25 آوریل 2024 - 20:28
رییس سازمان میراث و گردشگری خبر داد

آیین نامه های تاریخ گذشته گردشگری غبار روبی می شود

9 اوت 2015 - 16:00 dsfr.ir/7t7jt

آیین نامه های تاریخ گذشته گردشگری غبار روبی می شود
نشست هم اندیشی مدیران تشکل های ملی گردشگری

فعالان گردشگری صبح امروز در هتل هما گرد هم آمدند تا در نشست هم اندیشی فصلی مجمع هماهنگی تشکل های ملی گردشگری حضور داشته باشند و از دغدغه های خود برای متولیان گردشگری سخن بگویند.

"جمشید حمزه زاده" رییس جامعه هتلداران ایران با اشاره به واگذاری تصدی گری از موانع و مشکلات مشترک بخش های فعال در گردشگری سخن گفت و ادامه داد: "بیش از 80 درصد بخش های گردشگری در حوزه مالیات و ارزش افزوده با مشکلاتی رو به رو هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. مسائل حوزه بیمه، گمرگ و ... نیز در این حوزه می گنجد که باید مورد توجه مسئولان گردشگری قرار گیرد."

او همچنین پیشنهاد داد تا فعالان گردشگری با همکاری بخش دولتی در صدد توزیع سفر برآیند چرا که گردشگری در شرایط کنونی بیش از هر چیز به توزیع مناسب سفر نیاز دارد.

به کار گیری اتباع خارجی در هتل

"علی فرخ مهر" رییس اتحادیه هتلداران تهران نیز بر لزوم توجه به بحث نیروی انسانی و به کارگیری اتباع خارجی در بخش های آموزشی اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر امکان استفاده از اتباع کشوری مانند افعانستان را داریم که می توانیم در بخش خدمات از آنها استفاده کنیم اما باید این امکان ایجاد شود که بتوانیم از نیروی انسانی سایر کشورها در بخش آموزش و بخش های تخصصی بهره جوییم."

 

 

سازمان نظام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

اسلامی نیز به روال همیشه پیشنهاد تشکیل سازمان نظام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را داد و گفت: "همانگونه که پزشکان نظام پزشکی دارند و مهندسان، نظام مهندسی، بهتر است حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز دارای سازمان نظام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شود تا به صورت منسجم و هماهنگ فعالیت کند."

اما "محمدحسن کرمانی" رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در نقد این پیشنهاد گفت: "سازمان نظام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بخشی دولتی خواهد بود که رییس آن توسط دولت مشخص می شود. در واقع با این کار، بخش خصوصی اختیارات را به دولت پیشکش می کند. این در حالی است که بخش خصوصی در صدد دریافت تصدی گری هاست. اگر می خواهیم سازمان نظام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داشته باشیم بهتر است در ساختار آن توجه کنیم و اشتباه نکنیم."

"ابراهیم پورفرج" رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران نیز با تصدیق آنکه بخش گردشگری به تشکلی قوی نیاز دارد یادآور شد: "باید شرایطی ایجاد کنیم تا قدرت بخش خصوصی تقویت شود تا بتواند طرح های مدنظر را به دولت ارائه و در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها نقش داشته باشد."

خانه های استیجاری بلای جان هتلداران

فعالیت مراکز اقامتی غیر از آنچه مصوب شده است یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این نشست بود. چنانکه "سید علی معین زاده" رئیس انجمن هتلداران استان کرمان به این نکته اشاره کرد و گفت: "با وجود آنکه مسئولان بر توجه به صنعت گردشگری تاکید دارند اما شاهد آن هستیم که هتلداران در بخش خدمات توزیع جای دارند نه حتا بخش  تولید! اتحادیه ها قابلیت اجرایی ندارند و هر روز اسامی جدید در حوزه مراکز اقامتی مطرح می شود که از آن جمله می توان به خانه های استیجاری، مسافر کاشانه و ... اشاره کرد."

"مهدی نریمانی" رئیس اتحادیه هتل داران استان اصفهان نیز با تایید صحبت های معین زاده گفت: "بر فعالیت مراکز بوم گردی در داخل شهرها نقد وارد است. همچنین خانه های استیجاری مانع رونق مراکز اقامتی مجاز می شوند. باید از تکرار الفاظ و القاب و بروز لفظ های جدید در حوزه اقامتی اجتناب کنیم."

