26 آوریل 2024 - 08:27
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح کرد:

تاثیر مثبت برجام بر تقویت صنعت گردشگری ایران

30 اکتبر 2016 - 08:30 dsfr.ir/b22dt

تاثیر مثبت برجام بر تقویت صنعت گردشگری ایران
میثم رودکی / دنیای سفر
جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری - مشهد

تحقق برجام فضا و پشتوانه را برای توسعه متوازن و منطقی گردشگری فراهم کرد.

"معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری"

به گزارش دنیای سفر، مرتضی رحمانی موحد بعد از ظهر جمعه در حاشیه بازدید از نمایشگاه «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» با رویکرد آئین های مذهبی و سفره های نذری که در هتل میثاق مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران در رابطه با وضعیت ورود گردشگران خارجی از سال 91 تا 94 اظهار کرد: در سال 91 میزان ورود گردشگران خارجی به ایران 4 میلیون و 70 هزار نفر بوده است، در حالی که این آمار در سال 94 به 5 میلیون و 20 هزار نفر رسید که حدود 30 درصد رشد را در مجموع و رشد سالیانه 10 درصدی را شاهد بوده ایم. این آمار و ارقام حاکی از آن است که با تقویت بازاریابی گردشگری می توانیم آمار ورود گردشگران را افزایش و به توسعه پایدار در گردشگری دست پیدا کنیم.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: از تاثیر برجام بر تقویت صنعت گردشگری ایران، به آرامش بخشی به روابط و همکاری های بین المللی ایران در پسابرجام خرسند هستم. تحقق برجام فضا و پشتوانه را برای توسعه متوازن و منطقی گردشگری فراهم کرد. با همین حمایت که به عنوان تبعات برجام در روابط بین المللی شکل گرفت شاهد حضور سرمایه گذاران، بخش های اقتصادی، هیات های و توسعه گردشگری در ایران هستیم.

رحمانی موحد اساس گردشگری را تعامل مردم با مردم دانست و گفت: این موضوع در شرایطی اتفاق می افتد که ما با دنیا یک رابطه عادی و مطلوب داشته باشیم و برجام این فضا را فراهم و این پشتوانه را برای توسعه متوازن گردشگری ایجاد کرده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری مبنی بر اینکه باید نام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را از انتها به ابتدا خواند، عنوان کرد: قبل از بیان هر مطلبی این را باید مطرح کرد که برداشت خوبی از صحبت های رئیس جمهور در فضاهای مختلف صورت نگرفت. سازمان شامل سه حوزه تخصصی است و این سه حوزه در کنار هم با پشتیبانی از یکدیگر می توانند عامل پیشرفت سازمان شوند اما نکته ای که در صحبت های دکتر روحانی بود این است که آنچه خروجی قالب این سازمان در اقتصاد، اشتغال و در توسعه پایدار هدف نخست است، گردشگری بوده و نباید منظور وی را به اشتباه متوجه شد، زیرا رئیس جمهور از تاکید بر صنعت گردشگری سخن گفته و منظورش تغییر در ساختار این سازمان نبوده است.

وی ادامه داد: بر اساس صحبت های دکتر روحانی، می توان این نتیجه را گرفت که به واسطه این صنعت است که ما میراث فرهنگی و داشته های خود را می توانیم عیان و آماده کنیم و با تقویت گردشگری هم مواریث خود را در چشم جهانیان بیشتر بشناسانیم و به اقتصاد خود در این زمینه رونق دهیم.

معاون گردشگری سهم ایران را از صنعت «گردشگری حلال» ناچیز خواند و عنوان کرد: گردشگری حلال همواره از موضوعاتی است که به صورت ویژه مورد توجه ما قرار گرفته و بنابراین در قالب همایش ها و نمایشگاه های «سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری» به غذای حلال پرداخته ایم. در حال حاضر شاهد برگزاری این رویداد به عنوان چهارمین نمایشگاه در مشهد با حضور چهار استان خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سمنان هستیم که از سویی به دلیل تقارن برگزاری آن با ایام ماه محرم و صفر، این دوره را با رویکر آئین های مذهبی و سفره های نذری برنامه ریزی کرده ایم.

رحمانی موحد در رابطه با وضعیت نابسمان صنعت گردشگری در سال 92 گفت: وضعیت تمام حوزه ها در سازمان همزمان با آغاز کار دولت تدبیر و امید نگران کننده بود، میراث فرهنگی ما به خوبی مدیریت و صنایع دستی و نه گردشگری و بنابراین احیاء و بازسازی نشده بود که این موضوع برای رئیس جمهور دارای اهمیت بود. از تاثیر برجام بر تقویت صنعت گردشگری ایران، به آرامش بخشی به روابط و همکاری های بین المللی ایران در فضای پسابرجام خرسند هستم.

وی به «لغو روادید متقابل» به عنوان یکی از رویکردهای اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای توسعه گردشگری اشاره و ابراز کرد: روادید یکی از زنجیره های خدمات گردشگری بوده و لغو روادید هم به صورت مقابل انجام می شود، به این معنی که هر کشوری آمادگی داشته باشد ما نیز آماده ایم تا روادیدها را لغو کنیم. البته نوع دیگری به نام «لغو روادید مسافران گروهی» نیز وجود دارد که تاکنون در ارتباط با آن به صورت متقابل با کشورهای روسیه، چین و هند مذاکرات صورت گرفته است و امیدواریم رایزنی ها به نتیجه برسد.

وی در ادامه همچنین اظهار کرد: بوم گردی از مواردی است که دولت یازدهم بر آن متمرکز شده و به صورت دستورالعمل و استاندارد درآورده است. رحمامی موحد افزود: موارد بوم گردی در ایران از 23 مورد در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید هم اینک به بالای 320 مورد رسیده است. وی ادامه داد: با کمک صندوق کارآفرینی امید 145 میلیارد ریال به اقامتگاه های بوم گردی در روستاها حمایت مالی شده که این حجم عظیم وقتی در روستاها تزریق می شود باعث وقوع اتفاقات خوب و مفید می شود.

گفتنی است؛ چهارمین جشنواره فرهنگی سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری با حضور استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان پنجم تا هفتم آبان ماه در میثاق مشهد برگزار شد.

1