پرونده 25 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی این استان آماده برای ثبت ملی است.
"مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان"به گزارش خبرگزاری ایرنا؛ کامبیز مشتاق گوهری با بیان اینکه تاکنون 1670 اثر سیستان و بلوچستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است اظهار داشت: این آثار بعد از ارسال پرونده به تهران، حداکثر تا دو ماه آینده ثبت ملی می شود.
وی ادامه داد: همچنین علاوه بر ثبت جهانی اثر تاریخی شهر سوخته استان با بیش از 5 هزار سال قدمت امید است کویر لوت نیز با اقدامات صورت گرفته تا تیر سال آینده همزمان با ژوئن سال 2016 ثبت جهانی شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت کاوش در آثار تاریخی، هم اینک فصل کاوش شهر سوخته و تپه دز سیستان آغاز شده است. همچنین تا پایان سال جاری در نقاط مختلف استان نظیر بمپور، کشیک باهوکلات و غیره نیز عملیات کاوش انجام می شود.
مشتاق گوهری با بیان اینکه 60 منطقه هدف گردشگری در سیستان و بلوچستان وجود دارد تصریح کرد: آثار کشف شده تاریخی و جاذبه های طبیعی زیبا و دیدنی استان در 8 موزه و 4 سایت موزه با عنوان های موزه منطقه ای جنوب شرق، صنایع دستی و پست و ارتباطات زاهدان، موزه های شهر سوخته و مردم شناسی سیستان، موزه های محلی (تاس و کپل)، مردم شناسی و خاک (تولید زنده سفال کلپورگان) سراوان، موزه قرآن و عترت ایرانشهر و موزه محلی چابهار و سایت موزه های محوطه بمپور و قلعه ناصری، کوه خواجه، شهر سوخته و دهانه غلامان به نمایش درآمده است.
استان سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، هیرمند، زهک، هامون، نیمروز، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب سوران، مهرستان، ایرانشهر، دلگان، فنوج، قصرقند، نیکشهر، سرباز، کنارک و چابهار و داشتن صدها اثر باستانی، تاریخی، فرهنگی و مکان های تفریحی و دیدنی، سواحل زیبا، بازارهای متعدد با کالاهای داخلی و خارجی، منطقه آزاد و کوه سرافراز تفتان و از همه مهم تر مردمی مهربان و میهمان نواز میزبان مسافران و گردشگران در تمامی فصول سال است.
وجود مرزهای طولانی زمینی و دریایی و سدها و رودخانه های متعدد، باغات میوه های گرمسیری و صنایع دستی منحصر به فرد از دیگر توانمندی ها و جاذبه های پهناورترین استان کشور است.
سفر به سیستان و بلوچستان از طریق هوایی، دریایی و سه مسیر زمینی خراسان-زاهدان-زابل، کرمان-زاهدان، کرمان-ایرانشهر و جاسک-کنارک-چابهار امکانپذیر است.