10 اکتبر 2024 - 08:07

موفقیت برند ملی گردشگری مالزی در چیست؟

12 مارس 2016 - 09:30 dsfr.ir/673m7

موفقیت برند ملی گردشگری مالزی در چیست؟
i.ytimg.com
برند سال 2015 کشور مالزی

کمپین های تبلیغاتی متعدد و طراحی لوگو در سال های مختلف برای بازار های هدف سالیانه در کنار تقویت هویت و تصویر برند از مهمترین عوامل موفقیت برند ملی گردشگری مالزی است.

تبدیل شدن به مقصدی شناخته شدهT چالشی بزرگ برای بازاریابان محسوب می شود. حفظ یک تصویر مثبت در ذهن بازدید کنندگان با وجود مقاصد رقیب و جایگزین که سعی در حفظ یا گرفتن سهم قابل توجهی در بازار دارند، کار بسیار دشواری است.

در دهه ی 70 مالزی به عنوان یک مقصد گردشگری جدید "بهشت گرمسیری" ظهور پیدا کرد. مالزی در تلاش های خود برای به شهرت رسیدن و متمایز شدن از همسایگان خود، از ابتدا تلاش کرد تا تصویر ترویج یافته از کشور را تغییر دهد. در طی گسترش بیماری های مرتبط با رفتارهای نامناسب جنسی، مالزی به عنوان "مقصد پاک" ترویج یافت. این استراتژی برای جذب مسافرانی بود که به مقاصدی مانند پوکت، بالی، پاتایا سفر می کردند. البته استراتژی " مقصد پاک" اثر قابل توجهی بر این مقاصد بر جای نگذاشت.

در سال 1990 با پی بردن به پتانسیل های بالقوه مالزی در حوزه ی میراث طبیعی، این کشور شروع به سرمایه گذاری بر این منابع نمود. اشعار هایی مانند " شناخت مالزی برابر است با علاقه مند شدن به آن"  و " شما مجذوب خواهید شد" به صورت گسترده در تبلیغات داخلی و بین المللی مورد استفاده قرار گرفت. تکیه بر میراث طبیعی بسیار موفقیت آمیز بود به گونه ای که محصولات جدید مانند گردشگر طبیعی، گردشگری ماجراجویانه  و گردشگری کشاورزی را به بازار مالزی اضافه نمود. موفقیت این کمپین منجر به ورود 7.45 میلیون گردشگر شد. با موفقیت تمرکز مالزی بر بازاریابی منابع طبیعی خود به عنوان جاذبه های گردشگری، این کشور تلاش کرد تا محصولات گردشگری خود را متنوع سازد زیرا تنها با تکیه بر این نقطه ی قوت نمی توانست مقصدی اغوا کننده باشد. در واقع تنوع بخشی به محصولات گردشگری، مقصد را از وابستگی به فعالیت ها و بازارهای خاص نجات می داد.

در واسط دهه ی 90 مالزی سوار بر کشتی " مالزی ، بهشتی برای خرید" شد و خود را به عنوان مقصدی با ارزش برای خرید معرفی نمود چرا که خرید یکی از فعالیت های اصلی است که منجر به تولید درآمد در اقتصاد محلی می شود. سپس مالزی تحت تگ لاین "Truly Asia" شکل تازه ای گرفت تا مالزی را به عنوان مقصدی دوستانه و شاد معرفی کند.

