25 آوریل 2024 - 22:58

موزه دوران اسلامی بازگشایی شد

29 اوت 2015 - 12:50 dsfr.ir/gm1g6

 موزه دوران اسلامی بازگشایی شد
موزه ملی ایران
موزه ملی ایران

همزمان با هفته دولت موزه دوران اسلامی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری بازگشایی و موزه پیش از تاریخ نیز گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، موزه دوران اسلامی بر اساس پلانی الهام گرفته از کاخ ساسانی بیشاپور به صورت چلیپایی هشت ضلعی با مساحتی حدود 4 هزار مترمربع و در سه طبقه ساخته شد. بعدها این بنا به منظور تاسیس موزه دوران اسلامی تجهیز و در سال 1375 افتتاح شد که در اول تیرماه 1385 با هدف گسترش برخی فضاها و بازنگری در چگونگی نمایش آثار، این موزه برای بازسازی تعطیل شد که امروز با حضور معاون اول رییس جمهوری با تغییراتی در فضاهای داخلی و چیدمان بازگشایی آن صورت گرفت. در این مراسم، معاون اول رییس جمهوری علاوه بر افتتاح این موزه، از بخش های مختلف و آثار موجود در آن بازدید کرد.

در این مراسم معاون اول رییس جمهوری، گسترش موزه ها را یکی از ضرورت ها و نیازهای اصلی کشور دانست و گفت: هر ملتی که از گذشته خود شناخت دقیقی داشته باشد، می تواند حال خود را خوب بشناسد و برای آینده نیز خوب برنامه ریزی کند. او همچنین گفت: گاهی باید تاسف بخوریم که غارت های بزرگی در آثار تاریخی ایران شکل گرفت و همچنین خوب به این بخش توجه نشد؛ سوء مدیریت ها در برخی بخش ها را شاهد بودیم.

در مجموعه موزه ملی ایران به عنوان بزرگ ترین، مهم ترین و قدیمی ترین موزه کشور بیشترین یافته های باستان شناسی حاصل از کاوش های علمی از دوران پارینه سنگی تا اسلامی در قالب دو موضوع ایران باستان و دوران اسلامی به نمایش درآمده است. موزه ملی ایران در سال 1316 خورشیدی در اولین بنای موزه ای کشور گشایش یافت. این بنا را آندره گدار معمار فرانسوی با الهام از طاق کسری طراحی کرد و دو معمار ایرانی عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی اجرای آن را به عهده گرفتند.

موزه ایران باستان

موزه ملی ایران با قدمتی بیش از 70 سال، با دارا بودن سیصد هزار شیء و زیربنایی بیش از 20 هزار مترمربع نه تنها بزرگترین موزه باستان شناسی و تاریخ ایران است بلکه از نظر حجم، تنوع و کیفیت آثار نیز جزء یکی از چند موزه معتبر جهان محسوب می شود. این موزه در فرهنگ موزه داری ایران به عنوان موزه مادر به شمار می رود که هدف از برپایی آن، نگاهداری و پژوهش در آثار گذشتگان و انتقال آنها به آیندگان، ایجاد و تقویت تفاهم میان اقوام و ملل، شناخت و نمایش سهم ایرانیان در بالندگی فرهنگ و تمدن جهانی و تلاش در بهبود و افزایش میزان دانش عمومی مردم است.

آدرس: این موزه در ابتدای خیابان ۳۰ تیر، در خیابان امام خمینی تهران واقع است.

سایت: http://www.nationalmuseumofiran.ir

1