معصومه ابتکار:

کمک 100 میلیارد دلاری صندوق سبز به کشورهای در حال توسعه

15 دسامبر 2015 - 13:20 dsfr.ir/dg0iq

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

معصومه ابتکار در نشست خبری که روز سه شنبه 24 آذر برگزار شد،‌ درباره تردیدها در خصوص نقش ایران در اجلاس پاریس سخن گفت.

به گزارش دنیای سفر؛ معصومه ابتکار در نشست پرسش و پاسخ با خبرنگاران که روز سه شنبه 24 آذر برگزار شد،‌ درباره تردیدها در خصوص نقش ایران در اجلاس پاریس گفت: نقش ایران در پاریس از سوی بسیاری از رسانه ها بسیار قوی و فعال ارزیابی شد زیرا در تمام مراحل مذاکرات تیم مذاکره کننده حضور و نقش مشورتی داشت.

ابتکار اضافه کرد: موضوع دیپلماسی محیط زیست برای دولت یازدهم از اهمیت بالایی برخوردار است این امر به واسطه تاثیر بالای این عرصه در حوزه های اقتصاد و کشاورزی است زیرا ما شاهد آسیب های جدی در عرصه کشاورزی به واسطه تغییر اقلیم هستیم ضمن اینکه موضوع گرد وغبار علاوه بر تاثیر اقتصادی،‌ اجتماعی و زیست محیطی تبعات امنیتی دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان همچنان موضوع بنزین را دلیل آلودگی هوا می دانند گفت: ما در مورد کیفیت بنزین هر سه ماه یکبار آزمون انجام می شود و بنزین پتروشیمی از اردیبهشت به طور کامل حذف شده و شهر به شهر بنزین یورو 4 گسترش پیدا کرده که آخرین آن ها مربوط به شهر اهواز بود. نتایج این اقدام افزایش سه برابر روزهای سالم در اصفهان و بهبود هوا در شیراز،‌ کرج‌، اراک و سایر شهرها خود را نشان داده است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه راهبر ناجا و ستاد معاینه فنی از جمله دستگاه های موثر در موضوع آلودگی هوا هستند،‌ اظهار کرد: بازرسی خطوط تولید خودرو برای انطباق با استانداردهای یورو 4 از دیگر اقداماتی است که از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صورت می گیرد؛‌ همچنین درباره موتورسیکلت ها نیز استاندارد یورو 3 در کنار موتورسیلکت هیبرید مدنظر قرار گرفته است.

وی مشارکت دولت ها و بخش خصوصی دولت های لهستان،‌ ایتالیا،‌ فنلاند، ‌نروژ در موضوع تکنولوژی ها و فناوری های سبز را از دیگر اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای کاهش گازهای گلخانه ای عنوان کرد و گفت: در نمایشگاه بین المللی محیط زیست موضوع فناوری های محیط زیستی بخش ویژه ای را به خود اختصاص داده است.

تبعات اقتصادی اجلاس پاریس از دیگر پرسش های مطرح شده در این نشست بود که ابتکار در پاسخ به آن اظهار کرد: به واسطه نقش تاریخی کشورهای توسعه یافته در انتشار گازهای گلخانه ای این کشورها موظف هستند به کشورهای در حال توسعه کمک کنند. دوران پساتحریم فرصت فوق العاده ای برای ماست تا از صندوق سبز این اجلاس برای توسعه فناوری های سبز و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بهره بگیریم زیرا در این صندوق سالانه 100 میلیارد دلار کشورهای توسعه یافته اعتبار به فعالیت های کشورهای در حال توسعه پرداخت می کنند.

1