در سال 1990 کمپین " سال بازدید از مالزی" با موضوع “Fascinating Malaysia. Year of Festivals” به راه افتاد. نشانه ی شهری معروف کوالالامپور، ساختمان سلطان عبدالصمد، به عنوان لوگو رسمی آن سال مشخص شد. در سال 1994 این کمپین باز هم تکرار شد و این بار با موضوع "Fascinating Malaysia. Naturally More" آغاز شد و حدود 10.22 میلیون گردشگر ورودی به همراه داشت. سومین کمپین در سال 2007 همراه با پنجاهمین سال استقلال مالزی شروع به کار نمود. تمامی تلاش ها در آن سال متمرکز بر فعالیت های تبلیغاتی بود و همراه با شعار " وقت آن فرا رسیده است، مقصد مورد نظر شما مالزی است" و تگ لاین بسیار موفقیت آمیز و تاثیر گذار "Truly Asia"  موفق به جذب 20 میلیون گردشگر شد. درسال 2014 چهارمین کمپین "سال بازدید از مالزی" برپا شد. این کمپین با موضوع  "Celebrating Malaysia Truly Asia"  و بیش از 28 میلیون گردشگر توانست تنوع مالزی را در عین وحدت نشان دهد. در سال 2015 نیز شاهد برپایی این کمپین تحت موضوع "Endless Celebrations" بودیم و که هدف آن تشویق گردشگران به اقامت بیشتر در مالزی بود تا از جشنواره های مختلف لذت ببرند. هر کدام از این لوگوهای گردشگری این کمپین ها، در زمان خود بخشی از هویت، سنت و فرهنگ کشور را منتقل ساخته اند. برای مثال بخشی از لوگو سال 2015 ساز سنتی که در مالزی رواج دارد را نشان می دهد. در زیر لوگوهای هر دوره را می توانید ببینید:

ساخت برند ملی یک کشور تنها در توجه به گردشگری خلاصه نمی شود اما کشور مالزی در این زمین بسیار موفقیت آمیز عمل کرده است، و در حال حاضر گردشگری بخش مهمی از اقتصاد این کشور را تشکیل می دهد.

 مالزی کشوری است که رنگ، طعم، صدا  و مناظر آسیایی را یکجا و به دور هم آورده است. هیچ کشوری مانند مالزی سه نژاد مالایی، چینی و هندی  و دیگر گروه های قومی را در خود جای نداده است. تنوع وسیعی در فرهنگ، سنت، آداب و رسوم این کشور وجود دارد که تجاربی بی شمار به گردشگری ارائه می دهد.

www.multiconsultant.globalgroupofpakistan.com

برند ملی مالزی یکی از نمادین ترین تگ لاین ها را در برند سازی ملی ایجاد کرده و با خطی که در زیر واژه ی  truly  کشیده شده است،  بر مفهوم این واژه تاکید بیشتری کرده است. خود لوگو نیز به صورت نوشته ای دست نویس و بسیار خوش خط طراحی شده که تصویری با کیفیت از مقصد ارائه می دهد.

تگ لاین "Truly Asia" که در تمامی کمپین های تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد، ماهیت و تنوع منحصر به فرد کشور مالزی را نشان می دهد و در عین حال تمایز و جذابیت این مقصد را القا می سازد.

برند سازی مالزی با هدف ارائه ی تنوع فرهنگی انجام شد تا این تنوع فرهنگی به شکل گیری تصویر برند و جایگاه یابی آن کمک کند. کشور مالزی برای توسعه گردشگری کشور خود از راهکارهای ترویجی و تبلیغاتی بسیاری در طول سالیان متمادی استفاده نموده است. استفاده از کمپین های BBC برای توسعه کشور به عنوان مقصد گردشگری یکی از این راهکار ها بوده است. ویدئوهایی از عناصر مختلف جذابیت های این کشور در بخش اخبار این شکبه ارائه شدند. تبلیغات چاپی در مجله ی  lonely planet نیز از استراتژی های بازاریابی دیگر این کشور در جذب مخاطبان خود بوده است. طراحی کمپین های گردشگری ویژه برای کشورهای همسایه که بازارهای اصلی مالزی را تشکیل می دهند از راهکارهای موفق مالزی در جذب گردشگر به حساب می آیند. برای مثال کمپین “Truly My Moment” کشور مالزی در رسانه های چاپی و الکترونیکی به راه افتاد و حتی جایزه ی بهترین برند گردشگری را از کشور هنگ کنگ کسب کرد.

مالزی یکی از موفق ترین کشورهای آسیایی و همچنین مسلمان در جذب گردشگر بوده است و برند ملی این کشور به خوبی در خدمت گردشگری قرار گرفته است. البته در کمپین های تبلیغاتی گردشگری، لوگو هایی متفاوت طراحی شده است ولی پایه و اساس همه ی آنها برند ملی مالزی بوده است. این برند به خوبی مانند چتر تمامی فعالیت های گردشگری این کشور را در زیر خود پوشش داده است. نکته ی دیگر تقویت هویت و تصویر این برند از طریق کمپین های موضوعی متعدد است.

1