در دیدار احمدی پور با وزیر امور خارجه آلبانی مورد تأکید قرار گرفت

گسترش روابط فرهنگی و تبادل گردشگران بین ایران و آلبانی

16 ژانویه 2017 - 08:30 dsfr.ir/e69a1

گسترش روابط فرهنگی و تبادل گردشگران بین ایران و آلبانی
مرتضی لطف اللهی
دیدار زهرا احمدی پور با وزیر امور خارجه آلبانی

در دیدار رئیس #سازمان #میراث #فرهنگی با وزیر امور خارجه #آلبانی بر گسترش روابط فرهنگی و تبادل گردشگران بین دو کشور تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگردی، زهرا احمدی پور امروز 26 دی ماه در دیدار با دیمیتر بوشاتی با ابراز امیدواری نسبت به ازسرگیری روابط دو کشور ایران و آلبانی پس از دو دهه وقفه، گفت: برای تعمیق روابط بین دو کشور، پیش از روابط سیاسی، افزایش روابط فرهنگی باید موردتوجه قرار گیرد چراکه روابط فرهنگی برای عمیق شدن روابط کشورها فرصت های بیشتری ایجاد می کند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه ظرفیت های مناسبی در حوزه گردشگری دو کشور وجود دارد که می توان با استفاده از این ظرفیت ها، افزایش تبادل گردشگر بین ایران و آلبانی را تقویت کرد، گفت: ایران کشوری با سرمایه غنی میراث فرهنگی و قدمت تاریخی است و با توجه به این سابقه تاریخی، فرصت های بسیاری در حوزه گردشگری تاریخی و فرهنگی در کشور ما وجود دارد که مورد توجه گردشگران تمام دنیا و به ویژه گردشگران اروپایی است.

استفاده از ظرفیت های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای تعمیق روابط ایران و آلبانی

وی همچنین به ظرفیت های غنی و بومی صنایع دستی کشورمان اشاره کرد و گفت: صنایع دستی هم یکی از فرصت هایی است که می تواند افزایش همکاری های دو کشور را به همراه داشته باشد، با توجه به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور، استفاده از ظرفیت های سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند برای عمیق تر شدن روابط ایران و آلبانی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: با توجه به فضای مثبت پس از برجام و برقراری روابط پس از دو دهه، ما آماده میزبانی از سرمایه گذاران کشور آلبانی در حوزه احداث زیرساخت های گردشگری هستیم، همچنین آمادگی درزمینهٔ برگزاری نمایشگاه ها، کنفرانس ها و تعامل و ارتباط بین هنرمندان دو کشور که زمینه ارتباطات فرهنگی بین ایران و آلبانی را افزایش می دهد، وجود دارد.

آمادگی ایران برای لغو متقابل روادید با سایر کشورها

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه اقدامات و فعالیت های لازم برای تسهیل صدور روادید در ایران به طور جدی پیگیری می شود، اضافه کرد: ما آمادگی لغو روادید به طور متقابل با سایر کشورها را داریم و این موضوع می تواند در مرحله اول به صورت تسهیلات ویزای گروهی انجام شود و در ادامه به لغو روادید بین دو کشور بیانجامد.

احمدی پور تأکید کرد: همکاری های باستان شناسی، ایجاد روابط موزه ای، برگزاری نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی و افزایش تبادل گردشگر بین دو کشور از جمله مهم ترین موضوعات مرتبط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که می توان با تهیه تفاهم نامه ای بین ایران و آلبانی به صورت اجرایی و عملیاتی آن را دنبال کرد.

خلأ اطلاعاتی و آشنایی مردم آلبانی و ایران از یکدیگر باید جبران شود

در ادامه این دیدار دیمیتر بوشاتی وزیر خارجه کشور آلبانی، سفر به کشورمان را نشانه ای از عزم و آمادگی آلبانی برای افزایش روابط در تمامی حوزه ها با ایران دانست و افزود: با توجه به ظرفیت هایی که در ایران و آلبانی وجود دارد، ارتقای مناسبات فرهنگی بین دو کشور با سرعت پیش می رود.

وی با تأکید بر اینکه مناسبات فرهنگی ایران و آلبانی باید بیش از وضعیت موجود باشد، گفت: روابط فرهنگی بین دو کشور در قالب تفاهم نامه ای در این بخش به منظور افزایش تبادل گردشگران، رفت و آمد هنرمندان و صاحب نظران دو کشور، برگزاری نمایشگاه ها و کنفرانس هایی در عرصه های مرتبط با فعالیت های این سازمان، قابل شکل گیری است.

وزیر امور خارجه آلبانی، ارتقای همکاری های بین دو کشور در زمینه گردشگری را ضروری دانست و تصریح کرد: ارائه تسهیلات ویژه به دفاتر خدمات مسافرتی که در زمینهٔ تبادل گردشگران ایران و آلبانی فعالیت می کنند در دستور کار دستگاه های مربوطه است تا از این طریق زمینه تماس و آشنایی شهروندان دو کشور را از یکدیگر افزایش دهیم.

بوشاتی در ادامه به خلأ اطلاعاتی و نبود آشنایی مردم دو کشور از یکدیگر اشاره کرد و گفت: باید اطلاعات کافی از هر دو کشور در اختیار شهروندان قرار گیرد، وزارت امور خارجه آلبانی آمادگی دارد تا برای ارتقای مناسبات فرهنگی دو کشور تمامی اقدامات لازم را انجام دهد.

وی با دعوت از معاون رئیس جمهوری برای سفر به آلبانی افزود: افزایش ارتباط بین مسئولان دو کشور برای بررسی فرصت های همکاری، ارتقای مناسبات و عمیق تر شدن روابط بین دو کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

بوشاتی در پایان با اشاره به عضویت هر دو کشور ایران و آلبانی در یونسکو، از رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان خواست تا از عضویت جمهوری کوزوو در یونسکو حمایت و پشتیبانی کند.

1