پایگاه خبری دنیای سفر تلاش می کند ارتباط بین جامعه علمی و فعالان صنعت گردشگری را برقرار کند و علاوه بر پوشش اخبار روزانه این صنعت، نگاهی راهبردی به گردشگری به عنوان صنعتی پر قابلیت در رقابت با نفت، داشته باشد و در کنار بیان مشکلات، امکان ها و فرصت های تازه پیش روی این صنعت را نیز معرفی کند.
این روزها صنایع بسیاری چشم به توافق هسته ای دوخته اند تا با امضای آن و رفع موانع موجود شاهد رونق کسب و کار خود باشند؛ در این میان گردشگری شاید تنها صنعتی باشد که حتی پیش از هر توافقی خیز رو به جلوی خود را با تغییر نگاه و تعامل با جهان و ایفای نقش منطقه ای که ایران را به جزیره ای امن در منطقه بحران زده خاورمیانه تبدیل کرده است؛ تجربه می کند. شاهد آن آمار رو به رشد و اشتغال در این عرصه در مقایسه با رکودی است که سایر صنایع با آن دست به گریبان اند.
با این حال صنعت گردشگری در مسیر توسعه خود به واسطه برخی نادیده انگاری ها با جاده سنگلاخ های متعددی روبروست. کمبود زیرساخت ها و نیروی انسانی در کنار میزان اندک بودجه و سرمایه گذاری از یک طرف و برنامه ریزی های مقطعی و غیر کارشناسی در کنار ارتباط اندک بدنه متخصص و دانشگاهی با فعالان و صاحبان سرمایه از سوی دیگر موجب شده است صنعت گردشگری با وجود قابلیت های فراوان، هر روز شاهد پرداختن به موضوع و شیوه ای متفاوت از خود باشد و همه چیزش در سطح باقی بماند. این در حالی است که همسایگان و کشورهای هم سنگ با ایران در جاذبه های گردشگری، روز به روز بر درآمد خود می افزایند و در ردیف مقاصد جذاب سفر قرار می گیرند.
به گفته پرفسور جعفری یکی از بنیانگذاران آکادمی بین المللی مطالعات گردشگری (International Academy for the Study of Tourism، IAST)، رسانه در این شرایط می تواند به عنوان حد واسط دانشگاه و علم با صنعت گردشگری عمل کند. ایشان در گفتگو با ایسنا همچنین گفته اند ژورنالیست ها می توانند ارتباط بین اساتید رشته گردشگری و بدنه صنعت گردشگری که فعالان و مردم عادی هستند، برقرار کنند و کاری کنند علم گردشگری وارد بدنه این صنعت شود.
برای پر کردن و جبران چنین خلائی است که "پایگاه خبری دنیای سفر" به عنوان رسانه ای نو در حوزه گردشگری شکل گرفته است و تلاش می کند ارتباط بین جامعه علمی و فعالان صنعت گردشگری را برقرار کند. ما در دنیای سفر بر آنیم در کنار پوشش اخبار روزانه این صنعت، نگاهی راهبردی به گردشگری به عنوان صنعتی پر قابلیت در رقابت با نفت، داشته باشیم و در کنار بیان مشکلات، امکان ها و فرصت های تازه پیش روی این صنعت را نیز معرفی کنیم. انتقال تجربیات بین المللی، بالا بردن دانش توریسم و نقد رویه های جاری از دیگر محورهایی هستند که دنیای سفر بر پایه آن شکل گرفته است.
در راه رسیدن به مجموعه اهداف و محورهای یاد شده دنیای سفر را گروهی با تجربه از خبرنگاران، دانش آموختگان گردشگری و فعالان دنیای وب راه انداخته اند و به عنوان یک استارت آپ، آغاز فعالیت رسمی خود را 20 خرداد 1394 همزمان با روز جهانی صنایع دستی برگزیدند. انتخاب این روز از آن روست که صنایع دستی به عنوان حلقه ای تاثیرگذار بر صنعت گردشگری، تاکنون کمتر مورد توجه بوده و همواره در سایه گردشگری و میراث فرهنگی قرار گرفته است.
به هر حال، دنیای سفر نوپاست و برای دستیابی به اهداف خود و ایفای نقش در گردشگری کشور، به زمان و یاری مخاطبان نیاز دارد.