انتقاد تند امیرشهاب رضویان از مدیران ارشد همدان؛

قرار نیست به هر قیمتی توسعه ایجاد کنیم

19 سپتامبر 2015 - 09:40 dsfr.ir/o77x8

روز پنج شنبه معصومه ابتکار معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در سفری یک روزه وارد همدان شد. اگر چه برنامه های این سفر بسیار فشرده بود اما در همین مدت محدود اقشار و گروه های مختلف در همدان توانستند با متولی اصلی محیط زیست کشور دیدار کنند و دغدغه های خود را به گوش این مقام کشوری برسانند.

در ابتدای ورود معاون رئیس جمهور به همدان، در مراسمی نمادین دو شکارچی اسلحه های خود را در زیر پای معصومه ابتکار شکستند. اردشیر محرابی اختر یکی از کسانی که سلاح خود را در این مراسم شکست، گفت: پدر من شکارچی بود و این اسلحه سال ها در خانه ما بود خانواده من در نظر داشتند آن را بفروشند اما از آنجا که با کشتن هر حیوانی مخالف هستم نگران بودم خریدار با این تفنگ شکار کند تصمیم گرفتم نفروشم.

محرابی اختر ادامه داد: وقتی شنیدم خانم ابتکار قرار است به همدان بیایند تصمیم گرفتم به جای قربانی کردن حیوان  تفنگم را در زیر پای ایشان قربانی کنم تا پیامی را به هموطنان شکارچی برسانم که شکار کردن بی رحمی در مقابل طبیعت است. ما مگر چقدر گونه در حیات وحش داریم؟ به اندازه کافی حیوانات را کشته ایم بهتر است پس از این به فکر حفظ گونه ها باشیم.

محرابی که مدتی است در گروه های محیط زیستی فعالیت می کند ادامه داد: به نظرم امروز وقت آن رسیده که به جای شکار حیوانات با تفنگ، دوربین به دست بگیریم و مناظر زیبا از طبیعت بی نظیر کشور و گونه های حیات وحش را شکار کنیم و مطمئنم اگر شکارچیان این کار را انجام دهند به زودی متوجه می شوند که شکار لحظه ها نسبت به شکار حیوانات بی گناه لذت بیشتری دارد.

امیر بختیاریان نماینده خبرنگاران فعال در حوزه محیط زیست در این مراسم گفت: اخیرا آقای رئیس جمهور دشمنان  ایران را در کنار مشکلات اقتصادی کم آبی و بحران ریزگردها دانسته اند این تغییر رویکرد مثبت است اما مبارزه با این دشمن نیاز به پیش نیازهایی دارد. امروز با وجود این بحران اکثریت جامعه رنجور نیستند و گویی این وضعیت پایدار نیست و تا انتخابات 1396 آن روی سکه بی آبی خود را نشان خواهد داد طوری که بی آبی باعث می شود نامزد یا نامزدهایی سوار بر آب راهی کرسی انتخابات شود. سواره گیری از آب برای صندلی ریاست جمهوری انتخاب بدی نیست بد آنجاست که این رویکرد آمیخته به تزویر، دروغ و بلوف شود و از صندوق هر چیزی غیر از یک مدیر ارشد خارج شود.

بختیاریان در این مراسم گفت: خیلی خوب است که سازمان حفاظت از محیط زیست برای تدوین برنامه ششم دست به کار شده و از تشکل ها هم استفاده می کند اما قانون بدون اجرا و بدون امکان نظارت بودنش مثل نبودنش است. اعتبار سازمان محیط زیست بسیار محدود است مثلا اعتبار عمرانی کشور در سال 94 پنجاه هزار میلیار دتومان است هرچند این رقم بسیار کم است اما اعتبار عمرانی سازمان محیط زیست 120 میلیار تومان است که 60 میلیارد آن هم محقق نمی شود حالا دشمن ما ریزگردها و کم آبی است اما اعتباری که برای مبارزه با این دشمن اختصاص داده ایم 60 میلیار تومان است.

بختیاریان ادامه داد: به نظر می رسد با توجه به بحران کم آبی این موضوع نه توسط دولت جدی گرفته می شود نه توسط مردم. ماموریت تاریخی سازمان حفاظت محیط زیست بسیار پررنگ است و تا بتواند بدان جهت که بتواند با تدوین سیاست درست هم از قابلیت دولت و هم مردم استفاده کند. در این مسیر رسانه نقش پر رنگی دارند و به نظر می رسد رسانه های مرسوم مهجورند و منفعل و رسانه های جدید متکثر و فعال هستند برخی از مطالبی که در این رسانه منتشر می شود بیانگر آخرالزمان در دو سه سال آینده است این اخبار در مقابل سواد رسانه ای مخاطبان بسیار مخرب هستند که امکان دارد آستانه تحریک پذیری مخاطب را با توجه به اخبار هیجانی پایین آورد.

