25 آوریل 2024 - 04:04

نقش اندک صدا و سیما و شهرداری در تشویق مردم به خرید صنایع دستی

23 می 2016 - 14:40 dsfr.ir/q771c

نقش اندک صدا و سیما و شهرداری در تشویق مردم به خرید صنایع دستی
مینا رشیدی
نشست خبری 26 امین نمایشگاه ملی و 5 امین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی

صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شهرداری تهران هیچ کمک تیلغاتی برای جذب مردم به بیست و ششمین نمایشگاه صنایع دستی نداشتند.

نشست خبری 26 امین نمایشگاه ملی و 5 امین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی، دوشنبه 3 خرداد 1395 با حضور معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، مدیرکل ترویج و توسعه برگزار شد.

بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان در توضیح کم و کیف برپایی نمایشگاه صنایع دستی امسال گفت: این نمایشگاه از 5 تا 10 خرداد ماه از ساعت 10 صبح تا 8 شب در شبستان مصلی برپا می شود.

26 امین نمایشگاه صنایع دستی تهران 5 تا 10 خرداد برگزار می شود

وی در توضیح علت تغییر زمان برپایی این نمایشگاه نسبت به سال های گذشته بیان کرد: این نمایشگاه هر ساله در20 خرداد، سالروز و هفته صنایع دستی برگزار می شد اما امسال به سبب مصادف شدن آن با ماه مبارک رمضان و پس از نشست های کارشناسی و نظر سنجی از هنرمندان و صنعتگرا تصمیم گرفتیم زمان برپایی نمایشگاه را تغییر دهیم.

معاونت صنایع دستی سازمان تصریح کرد: مساحت و تعداد غرفه های نمایشگاه صنایع دستی نسبت به سال پیش افزایش یافته است. این نمایشگاه با بیش از 550 غرفه و 5 هزار و 100 مترمربع فضای نمایشگاهی برپا می شود و نمایشگر معدل صنایع دستی در یک سال گذشته است.

وی با تاکید بر خودکفایی و تجاری سازی این نمایشگاه نسبت به سال های گذشته اظهار کرد: در راستای حرکت نمایشگاه صنایع دستی کشور در مسیر حرفه ای شدن، تصمیم گرفتیم به جای ترکیب و تلفیق اهداف ترویجی و تجاری سازمان و نتیجتا ناموفق بیرون آمدن از هر دو، نمایشگاهی خودکفا و با اهداف تجاری برگزار کنیم. شاید بتوان گفت این نمایشگاه خودکفاترین نمایشگاهی است که در دهه های اخیر در حوزه صنایع دستی برپا شده است. سهم دولت در این نمایشگاه بسیار اندک است. ما تصمیم داریم که سهم خود را تنها در نمایشگاه های ترویجی هزینه کنیم. با این حال این کاهش سهم دولت به معنب کاهش نظارت بر قیمت ها و یا کیفیت کالاها نخواهد بود. کمیته های کیفی، نظارتی و بسته بندی در طول نمایشگاه حضور داشته و با متخلفین برخورد می کنند و از برترین طراحان بسته نبدی صنایع دستی نیز تجلیل می کنند.

نامورمطلق ادامه داد: با اینکه در این نمایشگاه تاکید بر تجاری و خصوصی سازی بوده است با این حال برای 10 استان کشور غرفه های رایگان ارائه شده است. برای بیش از 20 هنرمندی که در نمایشگاه سال پیش بیلان قابل توجه و خوبی داشه اند غرفه ها به صورت نیم بها و یا رایگان ارائه شده است. علاوه بر این هنرمندانی نیز که موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت شده اند، غرفه های رایگان دریافت کرده اند. 106 اثر برگزیده نیز در غرفه های ترویجی سازمان حضور خواهند یافت. غرفه هایی را نیز در اختیار 10 هنرمند برتر در بخش سنگ های قیمتی و نساجی قرار داده ایم. برخی از غرفه ها را نیز به موسسات بسته بندی داده ایم تا بخش از بسته بندی های خود را به صورت رایگان در اختیار غرفه ها بگذارند و بدین ترتیب منجر به ترویج بسته بندی صنایع دستی شود.

معاون صنایع دستی سازمان اضافه کرد: از 5 اثر برجسته نیز در نمایشگاه رو نمایی خواهد شد. علاوه بر این با همکاری پژوهشگاه مواد نقره ای به دست امده است که اکسید نمی شود و پاسخگوی مشکلات حوزه های ملیله کاری و قلم زنی صنایع دستی خواهد بود.

