27 آوریل 2024 - 05:26
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور:

خشکیدگی بلوط جنگل های زاگرسی در 1/4 میلیون هکتار

12 نوامبر 2015 - 13:50 dsfr.ir/q652h

خشکیدگی بلوط جنگل های زاگرسی در 1/4 میلیون هکتار
mohammaddarvish.com
آیا بلوط های زاگرس؛ تازه ترین قربانی ریزگردهای عربی هستند؟

بیماری به جان جنگل های شمال و بلوط های زاگرس افتاده است. «آتشک» شمشادهای شمال را آلوده کرده و بیماری خشکیدگی بلوط ها رمق جنگل های زاگرسی را گرفته و چند سالی می شود، بیماری در حال پیشرفت است تا جایی که به گفته قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دوسوم جنگل های شمشاد در شمال کشور و 1/4 میلیون هکتار از جنگل های زاگرسی گرفتار بیماری هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، ناصر مقدسی در این خصوص گفت: در تابستان  سال 2012 خشکیدگی شمشادها بر اثر بیماری آتشک در جنگل های خزری واقع در شمال ایران گزارش شد. وی افزود: بیماری آتشک شمشاد از شمال غرب به سمت شمال شرقی گسترش یافت و تا سال 2014 حدود 57 هزار هکتار از جنگل های شمشاد را آلوده کرد که این میزان حدود دو سوم جنگل های شمشاد در شمال کشور است.

او در نشست افتتاحیه پروژه بین المللی تقویت سازگاری جنگل های زاگرس در مقابل بیماری خشکیدگی بلوط و جنگل های خزری در مقابل بیماری آتشک شمشاد، گفت: بر اساس آمار سازمان جنگل ها، بیماری خشکیدگی بلوط در زاگرس نخستین بار در  سال 2009 توسط ادارات منابع طبیعی فارس و ایلام گزارش شد و پس از آن از سایر استان های زاگرسی نیز گزارش هایی در این خصوص اعلام شد. وسعت مناطق آلوده در زاگرس حدود 1/4 میلیون هکتار است که به علت عدم وجود یک برنامه جامع جهت مقابله با پدیده خشکیدگی بلوط تبدیل به یک مشکل منطقه ای شده است.

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: دولت در همین راستا از طریق وزارت جهاد کشاورزی و سازمان فائو درخواست کمک فنی جهت مقابله با خشکیدگی بلوط و آتشک شمشاد در شمال کشور را در قالب یک پروژه اضطراری اعلام کرد.

مقدسی درباره این همکاری توضیح داد: همکاری های مشترک فنی سازمان خواروبار جهانی ملل متحد (فائو) و ایران در زمینه مقابله با خشکیدگی جنگل های بلوط و شمشاد با تخصیص اعتبار 360 هزار دلاری از سوی سازمان فائو به مدت 18 ماه آغاز شد. بر اساس برنامه تعیین شده، این پروژه 18 ماهه باید تا 23 مهر  سال آینده (15 اکتبر 2016) به پایان برسد.

او با بیان این که جنگل ها مهم ترین منبع حفاظت کننده کره زمین هستند که عنصر اصلی زیست محیطی به شمار می رود، اضافه کرد: همچنین بهداشت جنگل را به صورت جامع برای مقابله با بیماری و آفات باید مورد توجه قرار دهیم. بحث بیماری در جنگل ها بحث پیچیده ای است که به عوامل گوناگون وابسته است؛ در همین راستا برای عملیاتی کردن این پروژه می خواهیم 4 فعالیت «پایش، پیش بینی، برنامه ریزی و اجرای برنامه ها» را انجام دهیم.

1