60 درصد آلودگی های خشکی وارد دریاها می شود

10 اکتبر 2015 - 12:10 dsfr.ir/l83hs

پروین فرشچی، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

در دو دهه قبل بهره برداران کشورمان می توانستند از دریای خزر، سالانه بیش از سه هزار تن ماهی خاویار صید و استحصال کنند، اما اکنون این مقدار به 250 تن نیز نمی رسد.

"معاون سازمان حفاظت محیط زیست"

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در اولین کنگره ملی طراحی نوین مهندسی با رویکرد توسعه پایدار و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی گفت: 60 درصد از آلودگی های خشکی مانند پساب های صنعتی، وارد دریاها می شود.

پروین فرشچی افزود: آلودگی ها و آسیب های زیست محیطی خطوط پنج هزار و 800 کیلومتری سواحل ایران و 30 جزیره کشور را تهدید می کند.

وی افزود: سواحل شمالی کشور با آلودگی های ناشی از فعالیت های کشاورزی، آسیب های زیست محیطی مانند کاهش آبزیان و افت کیفیت آب مواجه است.

فرشچی اضافه کرد: سواحل جنوبی کشور نیز با آلودگی های ناشی از فعالیت های صنعتی، با آسیب هایی مانند افزایش ناگهانی دمای آب، افزایش جلبک ها و پدیده کشنده قرمز شامل نوعی پلانگتون، مواجه است .

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: معضلات زیست محیطی سواحل دریاها ناشی از سوء مدیریت در عملکردهاست و علاوه بر مدیریت ساخت و سازها در سواحل، کشور نیازمند اقدام جدی تری در عرصه داخلی و بین المللی، برای کاهش آسیب های زیست محیطی دریاهاست.

وی از کاهش صید و استحصال ماهیان خاویاری در دریای خزر به میزان 250 تن در سال خبر داد.

وی گفت: اگرچه در دو دهه قبل بهره برداران کشورمان می توانستند از دریای خزر، سالانه بیش از سه هزار تن ماهی خاویار صید و استحصال کنند، اما اکنون این مقدار به 250 تن نیز نمی رسد .

 بنابراین گزارش ، دبیر این کنگره گفت: در این همایش یک روزه از 140 مقاله ارسالی 96 مقاله پذیرفته شد که 11 مقاله در این کنگره ارائه شد .

رضا شمس خانی افزود: کنگره بین المللی طراحی نوین مهندسی با رویکرد توسعه پایدار و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، اسفند 94 با حضور پژوهشگران آسیایی و اروپایی برگزار می شود.

امیرحسین جاوید، دبیر علمی این کنگره نیز از فعالیت پنج بخش تخصصی خبر داد و گفت: بخشهای فنی و مهندسی، پزشکی و سلامت، اسلام و محیط زیست، منابع طبیعی و علوم جنگل و ریاضی و آمار در کنار نمایشگاهی پوسترهای ارایه شده در کنگره طراحی نوین مهندسی برنامه ریزی شده است.

مهین گزانی دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران، در این کنگره بر ضرورت ایجاد کرسی فرهنگ سازی برای توسعه پایدار و کاهش تهدیدهای زیست محیطی و منابع طبیعی تاکید کرد.

رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال کشور نیز بر تقویت سازمانهای مردم نهاد در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: این سازمانها باید آنقدر قدرتمند شوند تا جلوی سیاسی کاری ها در اجرای پروژه های مخرب محیط زیست را بگیرند.

فریبرز غیبی با اشاره به فرموده رهبری مبنی بر درجه یک بودن فرهنگ منابع طبیعی در کشور، افزود: پروژه های انتقال آب با تخریب جنگلهای بین راه به سود کشور نیست و باید بدانیم انتقال این گونه آبها نیز در آینده پاسخگوی نیازها نیست.

وی مشارکت جوامع محلی و بومی کشور را در جنگلکاری خواستار شد و افزود: سالانه در کشور باید 150 هزار هکتار گیاهان دارویی کشت شود که فقط با مشارکت جوامع محلی امکانپذیر است.

در اولین کنگره ملی طراحی نوین مهندسی با رویکرد توسعه پایدار و حفظ محیط زیست و منایع طبیعی، با همزمانی با روز جهانی کودک،سند پیشنهادی نامگذاری روزی به نام روز جهانی کودک و محیط زیست رونمایی شد.

در این کنگره ملی به پنج فعالی محیط زیست و منابع طبیعی تندیس کاج طلایی و به سه نفر نیز تندیس راش نقره ای آرمان جهانی محیط زیست اعطا شد .

1