کمبود هتل در اصفهان، لغو تورهای ورودی، فعالیت خانه مسافرها و واحدهای بوم گردی و چالش هایی که در اصفهان بوجود آوردند سبب شد تا دنیای سفر گفت و گویی با رییس اتحادیه هتلداران استان اصفهان داشته باشد.
چندیست که "دنیای سفر" موضوع کمبود مراکز اقامتی برای پذیرش گردشگران خارجی و فعالیت مراکز اقامتی غیرمجاز و سایر اماکن اقامتی که فعالیت آنها سبب بروز مشکلاتی برای هتلداران شده است را پیگیری می کند.
در این راستا با توجه به کمبود مراکز اقامتی 4 و 5 ستاره در استان مسافرپذیر اصفهان و چالش هایی که تورگردانان و مسافران در این استان متحمل می شوند؛ دنیای سفر با "مهدی نریمانی" رییس اتحادیه هتلداران استان اصفهان به گفت و گو نشست.
مهدی نریمانی - رییس اتحادیه هتلداران استان اصفهان
دنیای سفر: مدتی است خبرها از تکمیل بودن ظرفیت هتل های اصفهان و به تبع آن لغو شدن تورهای ورودی حکایت دارند اما از دیگر سو رییس اتحادیه هتلداران ایران این اخبار را تکذیب می کند و می گوید تنها هتل های 4 و 5 ستاره اصفهان با ظرفیت تکمیل فعالیت می کنند و سایر هتل ها خالی هستند. در این خصوص توضیح دهید.
حقیقت امر آن است که میانگین ضریب اشغال هتل های اصفهان در کل سال، 30 درصد است. در واقع تنها در نوروز، مهر و آبان ماه فعالیت هتل ها و سایر مراکز اقامتی چشم گیر می شود. در چنین شرایطی گفته می شود هتل کم است و دیگری اعلام می کند هتل نداریم، اما بنده به عنوان مسؤول تشکل هتل های اصفهان می گویم، برنامه نداریم.
اگر برای جشنواره هایی مانند فیلم کودک که هر سال دقیقا در فصل گردشگری در اصفهان برگزار می شود برنامه ریزی و ظرفیت سنجی صورت گیرد، دیگر اعتراضی به کمبود ظرفیت نخواهد شد.
البته این بدان معنا نیست که به ساخت هتل های جدید نیازی نداریم. بلکه باید بگویم در حال حاضر شرایط کنونی قابل بررسی است و در سال های آینده به هتل های بیشتری نیاز خواهیم داشت. اصفهان نسبت به استان های اطراف ظرفیت اسکان مناسبی دارد.
باید تاکید کنم که نباید ظرفیت هتل های 5 ستاره اصفهان را در نظر گرفت و بر آن اساس اعلام کرد جای خالی پیدا نمی شود. بلکه اصفهان هتل های 3 و 4 ستاره خوب هم دارد که می تواند پذیرای گردشگران خارجی باشد. گردشگر که فقط هتل 5 ستاره نمی خواهد، خیلی هایشان بوم گردی ها را می پسندند.
در حاشیه نشست هم اندیشی مدیران تشکل های ملی گردشگری - هتل هما
دنیای سفر: به بوم گردی اشاره کردید. اصفهان یکی از استان هایی است که بیشترین واحدهای بوم گردی را دارد اما در عین حال یکی از مشکل دار ترین استان ها در خصوص فعایت این واحدهای اقامتی است و دائم خبرهایی از چالش های بین واحدهای بوم گردی و هتلداران و سایر واحدهای اقامتی هستیم. در این خصوص توضیح دهید.
ما با فعالیت بوم گردان مخالف نیستیم بلکه معتقدیم بوم گردی تعریفی دارد که فعالیت آن در مرکز شهر را توجیه نمی کند. این اقامتگاه ها با توجه به ساختاری که دارند برای مناطق روستایی و در واقع طبیعت گردی مناسب هستند، در حالی که هم اکنون در مرکز شهر کاشان خانه های سنتی و بوم گردی با این عنوان در حال فعالیت هستند، ما مخالفتی با این اقامتگاه ها در مناطق روستایی نداریم، اما شهر جای این خانه ها نیست. باید ضوابط، قوانین و مکان هر یک از این واحدها مشخص باشد.
دنیای سفر: به غیر از واحدهای بوم گردی واحدهای اقامتی دیگری تحت عنوان خانه مسافر نیز مورد انتقاد شما هستند. مشکل فعالیت چنین واحدهای اقامتی چیست؟
خانه مسافر یا بوم گردی و خانه هایی که به هر اسم دیگری خدمات هتلی و اقامت می فروشند، چون پیوست فرهنگی درباره آنها وجود ندارند به زودی صدای افرادی که مسئولیت یا پیشینه مذهبی دارند، را در خواهد آورد. واقعیت آن است که خانه مسافر در هر منطقه ای از کشور جواب نمی دهد و برای آینده گردشگری مشکل ساز خواهد بود.
در آن زمان است که اراده ها برای حذف صورت مساله یعنی کل صنعت گردشگری جزم خواهد شد. این در حالی است که می توان با برنامه ریزی درست و مدیریت صحیح مانع بروز مشکلات احتمالی در صنعت گردشگری شد.