هتل های لوکس در راه سرزمین کهن

20 دسامبر 2016 - 14:00 dsfr.ir/kn6uy

اصرار هتل های ایران بر روش های سنتی میزبانی

به نوشته وب سایت دیلی میل، #صنعت #هتلداری در ایران در دوران پسابرجام به دنبال استفاده از فرصت های درخشان پیش آمده است.

ایران حالا سرزمینی است که می توان با خیالی بسیار راحت تر از گذشته روی آن حساب کرد. قرار است در ایران این روزها 125 هتل لوکس قد علم کنند که این یعنی ایران به زودی مقصد انتخابی بسیاری از گردشگران در سراسر دنیا خواهد شد.

ایرانی ها با هدف تبدیل کردن کشور خود به پرطرفدارترین مقصد گردشگری می خواهند سرمایه گذاران خارجی را به کشور راه داده و 125 هتل لوکس در کشورشان بسازند. این هتل ها قرار است تا سال 2025 ساخته شده و به این ترتیب ایران با پذیرش 20 میلیون گردشگر به محبوب ترین مقصد مسافران عاشق سفر و تفریح تبدیل شود.

مقامات ایران تأیید کرده اند که ساخت بسیاری از هتل ها یا تمام شده یا به زودی تمام می شود. طبق اعلام مقامات گردشگری ایران، تعداد هتل های لوکس ساخته شده در سال 2015 در ایران با کل هتل های ساخته شده در 100 سال اخیر برابری می کند.

شرکت Accor، بزرگ ترین گروه هتل سازی اروپا، دو هتل چهار ستاره در فرودگاه بین المللی امام خمینی در نزدیکی تهران ساخته است. گروه هتل سازی Rotana نیز قرار است در دو سال آینده در دو شهر مشهد و تهران هتل بسازد. هتل های لوکس مشهد تا پایان سال 2017 تحویل ایران داده می شود و هتل های تهران قرار است یک سال بعد از آن یعنی 2018 به بهره بردای برسد.

امر کدوری، مدیرعامل و رئیس شرکت Rotana دراین باره گفت: Rotana نخستین شرکت مدیریت هتلی بود که طرح های توسعه ای خود در بازار ایران را اعلام کرد. این شرکت در سال 2013 توافقنامه مدیریتی در این زمینه را امضا کرد. تمامی چهار ساختمانی که قراردادشان بسته شد تحت نام برند تجاری «Rayhaan Hotels & Resorts» به بهره برداری می رسند.

قرار است دو هتل مشهد زودتر ساخته و به بهره برداری برسند. هتل اول 362 اتاقی است و سال آینده (میلادی) افتتاح می شود و هتل دوم 275 تخت خوابی است و کار ساخت آن در سال 2018 تمام می شود. در تهران هم تا سال 2018 هتل های شرکت Rotana ساخته خواهند شد. یکی از این هتل ها 194 خوابه و دیگری یک هتل چهار ستاره 210 اتاقی خواهد بود.

شرکت هتل های Melia و گروه هتل های جمیرا نیز در حال گسترش طرح های توسعه ای خود در ایران هستند. دیوید مک گینس، یکی از بنیانگذاران تورهای تخصصی Travel The Unknown معتقد است که اکنون بهترین زمان سفر به ایران و دیدن زیبایی های این کشور است.

او می گوید: «توافق نامه هسته ای چشم اندازهای تازه ای برای ایران به عنوان یک مقصد گردشگری باز کرده است. مردم بعضی وقت ها فراموش می کنند که ایران یکی از قدیمی ترین مقصدهای گردشگری دنیاست که پیش از مطرح شدن گردشگری به عنوان یک مفهوم افراد را جذب مکان های باستانی خود می کرد.»

به گفته او ایران ثروتی به نام جذابیت دارد که در آثار باستانی چون پرسپولیس و پاسارگاد و هنر و معماری خیره کننده دوران اسلامی که اوج آن را در اصفهان می توان دید، به خوبی خود را نشان می دهد.

ایرانی ها که دارای کشوری غنی در تاریخ و فرهنگ هستند، اوایل سال جاری میلادی از یک بسته سرمایه گذاری شامل 1300 پروژه پرده برداشتند که هدفش جذب سرمایه های خارجی و بهبود حال بد صنعت گردشگری در این کشور بود.

ایران 19 اثر ثبت شده در یونسکو دارد که شهر باستانی بیستون یکی از آنهاست. حتی پیش از برداشتن تحریم ها تعداد گردشگرانی که از ایران بازدید می کردند، در دو سال گذشته هر سال 12درصد افزایش داشت.

در سال 2014، ایران میزبان 5 میلیون توریست بود که 7/5 میلیارد دلار معادل 4/8 میلیارد پوند درآمد برای این کشور به همراه داشت. نیمی از این توریست ها شیعیان دیگر کشورهای مسلمان و نیمی از مسافران مشتاق دیدن ایران از اروپا، آمریکا، کانادا و آسیای شرقی بودند. از طرفی از زمان برداشته شدن تحریم ها هتلدارها و سرمایه گذارها با علاقه و شوق بیشتری به دنبال سرمایه گذاری در ایران هستند. طبق نظرسنجی شرکتHotelier Middle East در امارات 51.43 درصد از اعضای کنفرانس سرمایه گذاری هتل های عربی (AHIC) معتقدند که الان وقت سرمایه گذاری در ایران است.

بررسی سال 2016 این شرکت نیز نشان می دهد که یکی از مدیران کل شرکت کننده در نظرسنجی گفت که فضای اقتصادی ایران در حال بازتر شدن است و سال آینده سرمایه گذارها به ایران نگاه جدی تری خواهند داشت. به گفته او انتظار می رود در سال 2017 قیمت نفت بالاتر رود و او شخصا مشتاق است در ایران دارایی داشته باشد.

ایرانی ها همچنین قرار است در فوریه سال 2017 میزبان «کنفرانس سرمایه گذاری در هتل و گردشگری ایران» باشند. قرار است این کنفرانس را یک شرکت بین المللی انگلیسی برگزار کند که بخش خصوصی ایران هم به کمکش خواهد آمد تا با مشارکت هم این کنفرانس را برگزار کنند.

ایرانی ها می خواهند تا کمتر از 10 سال دیگر یعنی سال 2025 طبق طرح هایی که دارند، 20 میلیون گردشگر و در نتیجه 20 میلیاردپوند درآمد کسب کنند. قرار است 250 سرمایه گذار در این کنفرانس بین المللی شرکت و با گفت وگو و تبادل نظر راهکارهای گوناگون برای حضور در بازار پرسود ایران را بررسی کنند.

با این تفاسیر چشم انداز سرمایه گذاری در هتلداری و در نتیجه بخش گردشگری ایران روشن تر از دوران پیش از برجام خواهد بود، چراکه حالا شرکت های خارجی اشتیاق خود برای حضور در ایران را بهتر و روشن تر از گذشته نشان می دهند.

1