در محوطه نمایشگاه بین المللی گردشگری پدیده های نوظهوری را می توان دید که امسال به نمایشگاه گردشگری اضافه شده اند.
تهران از روز گذشته (سه شنبه 27 بهمن) در حالی شاهد برپایی نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری است که متفاوت ترین برگزاری این رویداد، در طول این سال ها به نمایش گذاشته شده است.
در نمایشگاه امسال که تاکید بیشتری بر بخش بین الملل و استانی آن شده، طبق اظهارات مقامات گردشگری نمایندگانی از کشورهای ترکیه، فرانسه، ایتالیا، روسیه، اسپانیا، عراق، کره جنوبی، تایلند، تونس، مالزی، ویتنام، جمهوری آذربایجان، قبرس، امارات، اوگاندا و سوریه حضور دارند.
در سالن نمایشگاهی بازدیدکنندگانی از سایر کشورها بویژه آمریکا دیده می شوند که برای تعامل و رایزنی آمده اند. برخی از آن ها سردرگم هستند و هنوز نمی دانند چگونه باید با ایران تعامل داشته باشند، چون اطلاعات دقیقی از ویزا ندارند و همچنان نگران محدودیت های مصوبه اخیر آمریکا برای ویزای اتباع 38 کشور هستند و برخی هم سراغ آژانس ها رفته اند و جز بازدید از نمایشگاه، رایزنی هایی را شروع کرده اند، اتفاقی که در نمایشگاه های گذشته تهران رخ نمی داد.
بخش مردمی این نمایشگاه نیز با اختصاص به اداره های میراث فرهنگی و گردشگری استان ها و با طراحی خانه ایرانی که از عمارت بروجردی ها الگو گرفته شده، مانند هر سال شلوغ ترین و پر سروصدا ترین بخش این نمایشگاه به شمار می آید، سالنی که از نخستین ساعات آغاز تا پایان آن با رقص محلی و موسیقی نواحی و آیینی و عروسی های محلی همراه است و تماشگران زیادی هم دارد.
در همین سالن، می توان بیش ترین جزییات را برای سفر به دست آورد، مخصوصا اگر تصمیم به سفرهای انفرادی و با وسیله شخصی باشد که به اطلاعات و نقشه های محلی نیاز دارد. نقشه ها و کتاب های راهنمای سفر به همراه کارت پستال هایی که کمتر مواقعی می توان آن ها را پیدا کرد، در سالن 38 این نمایشگاه رایگان توزیع می شود، اقلام تبلیغاتی که به مرهمت بروشور جمع کن های حرفه ای معمولا خیلی زود تمام می شود و به روزهای پایانی نمایشگاه نمی رسد!
سالن دیگری به طور کامل به صندوق حفظ و احیا اختصاص یافته، جایی که آثار تاریخی را برای مرمت، احیاء و بهره برداری به مزایده می گذارد و در عین حال مرکز تجمع اماکن اقامتی تاریخی ایران شده است، نه در این سالن و نه در خانه ایرانی، خبری از "بوم گردی ها" نیست، اقامتگاه دارانی که زندگی ایرانی را به تصویر می کشند و امسال از غایبان نمایشگاه به حساب می آیند.
در محوطه باز نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته، مثل هر سال چادرهای عشایری برپا شده که غذاها و سوغات محلی را عرضه می کنند که البته مثل همیشه زباله های پلاستیکی زیادی را به مرهمت استقبال پرشور بازدیدکنندگان از این بخش، به جا می گذارد.
غرفه غذاهای سنتی بیش ترین هواداران و سالن گردشگری سلامت، کمترین طرفداران نمایشگاه را به خود اختصاص داده است. سالنی که هتل بیمارستان ها، مراکز خدمات درمانی برای گردشگران و دهکده های سلامت حضور دارند.
در محوطه نمایشگاه پدیده های نوظهور دیگری را می توان دید که امسال به نمایشگاه گردشگری اضافه شده است، ماشین های کاروان، ساخت داخل! اتومبیل هایی که ورودشان به ایران حتی توسط گردشگران قوانین بسیار دست و پا گیری دارد و حالا نسخه ایرانی آن ها، توجه بازدیدکنندگان را جلب کرده است.
سالن آژانس های مسافرتی نیز با ورودیه ای متفاوت به استقبال از بازدیدکنندگانی رفته اند که می خواهند برای سفر نوروزی خود برنامه ریزی کنند. بنر خوش آمدگویی که از مجسمه آزادی آمریکا تا تاج محل هند را تبلیغ می کند. اولویت حاضران این بخش، مثل هر سال با اجرای تورهای خروجی است.
شرکت کنندگان خارجی نیز با علم این که نوروز ایرانی در حال فرا رسیدن است، با قدرت تمام در حال تبلیغ تورهای خود هستند و مثل هر سال ترکیه از همه فعال تر است، آن هم در شرایطی که این کشور مهم ترین بازارهای خود که روسیه و آلمان هستند را از دست داده و حالا سراغ ایران آمده و ظاهرا می خواهد خسارت آن ها را با همسایه شرقی خود جبران کند.
نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران که از روز سه شنبه (27 بهمن ماه) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی آغاز شده تا جمعه 30 بهمن ماه ادامه دارد. ورودی نمایشگاه که این روزها محل برگزاری نمایشگاه طلا و جواهر هم است، 3 هزار تومان تعیین شده است.
با آن که مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی تهران گفته بود، قرار است 13 بنر تبلیغاتی نصب شود، اما به نظر می رسد، همه آن ها فقط کفاف محوطه و ورودیه های نمایشگاه را داده است.
ممنون از توضیحات خوب تان. علاقه مند شدم به بازدید از نمایشگاه