7 دسامبر 2024 - 07:37

کشف بقایای جنگل 400 میلیون ساله در نروژ

21 نوامبر 2015 - 13:10 dsfr.ir/xg1wh

کشف یک جنگل استوایی باستانی در مجمع‌الجزایر نروژی «سوالبارد»

کشف یک جنگل استوایی باستانی در مجمع الجزایر نروژی «سوالبارد» در اقیانوس منجمد شمالی می تواند توجیهی برای یکی از مهم ترین جابجایی های جوی در تاریخ زمین باشد.

به گزارش ایسنا حدود 400 میلیون سال پیش اتمسفر زمین شاهد کاهش 15 برابری سطح دی اکسید کربن بوده و کارشناسان مطالعات زیست محیطی از مدت ها قبل به دنبال کشف علت این کاهش بوده اند.

برخی کارشناسان معتقدند دلیل این وضعیت، افزایش جنگل ها همچون مورد کشف شده در نروژ بوده که این تغییر را سرعت بخشیده است. از آنجا که زمین برای اولین بار میزبان شمار قابل توجهی از گیاهان بوده، جنگل های استوایی گسترده میلیون ها تُن دی اکسید کربن از اتمسفر جذب کرد ه اند و این روند به کاهش چشمگیر سطح این گار در جو منجر شده است.

این جنگل که به تازگی شناسایی شده به 380 میلیون سال قبل برمی گردد و ممکن است حاکی از شروع دوره گذار از جایگزینی گیاهان کوچک و بوته ها با جنگل های درختی وسیع و بزرگ باشد.

«کریس بری» از دانشگاه کاردیف انگلیس گفت: کشف بقایای به جا مانده از این جنگل نشان می دهد که 380 میلیون سال پیش مناظر و پوشش گیاهی در خط استوا به چه شکل بوده اند؛ یعنی زمانی که اولین درختان روی زمین ظاهر شده اند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، شناسایی این پوشش جنگلی این نظریه را حمایت می کند که ظهور جنگل ها به کاهش سطح دی اکسید کربن منجر شده است..   

1