 

 

هتل را نباید پلمپ  کرد

هتلداران در ادامه این جلسه از پلمپ مراکز اقامتی سخن گفتند و از نبود بازرسی کارشناسانه گله کردند. در این میان برخی از هتل ها به عنوان اماکن عمومی نام بردند و پلمپ آنرا غیرقانونی دانستند.

حضور در نمایشگاه های بین المللی گردشگری، پخش تبلیغ و برنامه های معرفی در شبکه های تلویزیونی و حضور در رسانه های جهانی، ایجاد تسهیلات صدور ویزا، توجه به بهداشت، ایجاد تسهیلات خرید و کارت های اعتباری جهانی از دیگر پیشنهاداتی بود که فعالان حوزه گردشگری به متولیان این حوزه دادند.

نگاه صنعت به گردشگری داشته باشیم

"مرتضی رحمانی موحد" معاون گردشگری پس از شنیدن نظرات فعالان گردشگری اظهار کرد: "هر کشوری که مدل موفقی در حوزه گردشگری شده است دارای تشکل های منسجمی بوده که اقدامات یکپارچه ای را انجام می دهند. ما نیز نیازمند کار تشکیلاتی هستیم که از خودگذشتگی را در خود داشته باشد. یک تشکل خوب باید ارتباط خوب، ساختاری قوی، فراوانی اعضا و مقبولیت، شمولیت جغرافیایی، گفتمان سازی، فعال بودن و اثر گذاری و فرهنگ سازی داشته باشد."

او معتقد است: "داشتن نگاه صنعت به گردشگری می تواند در درجه نخست، اعتبار و در درجه های بعدی تفکیک اختیارات را در پی داشته باشد. در این میان نگاه ما بر واگذاری و تفکیک اختیارات است ولی بخش خصوصی نیز باید به نقطه ای برسد که بتواند این مسئولیت را قبول کند."

رحمانی موحد در ادامه به رزروهای سفید هتل ها اشاره کرد و گفت: "زمانی که هتل رزر سفید پر حجم در سیستم پذیرش مسافر ایجاد می کند باید این نکته را در نظر داشت که بخش دولتی وارد عمل شود. در این میان باید به یک قانون متصل شوید تا بتوانید راه را پیش برید."

 

 

گردشگری 3 تا 5 سال فرصت نیاز دارد

"مسعود سلطانی فر" رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در پایان جلسه به شرایط ویژه ای اشاره کرد که در حال حاضر وجود دارد. شرایطی که در عین باز شدن درها برای ورود گردشگران نیازمند ایجاد تسهیلات و امکانات گردشگری است.

طرح ارتقای امنیت گردشگران، بسته های پیشنهادی سرمایه گذاری، حضور سرمایه گذاران خارجی از کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا، ترکیه و کره، عزم و ارائه مسئولان برای توسعه گردشگری و استفاده از ناامنی منطقه و امن بودن ایران برای جذب گردشگران فرهنگی تاریخی از جمله نکاتی بودند که سلطانی فر به آنها اشاره کرد.

او همچنین از زیرساخت های گردشگری سخن گفت و افزود: "زیرساخت ها با توجه به شرایط کنونی فراهم نشده اند چراکه تاکنون با جدیتی که اکنون به آن نگاه می شود مورد بحث نبود. در این میان سعی داریم تا آیین نامه هایی که تاریخ تدوین شان به بیش از 30 سال پیش باز می گردد را مجدد تدوین کنیم. بسیاری از این آیین نامه ها نیاز دارند به روز شوند چنانکه اصلاحیه آیین نامه راهنمایان گردشگری امروز در کمیسیون اجتماعی بررسی خواهد شد و به زودی آیین نامه نرخ گذاری و تاسیسات اقامتی نیز مورد برررسی قرار می گیرد."

معاون رییس جمهور همچنین از در دست تدوین بودن دستور العمل تشکیل تشکل های گردشگری خبر داد و گفت: "باید گردشگری بر اساس صنعت اداره شود و باید بی سر و سامانی و تنوع و تعدد ارتباطات در آن کاسته شود. بهتر است تشکل ها به صورت واحد فعال شوند در این میان 3 تا 5 سال برای رشد و توسعه گردشگری فرصت نیاز است."

سلطانی فر در ادامه از بخش خصوصی درخواست کرد تا نظرات و پیشنهادات خود را درباره برنامه ششم توسعه ارائه دهند و در این میان بر احکامی که همگرایی دستگاه های مختلف را در پی داشته باشد تاکید کرد.

1