26 آوریل 2024 - 07:37
در نشست کارگروه گردشگری دریایی بررسی شد

چالش ها و راهکارهای توسعه گردشگری دریایی

13 آوریل 2016 - 17:00 dsfr.ir/ey8tq

چالش ها و راهکارهای توسعه گردشگری دریایی
findatour.co
کشتی اوستا اولین کشتی تفريحی و رستوران دریایی ثبت شده در ایران

در اولین نشست کارگروه گردشگری دریایی، وضعیت موجود گردشگری دریایی کشور، و چالش ها و راهکارهای توسعه آن بررسی شد.

اولین نشست کارگروه گردشگری دریایی به ریاست حسن تیمورتاش، صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان بخش خصوصی و دولتی در محل سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه تیمورتاش گفت: گردشگری دریایی، زیرشاخه های متعددی دارد که در اشتغال زایی و رونق این صنعت نقش اساسی دارند.

وی با تفکیک مسافرت های دریایی و گردشگری دریایی متفاوت، گفت: ابزارهای گردشگری دریایی در شمال و جنوب نیز متفاوت است. به گفته تیمورتاش با توجه به اینکه دریای خزر 250 روز از سال پرتلاطم است برای رونق گردشگری دریایی استفاده از تفریحات و ورزش های آبی پرهیجان، توصیه می شود.

این فعال گردشگری با بیان اینکه فقط یک مارینا در جزیره کیش وجود دارد، گفت: برای توسعه گردشگری دریایی باید احداث مارینا مورد توجه قرار گیرد.

تیمورتاش افزود: با توجه به اینکه گردشگری دریایی تاکنون متولی مشخصی نداشته است پیشنهاد می شود سازمان میراث فرهنگی و سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولیان گردشگری دریایی معرفی شوند.

حلقه گمشده گردشگری دریایی «گردشگر» است

در ادامه این نشست مجید سجده، معاون بازرگانی کشتیرانی والفجر با تاکید بر اینکه حلقه گمشده گردشگری دریایی، گردشگر است، گفت: امکانات برای توسعه گردشگری دریایی در ایران فراهم است اما هیچ شناختی از نیازهای گردشگر وجود ندارد به همین دلیل ابتدا باید نیازهای گردشگر شناسایی و زیرساخت های آن فراهم شود.

به گفته وی باید کمیته ای با حضور نمایندگان ارگان های زیربط از جمله گذرنامه، گمرک، سازمان بنادر و سازمان میراث فرهنگی، نماینده ولی فقیه، نماینده ارشاد، و ... تشکیل و مباحث مربوط به گردشگری دریایی بررسی شود.

راه اندازی خط دریایی بندر شهید حقانی به جزیره لارک

محمد محسنی مدیر اداره بنادر و دریانوردی بندر شهید باهنر در ادامه این جلسه با اشاره به راه اندازی خط دریایی بندر حقانی به جزیره لارک، گفت: بندر شهید حقانی بزرگ ترین پایانه دریایی کشور است که روزانه بالغ بر 12 هزار نفر از این بندر تردد می کنند.

وی با اشاره به جاذبه های گردشگری دریایی استان هرمزگان، ادامه داد: ابتدا باید لکه های گردشگری دریایی مشخص و در راستای آن برنامه ریزی شود. ما هنوز آمار و اطلاعات دقیقی از سهم گردشگری نداریم.

محسنی از تهیه سند گردشگری دریایی استان هرمزگان، خبر داد و گفت: در این سند وظایف افراد، ارگان ها و مراجع قانونگذار تعیین شده است. این سند تا دو هفته آینده تحویل سازمان بنادر و دریانوردی می شود.

پس از وی محمد سمیعی مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با تاکید بر اینکه اولین دغدغه ما باید فرهنگ سازی دریایی باشد، گفت: گردشگری دریایی فقط سفر با کشتی نیست، جاذبه های دریایی نیز باید مد نظر قرار گیرد.

طرح جامع پهنه بندی گردشگری سواحل مکران تهیه می شود

در ادامه این جلسه آرش نکوئیان یکی از فعالان گردشگری دریایی، گفت: با توجه به طرح توسعه سواحل مکران در برنامه ششم توسعه، توجه به مقوله گردشگری در طول نوار ساحلی مکران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی افزود: در همین راستا تهیه طرح جامع پهنه بندی گردشگری سواحل مکران به تصویب رسیده است که به زودی انجام خواهد شد. یکی از خروجی های این طرح معرفی مناطق گردشگری است.

در این نشست پیشنهاد تبدیل هندورابی به جزیره بانوان مطرح و مقرر شد در جلسه بعدی کارگروه گردشگری دریایی بررسی شود.

جلسات کارگروه گردشگری دریایی به ریاست حسن تیمورتاش هر ماه در یکی از سازمان ها مرتبط با موضوع گردشگری دریایی برگزار می شود

« دنیای سفر » این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1