26 آوریل 2024 - 07:17

اعتبار 126 میلیونی به خانه برکت شیراز رسید

30 اوت 2015 - 08:30 dsfr.ir/yw9id

اعتبار 126 میلیونی به خانه برکت شیراز رسید
خانه تاریخی برکت در شیراز
خانه تاریخی برکت در شیراز

خانه تاریخی برکت در شیراز با اعتبار 126 میلیون و 500 هزار تومان در دست مرمت است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس تکمیل مرمت دیوارهای حیاط و تکمیل کف فرش ، استحکام ورودی بنا ، مرمت و بازسازی بخش های چوبی بنا همچنین تکمیل تاسیسات مکانیکی و برقی و مرمت آجرکاری و بند کشی دیوارهای خارجی از جمله اقدامات مرمتی این خانه تاریخی است که توسط مرمتگران اداره کل میراث فرهنگی فارس در حال انجام است. گفتنی است خانه علی اکبر برکت در شمال مجموعه زندیه در شیراز واقع شده است .
این خانه قسمتی از مجموعه تاریخی دربند بهاءالسلطنه واقع در بخش تابستانه این مجموعه بوده است که دارای 580 متر مساحت و شامل ساختمان شاه‌نشین و اتاق‌های مجاور در ضلع شرقی حیاط و آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی در ضلع جنوبی است. ورودی بنا از ضلع شرقی است که پس از عبور از کنار حوض چند ضلعی وسط حیاط از طریق سه پلکان سنگی به راهرو و فضاهای داخلی ساختمان راه می‌یابیم.

در طرفین پلکان ستون و سرستون‌های گچبری شده زیبایی به چشم می‌خورد و در سمت چپ ساختمان ضلع شرقی و تالار بزرگ شاه‌نشین با ارتفاعی بلند خودنمایی می‌کند و زیر زمین مهم‌ترین بخش در همین ضلع قرار دارد
زیبایی خیره کننده اتاق شاه‌نشین بیشتر مربوط به دیوارهای گچ‌بری شده و سقف نقاشی سالن است که زیبایی آن‌را دو چندان کرده و سقف شاه‌نشین با تیرهای چوبی و تخته‌های منظم پوشیده شده دارای نقاشی‌های زیبا و نفیسی است.
در این نقاشی‌ها گل و بوته، طرح‌های اسلیمی و تابلوهای متعدد و تصاویر قصرهایی به سبک اروپایی است.


این نقاشی‌ها شباهت بسیاری به سقف ایوان و اتاق‌های عمارت دیوان‌خانه قوام‌الملکی شیراز که اثر لطفعلی صورتگر است دارد. هنر نقاشی روی سقف که اهل فن آن را مرجوک می‌نامند در دوره قاجاریه به طور کامل رواج داشته است. نمای بیرونی بنا آجری و تزئینات آن شامل آجر و تزئینات آجر و کاشی که به صورت ستاره‌های پنج‌پر، بین درک‌های چوبی و ستون‌ها و سرستون‌های گچ‌بری شده طرفین ایوان ورودی بنا است .

1