این فعال رسانه ای خطاب به معصومه ابتکار گفت: بنابراین وضعیت مبارزه با این دشمن مناسب نیست نه تخصیص بودجه به درستی صورت می گیرد نه شاخک های نظام اداری کشور برای مقابله پیشگیرانه خوب عمل می کند نه سازمان های غیردولتی توان مقابله را دارند و نه رسانه های معتبر نقش خود را به درستی انجام می دهند در آخر نوک مطالبه گری مردم به دلیل این که نام حفاظت از محیط زیست به نام سازمان شما حک شده است.

امیر شهاب رضویان کارگردان همدانی که به نمایندگی از جامعه هنرمندان استان در این همایش سخنرانی می کرد در اعتراض به تذکر مجری که گفت 5 دقیقه وقت سخنرانی شماست در ابتدای سخنانش گفت: سخنرانان دولتی هر بار تریبون به دست شان می افتد ساعت ها حرف می زنند و به زور مردم را می خواهند به بهشت ببرند اجازه بدهید ما هم 10 دقیقه مردم را به جهنم ببریم.

او با اشاره به مدیرانی که در استان همدان کارهایی ماندگار کرده اند گفت: حدود سال های 1285 ظهیرالدوله حاکم همدان بود و در این شهر با کمک و مشارکت مردم مجلس و عدالتخانه ای به نام مجلس فواید عام ساخت. او کاری کرده است که امروز هم از آن به نیکی یاد می کنیم یا  فریدالدوله گلگون از اولین شهرداران همدان بوده که در ساختن سینما و آوردن کنسرت ها به همدان تلاش کرده و از اولین کسانی است که در همدان روزنامه منتشر کرده است. شهردارنی مانند مرحوم بالاخانلو، چوبک که خیلی از موارد توسعه ای شهر در زمان این ها ادامه پیدا کرده است و از همه نازنین تر آقای بهنامجو بود که کارهای ارزنده ای را در شهر انجام داده است آقای استاندار و آقای شهردار! شما هم کار مثبت انجام دهید تا ما مردم همدان از شما هم به نیکی یاد کنیم.

رضویان با بیان اینکه باغ بدیع الحکما با مجوز نهادهای دولتی تخریب شد، گفت: باغ را مصادره می کنند و درختانش را می برند منابع آب آن را قطع می کنند و بعد در آن ساختمان می سازند این قضیه مربوط به 100 سال پیش نیست این اتفاقی است که 2 سال پیش افتاده است و در کمیسیون ماده 5 با حضور استاندار و شهردار تخریب شده است. بی تفاوتی، وجود مدیران غیرکاردان و فعالیت سودجویان از مشکلات ما در استان همدان است که در 2 سال پیش منجر به این شد که باغ بدیع الحکما نابود شود.

این هنرمند همدانی ادامه داد: البته وقتی بودجه عمرانی یک سازمان 120 میلیارد تومان است و کم ترین مبلغ اختلاس 3000 میلیارد تومان است  و با یک اختلاس می توان چند سال یک وزارتخانه و سازمان را اداره کرد انتظاری نمی توان داشت که وضعیت محیط زیست بهتر شود. نیروگاه همدان هنوز برای استان مشکل ایجاد می کند و کم آبی ایجاد کرده و این در حالی است که مجوز ساخت واحدهای تولید فولاد نیز صادر شده است.

رضویان افزود: قرار است 5 هتل در حاشیه عباس آباد و گنجنامه ساخته شود، بیش از 100 باغ و 100 قنات نابود شده است، میدان میشان نیز یکی از ظرفیت های ما به شمار می رود که به بهانه توسعه گردشگری در حال نابود کردن این منطقه هستیم قرار نیست به هر قیمتی توسعه ایجاد کنیم.

رضویان در پایان گفت: فشار بر فعالان محیط زیست استان زیاد است، آقای استاندار فعالان زیست محیطی وجدان های بیدار جامعه هستند تقاضای ما این است که از فعالان محیط زیست استان حمایت شود.

شایان ذکر است؛ در همین رابطه "مجمع اصلاح طلبان استان همدان" طی نامه ای به رییس سازمان محیط زیست کشور خواستار رسیدگی به مشکلات زیست محیطی استان همدان شدند.

1