شهرها امکان فعالیت دارند که از لوکوموتیوهای دیزلی که از آلایندگی بالایی برخوردارند استفاده کنند، اظهار داشته: در این کشورها فعالیت ایستگاه های راه آهن درون شهری، تنها در صورت استفاده از لکوموتیوهای مدرن با حداقل آلودگی، امکان پذیر است.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر این که بخشی از آلودگی هوای تهران به آلایندگی ناشی از فعالیت لوکوموتیوهای قدیمی باز می گردد، خاطرنشان کرده: علاوه بر این، زمین های اطراف خطوط راه آهن در جنوب تهران به محل تجمیع نخاله های ساختمانی و تجمع افراد معتاد تبدیل شده، ضمن این که بخشی از ریزگردهای تهران نیز از این زمین ها بر می خیزد!

اما در این بین از عضو کمیسیون حمل و نقل شورا باید پرسید ریزگرد چه ارتباطی با فضای راه آهن می تواند داشته باشد مگر در بیش از نیم قرن این مسیر ریلی در تهران وجود نداشت که به تازگی متوجه انتشار ریزگرد از این مسیرها شده ایم و چرا پیش از این احدی نسبت به این مساله توجه نشان نداده بود؟!

« دنیای سفر » این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1