پروژه های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران برای طرف های خارجی حاضر در پنل تخصصی همایش بین المللی سرمایه گذاری تشریح شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی از دیروز یازدهم مهرماه در سالن اجلاس سران برگزار شده و تا امروز ادامه خواهد داشت.
در بخش نخست این همایش پس از سخنرانی مسئولان دولتی پیرامون صنعت گردشگری و حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی پنل تخصصی و پنل پرسش و پاسخ سرمایه گذاران داخلی و خارجی، مسئولان دولتی یک نشست نیز با عنوان معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با حضور بخش خصوصی سرمایه گذاران داخلی و خارجی، معاون سازمان میراث فرهنگی، نماینده سازمان تامین اجتماعی، رئیس هیات مدیره بانک رفاه کارگران، مدیرعامل بورس اوراق بهادار و نماینده سازمان سرمایه گذاری برگزار شد.
در این پنل علی اصغر شالبافیان نماینده سازمان تامین اجتماعی گفت: تمرکز بر حوزه هتلداری باعث بررسی مواردی از جمله ضعف زیرساخت ها در این بخش شد. ضعف زیرساخت ها در این بخش به وضوح نشان داده شده. برنامه های دولت برای تقویت حوزه هتلداری به خصوص هتلداری 4 و 5 ستاره تبیین شده آنچه از تصمیمات بالادستی و لایحه برنامه ششم توسعه مشخص است نشان دهنده تمرکز دولت بر احداث هتل های 4 و 5 ستاره است. پیش بینی می شود این عدد هتل ها در سال های آینده بیشتر هم شوند.
در ادامه این برنامه سیدحسن قدمگاهی مدیرکل سرمایه گذاری در مناطق نمونه گردشگری سازمان تامین اجتماعی گفت: در این برنامه تعدادی از برنامه های پیشنهادی برای سرمایه گذاران تشریح شد.
وی اعلام کرد: یکی از این پروژه ها در زمین نزدیک به هتل هما در ضلع جنوبی میدان ونک قرار دارد که می توان در آن بیش از 350 اتاق پیش بینی کرد. هلدینگ هکتا قصد ندارد در پروژه های کوچک مقیاس حضور داشته باشد بنابراین اقدام به معرفی پروژه های بزرگ کرده است، علاوه بر این هتل، ساختمان نیمه کاره ای وجود دارد که از آن به عنوان مرکز تجارت گردشگری ایران در تقاطع خیابان آزادی و یادگار امام (ره) یاد می شود. اسکلت و سقف این ساختمان اجرا شده و به سبب دسترسی مناسب می توان آن را یک مجموعه گردشگری فرض کرد که یک بازار بزرگ گردشگری خواهد داشت. در کنار آن می توان یک هتل 5 ستاره نیز ایجاد کرد. پیشنهاد بعدی ما برای ملک مرغوبی در خیابان فرمانیه است، مالک همه این پروژه ها سازمان تامین اجتماعی است. این ملک مرغوب نیز 4 هزار متر مربع مساحت دارد که بتواند به هتل تبدیل شود. زمین دیگری به مساحت 7200 متر رمبع در شمس آباد قرار دارد که البته در این زمین ساختمان های قدیمی وجود داشت که می تواند برای ایجاد واحد اقتصادی لوکس در تهران مورد استفاده قرار گیرد. در خیابان پل رومی تهران قطعه زمینی به مساحت 9 هزار و 460 متر مربع نیز داریم که در آن تعدادی ساختمان های قدیمی که خدمات رفاهی می دهد وجود دارد.
قدمگاهی ادامه داد: غیر از تهران در کنار کوه صفه اصفهان 50 هزار متر مربع زمین برای ساخت هتل داریم. عملیات خاک برداری آن شروع شده است اما به سبب محدودیت ارتفاع ساختمان در آن منطقه نمی توان در آنجا برج ساخت ولی می توانم 760 اتاق و یک بازار بزرگ در آن محدوده ایجاد کرد. سبک معماری آن نیز صفویه است و می تواند دارای سالن اجتماعات و امکانات هتل 5 ستاره شده و به نماد جدید شهر اصفهان تبدیل شود.
وی گفت: در شهر کاشان نیز ظرفیت های خوبی وجود دارد چرا که این شهر بین دو فرودگاه بزرگ قرار گرفته است، این شهر کمتر از دو ساعت با فرودگاه امام خمینی (ره) و نزدیک به دو ساعت با فرودگاه اصفهان فاصله دارد.
قدمگاهی تصریح کرد: 30 هزار متر مربع در شهر کاشان داریم که هنوز ایده ای برای آن وجود ندارد و سرمایه گذار می تواند برای آن ایده بدهد. در شهر مشهد نیز دو هتل همای یک و دو داریم هتل همای یک زمین زیادی دارد که در آن می توان هتل بزرگی ایجاد کرد. 41 هزار متر مربع زمین در هتل مهر و ماه مشهد وجود دارد که شهرداری مشهد تا 70 هزار متر مربع اجازه ساخت و ساز به سرمایه گذار می دهد.در عرصه هتل همای شیراز نیز 500 اتاق پیش بینی کرده ایم، در یزد هم پروژه ای پیشنهاد می شود که برای آن 165 هزار متر مربع زمین پیشنهاد شده است البته این زمین متعلق به سازمان ملی زمین و مسکن است که می تواند در اختیار شرکت هکتا قرار گیرد.
وی گفت: زمین به مساحت 70 هزار متر مربع در گلوگاه مازندران داریم که 8 هزار بلوک در آن ساخته شده در این زمین حجم زیادی ساختمان ویلایی کنار دریا پیش بینی شده. تفاوت این ساحل در آن است که از این منطقه می توان برای لجن درمانی استفاده کرد. هتل همای بندرعباس نیز ظرفیت دیگر ما در جنوب کشور است اما هتل همای همدان در یک منطقه مرغوبی واقع شده که از استانداری موافقت های لازم را برای ایجاد کمپلکس با حداقل 80 هزار متر مربع گرفته ایم. در همدان زمینی را نیز دولت معرفی کرده است که 4600 متر مربع مساحت دارد و در بافت قدیمی شهر است. در شهر اراک هم زمینی به مساحت 6530 متر مربع برای هتل 5 ستاره پیش بینی شده که مالک آن شرکت هکتا است از این ظرفیت ها می توان برای سرمایه گذاری بخش داخلی و خارجی استفاده کرد.
در ادامه این برنامه محمدرضا پوینده مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی به معرفی فعالیت های این صندوق و پروژه های انجام شده و در حال انجام اشاره کرد.
حسن قالیباف اصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران هم به ظرفیت های گردشگری در بازار بورس اشاره کرد و گفت: هتل های هما به تازگی در بورس اوراق بهادار پذیرفت شد ما تا به حال این موضوع را نداشتیم که هتل ها از بازار سرمایه تامین مالی کنند. امیدواریم به زودی شاهد خرید سهام هتل ها در بازار بورس باشیم چون شرکت هایی که در بورس پذیرفته می شوند مورد اعتماد جامعه قرار می گیرند.
سپسس سهمانی مدیرعامل بانک رفاه کارگران، حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران ایران و جمالی نماینده سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی هر کدام گزارشی را به سرمایه گذاران داخلی و خارجی حاضر در این پنل ارائه دادند.
در نهایت؛ همایش بین المللی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با با سه پنل تخصصی در روز اول به کار خود پایان داد.