سواحل استان بوشهر می تواند تقریبا در همه فصول سال میزبان گردشگران باشد و برای شهرهای آن رونق به همراه بیاورد، اما ظاهرا کمبود سرمایه گذاری و موانع پیش روی آن طوری است که بخش بزرگی از این ظرفیت را بلااستفاده گذاشته است.
به گزارش جام جم، استان بوشهر با داشتن 625 کیلومتر مرز آبی مشترک با خلیج فارس و هفت شهرستان ساحلی، از ظرفیت و پتانسیل خوبی برای گردشگران و شهروندان به منظور استفاده از ساحل برای تفریحات سالم مثل شنا برخوردار است. اگرچه با ساخت فاز اول دهکده گردشگری در حاشیه بزرگراه امام علی (ع) گامی برای توسعه ظرفیت های گردشگری دریایی این استان برداشته شد، ولی نبود حداقل امکانات و تسهیلات رفاهی در طول سواحل، با سیل عظیم گردشگران همخوانی ندارد و موجب نارضایتی شده است.
5 کیلومتر بلااستفاده
شهردار گناوه می گوید: طول نوار ساحلی که در طرح های عمرانی شهرداری گناوه برای ساحل سازی در دسترس و تملک مدیریت شهری قرار دارد، حدودا 5 کیلومتر است و از چشم انداز خوب و زیبایی برای ایجاد تاسیسات گردشگری و ایجاد پلاژ شنا در فصول مختلف سال برخوردار است. وی ادامه می دهد: مهم ترین مشکل مدیریت شهری گناوه برای ایجاد پلاژ در طول این نوار 5 کیلومتری ساحل، ارتفاع ابنیه و ساختمان هایی است که در اراضی ساحلی در تملک افراد حقیقی و حقوقی ایجاد شده و عمدتا قانونی است. این امر باعث شده است تا این ساختمان ها مشرف بر ساحل باشند و عملا امکان ایجاد پلاژ را سلب کنند.
احمد طاهری می افزاید: بیشتر اراضی ساحلی محدوده شهری بندر گناوه در اختیار سازمان های دولتی مثل سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان منابع آب قرار دارد و اماکن اداری این سازمان ها در حریم منتهی به ساحل دریا به گونه ای قرار گرفته اند که مشرف به ساحل هستند.
وی تصریح می کند: دو واحد رستوران ساحلی که سال های گذشته از شهرداری مجوز گرفته اند و در حال فعالیت هستند، عملا امکان ایجاد طرح های سالم سازی و پلاژ ساحلی را در نقاط مناسب که دارای ویژگی های منحصر به فردی از لحاظ ساختار و هویت گردشگری هستند، از مدیریت شهری سلب کرده است.
طاهری اضافه می کند: بنا به دلایلی که گفته شد، هم اکنون مردم و علاقه مندان تفریح در نقاط ساحلی مجبورند با لباس وارد آب شوند که برای خانواده ها خصوصا بانوان محترم، چنین موضوعی قابل قبول نیست. برای حل این مشکل در کوتاه مدت، به دلیل این که اصولی و منطقی نیست عملا کار خاصی نمی توان انجام داد و در طرح بلند مدت هم به دلیل هزینه بسیار زیاد و تصرفات اراضی توسط سازمان های دولتی و غیره با چالش جدی مواجه هستیم، می توان این نکته را هم اضافه کرد که اراده و عزم مدیریت شهرستان گناوه و استان در این خصوص برای رفع این مشکلات وجود دارد، ولی به لحاظ چالش های پیش رو ادامه کار سخت و بعید به نظر می رسد.
ساحل زیبای دلوار همچنان بی بهره از پلاژ
بندر دلوار که در فاصله 35 کیلومتری مرکز استان بوشهر قرار دارد، از سواحل چشم نوازی برخوردار است که تقریبا در همه ایام سال پذیرای تعداد فراوانی از گردشگران است اما سواحل زادگاه سردار قیام جنوب علیه استعمار هم از داشتن پلاژ برای مردان و زنان بی بهره است.
شهردار دلوار در این باره می گوید: با همه خدمات ارائه شده توسط شهرداری، اکنون پلاژ تفکیکی به منظور استفاده آقایان و بانوان وجود ندارد که باید هرچه زودتر نسبت به ایجاد زیرساخت های لازم ساخت پلاژ اختصاصی اقدام کرد.
محمد ندری، تخصیص نیافتن کمک دولتی در این بخش را مهم ترین دلیل تحقق نیافتن پلاژ در دلوار می داند و می افزاید: مطالعات میدانی برای ایجاد پلاژ انجام شده، زمین مورد نظر نیز برای آن در نظر گرفته شده و طرح آن به تصویب رسیده است.
پلیس هم گرفتار شده
فرمانده انتظامی بوشهر با بیان این که شنا در دریا حق مردم است، گفت: این که برخی مردان از دریا خارج شده و با بدن نیمه عریان در ساحل تردد کنند، خلاف عفت عمومی است و درخواست هایی از پلیس برای تذکر به آن ها داریم.
سردار محمد عباس زاده با اشاره به این که در سواحل استان، خبری از پلاژ استاندارد شنا نیست و همین موضوع پلیس را هم گرفتار کرده، افزود: با توجه به روحیات هم استانی ها، اکثرا شئون اسلامی و عفت عمومی را رعایت می کنند، ولی ماموران گشت پلیس در شناگاه های پرتردد بوشهر حضور دارند تا به افرادی که عفت عمومی را رعایت نمی کنند، تذکر دهند.