27 آوریل 2024 - 03:55

راه جهانی شدن از جاده ابریشم می گذرد

5 سپتامبر 2016 - 15:20 dsfr.ir/c91fr

راه جهانی شدن از جاده ابریشم می گذرد
persianfun.org
نقشه جهانی راه ابریشم

راه ابریشم نماد صلح، پیشرفت و تبادلات دوستانه برای کشورهای این حوزه است.

"محمدرضا پوینده"

مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، راه توسعه و جهانی شدن را به جاده ابریشم مربوط دانست و افزود: راه ابریشم نماد صلح، پیشرفت و تبادلات دوستانه برای کشورهای این حوزه است.

«محمدرضا پوینده» که ظهر روز یک شنبه (14 شهریور) در مراسم اختتامیه یازدهمین اجلاس جاده ابریشم در قزوین سخن می گفت؛ نقش محوری ایران در کمربند جاده ابریشم را به عنوان نگین مسیر طلایی باستانی و نقطه تعادل و مرکز ثقل توسعه امنیت در منطقه خاورمیانه دانست و ادامه داد: این کشورها دارای ظرفیت بالقوه عظیمی هستند که در صورت همگرایی و همکاری دولت ها با یکدیگر مبادلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جهان امروز را تغییر می دهند، به طوری که اکثر کشورهای حوزه راه ابریشم، راه جهانی شدن، با راه جهانی شدن پیوند خورده است. به طوری که سیاست و برنامه های دولت ها به سرمایه گذاری و بازآفرینی این راه معطوف شده است.

وی با بیان این که با این رویکرد، ما با نگاهی کاملا مثبت در پی تعامل گسترده با کشورهای ذینفع برای احیای جایگاه اقتصادی و فرهنگی جاده ابریشم هستیم، افزود: به طور خاص مصمم به بازآفرینی تمام ظرفیت هایی هستیم که به نوعی می تواند موجب رشد و توسعه گردشگری در ایران و حتی در منطقه شود، چون باور داریم هر گامی در جهت احیای ظرفیت های گردشگری منطقه برداشته شود و در نهایت به سود ایران و سایر کشورهای دوست و همسایه خواهد بود.

او با اشاره به برگزاری ششمین شورای اجرائی جاده ابریشم سازمان جهانی جهانگردی که در شهر ارومیه برگزار شد؛ گفت: این شورا در سه محور «تبلیغات و بازاریابی جاده ابریشم برای جذب توریست»، «احیای کاروانسراها و ابنیه های قدیمی برای جذب گردشگر در حاشیه جاده ابریشم» و «تسهیل در خطوط جاده ای، ریلی و هوایی» مورد توافق قرار گرفت.

پوینده با تاکید بر این که منظور از احیای جاده ابریشم ساخت دوباره ی آن نیست، افزود: منظور احیای پیوندها در سازه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و مبادلات و ارتباطات گسترده و سازنده میان کشورهای کمربند جاده ابریشم است.

وی اعلام کرد: صندوق احیا در حال حاضر مدیریت واگذاری بیش از 700 بنای تاریخی را در دستور کار خود قرار داده که سال گذشته موفق به واگذاری 50 بنای تاریخی به سرمایه گذاران شده است. او مجموعه تاریخی فرهنگی سعدالسلطنه قزوین را یکی از فاخرترین بناهای تاریخی دانست که از سوی صندوق احیا به شهرداری قزوین واگذار شده که پس از مرمت وارد چرخه اقتصادی و بهره برداری شده است و یک نمونه بسیار موفق از همکاری مشترک در این حوزه است.

وی در بخش دیگری ازصحبت هایش به وجود صدها کاروانسرا و بنای تاریخی مانند سعدالسلطنه در مسیر جاده ابریشم اشاره کرد وگفت: استراحت، اقامت، گذراندن اواقات فراغت در کاروانسراهای بین راهی و بناهای تاریخی شهری تجربه جدیدی از ارتباط انسان با فضاهای سنتی در دوران گردشگری مدرن یا طبیعت گردی است.

رئیس صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی، ورود بناهای تاریخی به چرخه اقتصاد فرهنگی را یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی و فرهنگی و همچنین ایجاد اشتغال پایدار دانست و افزود: این صندوق اماده ارائه بسته هایی به سرمایه گذاران خارجی و داخلی، همکاری و انتقال تجربیات با نهادها و موسسات زیربط در سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه و کشورهای مستقر در مسیر جاده ابریشم است.

1