پژوهشکده بناها و بافت های تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با توجه به اشتراکات فرهنگی آمادگی دارد در زمینه برگزاری دوره های مشترک، تهیه پرونده های آثار تاریخی افغانستان، شناسایی پژوهش های شهرهای تاریخی افغانستان و ... با پژوهشگران افغانستان همکاری کند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این مطلب را مهناز اشرفی رییس پژوهشکده بناها و بافت های تاریخی روز "چهارشنبه" در نشست مشترک با هیأت علمی فرهنگی افغانستان مطرح ساخت و افزود: این پژوهشکده در گروه های بناهای فرهنگی تاریخی، بافت های فرهنگی تاریخی، باغ و منظر، معماری دستکند به فعالیت پژوهشی مشغول است.
او انتشار نشریه اثر، برگزاری همایش معماری دستکند، برگزاری کارگاه های آموزشی، سالیابی هنر صخره ای و امکانات آن در ایران، طرح های پژوهشی و ... را اهم فعالیت های پژوهشکده بناها و بافت های تاریخی اعلام کرد.
اشرفی با اشاره به زمینه های همکاری مشترک میان ایران و افغانستان، برگزاری دوره های آموزشی، کارگاه ها و نشست های مشترک، تهیه پرونده های ثبتی آثار تاریخی افغانستان، فعالیت در زمینه انتشارات، آسیب شناسی و مرمت آثار تاریخی، مدیریت و حفاظت آثار تاریخی و شناسایی پژوهش های شهرهای تاریخی افغانستان را به عنوان پیشنهادات پژوهشکده بناها و بافت های تاریخی به منظور ارتقای همکاری ها عنوان کرد.
عبدالقدیر تیموری رییس پژوهشکده باستان شناسی افغانستان نیز با مثبت خواندن پیشنهادات مطرح شده برای ارتقای همکاری های فرهنگی تصریح کرد که جامعه باستان شناسی افغانستان با وجود جنگ های پی در پی که در این کشور اتفاق افتاده است برای حفظ فرهنگ و اموال تاریخی خود می کوشد.
او با بیان اینکه افغانستان از تمامی دوره های تاریخی آثاری را در خود جای داده است خاطرنشان ساخت که با مساعد شدن اوضاع توانسته ایم برای حفظ این آثارگام های موثری را در این زمینه برداریم. وی در ادامه با ارایه یک پاورپونت به بیان گوشه ای از تاریخ افغانستان و معرفی آثار تاریخی آن از جمله محوطه های تاریخی، مس عینک، باغ بابر، بامیان، شهر غلغله، دره فولادی، معبد داوودی، بالا حصار کابل و ... پرداخت.
در ادامه مدیران گروه های مختلف پژوهشکده بناها و بافت های تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به بیان گوشه ای از پژوهش های خود پرداختند.