26 آوریل 2024 - 19:56
نمایشگاه «حجم گرایی در مد»

از تلفن های عمومی تا بناهای ایرانی

22 ژوئیه 2016 - 10:00 dsfr.ir/di318

از تلفن های عمومی تا بناهای ایرانی
علیرضا فراهانی
نمایشگاه حجم گرایی در مد

تابستان است و لباس های راحت و خنک و تی شرت خیلی خریدار دارد. اما اگر این تی شرت ها رنگ و روی فرهنگ ایرانی و اسلامی داشته باشد، خیلی عالی می شود.

در فرهنگ سرای اندیشه دومین نمایشگاه «حجم گرایی در مد» برپا شده بود. این نمایشگاه از 16 خرداد 95 تا پایان ماه مبارک رمضان (15 تیر) ادامه داشت. طرح تی شرت هایی که در این نمایشگاه می توانستید ببینید خیلی جالب بود. گاهی روی لباس یک قصه یا رویداد دوره ای از زندگی نقش گرفته بود، مثل داستان تلفن های سکه ای که برای شما شاید نه، اما برای پدر و مادرهای شما یک دنیا خاطره به همراه داشت.

طرح لباس ها می توانست دالان های یک بازار قدیمی با معماری تودرتو باشد یا فضایی ترسیم کند به درون خود آدم؛ یک پنجره با شیشه های رنگی؛ مُهرهای قدیمی با نشانه هایی از فرهنگ اسلامی ایرانی، طرح یک بشقاب سبزی خوردن یک عینک با تصویرهایی از یک جنگ با سبک مینیاتور؛ جایی که سنت و مدرنیته به هم گره می خورد. همه ی این ها می تواند روی لباس ها نقش ببندد.

اما مهم این است که لباس های ما به دیگران پیام می دهند، یعنی لباس ما می گوید که ما چه طور آدمی هستیم. پس در انتخاب لباس ها باید دقت کرد.

نمایشگاه «حجم گرایى در مد» با اجراى مدوگرافى بر روى 40 لباس با مشارکت فرهنگ سراى اندیشه و زیر نظرکارگروه ساماندهى مد و لباس وزارت ارشاد در نگارخانه ی اصلى فرهنگ سراى اندیشه برگزار شد.

محمد سلیمی، گرداننده ی این رویداد به خبرنگار هفته نامه ی دوچرخه گفت: «وقت آن رسیده مد را به شکل ایرانی ببینیم. ما به هیچ وجه دنبال کار سنتی صرف نیستیم، بلکه بروز و ظهور رگه هایی از اصالت در کارمان اهمیت دارد. قصد ما این است که مدگرایی را از سطحی نگری ارتقا بدهیم و سبک زندگی و ترویج مُد ایرانی-اسلامی را در نظر بگیریم.»

او گفت: «چون در آغاز فصل گرما هستیم و همیشه نوجوانان و جوانان در این فصل دنبال لباس راحت و مناسب هستند، ما تی شرت را انتخاب کردیم که با گرافیکی تازه با نشانه های ایرانی و اسلامی مناسب طراحی شده باشند. من چون برای کودکان و نوجوانان هم کار کرده ام و به عنوان نویسنده ی تلویزیون برای این مخاطب نوشته ام، با روحیات این گروه آشنا هستم. همه می گویند طراحان و تولید کنندگان تعیین کننده اند، اما مردم با پذیرفتن آن مد، تعیین کننده اند.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا نوجوانان از این طرح های تی شرت استقبال می کنند یا نه، گفت: «نوجوانان طیف گوناگونی دارند و نمی شود گفت همه ی آن ها یک جور فکر می کنند. مثلا نمی شود گفت که همه ی آن ها عاشق گیم هستند، چون نوجوانان علایق گوناگونی دارند. در این نمایشگاه 40 اثر را به نمایش گذاشته ایم که 25 نمونه از آن می تواند مورد توجه نوجوانان قرار گیرد.»

این طراح مد درباره ی پیام لباس ها گفت: «لباس ها هر کدام پیامی دارد و طراحان لباس، گرافیست ها و دست اندرکاران مد باید بدانند که سلیقه های مختلف را چگونه راضی نگه دارند. گاهی نوجوانی دلش می خواهد طرح لباسش شاد باشد و به نوعی روحیه ی سرحال او را گوشزد کند. گاهی نوجوانی می خواهد بگوید من چه قدر به معماری ایرانی علاقه دارم یا روحیه ی فانتزی دارم. ما باید این سلیقه ها را در نظر بگیریم و با چنین نگاهی به طراحی لباس بپردازیم.»

محمدرضا صابریان، گرافیست این نمایشگاه نیز درباره ی انگیزه ی برگزاری نمایشگاه گفت: «وقتی در پارک ها قدم می زنیم نوجوانان را با لباس های عجیب و غریب می بینیم. لباس هایی با نمادهایی که متعلق به ما نیستند و معنای خوشایندی هم ندارند؛ مثل طلسم ها و یا نماد گروه های خاص.

ما این همه نماد زیبا در فرهنگ ایرانی و اسلامی خود داریم. می توانیم با طراحی تی شرت هایی که نشان های مذهبی و ایرانی دارند لباس های جدید طراحی کنیم؛ مثلا برای ماه محرم نیاز به لباس های مشکی با نشان های محرم داریم. اما برای مناسبت های خاص مانند مراسم و مناسبت هایی طر ح های ایرانی جذاب و مناسب نداریم. ما سعی کردیم در این نمایشگاه طرح هایی نو بزنیم که خاص زندگی خودمان باشد.»

« دنیای سفر » این نوشته را از « همشهری » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1