وی در اشاره به فعالیت های تبلیغاتی نمایشگاه گفت: تمام تلاش ما این است تا افراد را به سوی نمایشگاه صنایع دستی جلب کنیم و حضور مردم را به حداکثر برسانیم. در همین راستا کمپین تبلیغاتی هنرمندان را با مدیریت رضا کیانیان ایجاد شده تا تشویقی برای ارتباط بیشتر مردم با صنایع دستی باشد. مسابقه فیلم های دو دقیقه ای از نمایشگاه با دبیری فرهاد توحیدی و نمایشگاه عکاسی نیز ایجاد شده اند تا هنرمندان و مردم بیشتر جذب نمایشگاه شوند.

صدا و سیما و شهرداری تهران با معاونت صنایع دستی همکاری ضعیفی داشته اند

نامورمطلق با اشاره به ضعف در حوزه گفتمان سازی در باب صنایع دستی ابراز کرد: در خصوص گفتمان سازی با ریاست پیشین صدا و سیما هماهنگی هایی شده بود اما متاسفانه با جابه جایی های بعدی محقق نشد. بعد از ورود ریاست جدید هم نتوانستیم به یک ارتباط ساختارمند برسیم و امیدواریم مدیریت جدید توجه و کمک بیشتری نسبت به صنایع دستی کشور از خود نشان دهد.

وی افزود: در گفتگوهای خود با شهرداری تهران برای انجام تبلیغات مربوط به نمایشگاه به مشلاتی برخوردیم. شهرداری اعلام کرده است تا زمانی که در سطح شهر برنامه "گالری به وسعت یک شهر" در حال برگزاری است، امکان هیج گونه تبلیغی برای صنایع دستی وجود ندارد. ما معتقد هستیم سهم صنایع دستی کشور در گالری به وسعت یک شهر نادیده گرفته شده است. حقی که به هنرمندان خارجی - اروپایی و آمریکایی - داده شده است و آثاری که تنها با تاکید بر موضوعات موزه ای در هفته هنر ارائه می شود باید هنرمندان داخلی را نیز مدنظر گیرد و نباید آنها را به حاشیه براند.

معاونت صنایع دستی سازمان با اشاره به این موضوع که صنایع دستی یکی از حوزه های اقتصاد مقاومتی است بیان کرد: امیدواریم شهرداری تجدید نظر کند تا در جلب مردم به نمایشگاه موفق تر عمل کنیم.

دیپلماسی و صنایع دستی

وی در ارتقا دیپلماسی صنایع دستی کشور تصریح کرد: علی رغم مخالفت بسیاری از کشورها بزرگترین اجلاس صنایع دستی در دنیا مهرماه امسال در اصفهان برگزار خواهد شد و این نشان از فعال بودن حوزه دیپلماسی صنایع دستی دارد.

معاونت صنایع دستی سازمان پس از اشاره به دو برابر شدن تعداد نمایشگاه های ترویجی در خارج از کشور گفت: صادرات صنایع دستی در سال گذشته 13 درصد رشد داشته است. البته در داخل کشور نیز فروش صنایع دستی رشد 55 درصدی داشته است.

در همین زمینه پویا محمودیان، مدیر کل صادرات صنایع دستی در بیان رقم فروش صادرات صنایع دستی بدون احتساب زیورآلات سنتی و صادرات چمدانی گفت: 174 میلیون تومان رقم خروج صنایع دستی از مبادی رسمی گمرکات جمهوری اسلامی ایران است. این رقم هر ساله رشد داشته و نسبت به سال گذشته 82 درصد با رشد رو به رو بوده است.

نامورمطلق حضور صنایع دستی را در اسناد بالادستی کشور به فال نیک گرفت و خاطر نشان کرد: اضافه شدن صنایع دستی در برخی از بندهای برنامه ششم توسعه نشان از به ثمر رسیدن گفتمان سازی ها در این حوزه دارد و اکنون شاهد اهمیت و حساسیت هرچه بیشتر نسبت به صنایع دستی در بالاترین مقامات نظام و دولت هستیم.

3 هزار هنرمند صنایع دستی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند

نامورمطلق در اشاره به برخی از مهمترین معضلات و مشکلات صنایع دستی کشور افزود: بیمه و مستمری هنوز از مهمترین مشکلات حوزه صنایع دستی هستند. خوشبختانه مساله مستمری با همکاری سازمان مدیریت و صندوق حمایت از هنرمندان حل شد. اما در خصوص بیمه تنها موفق شده ایم نام 3 هزار هنرمند جدید را برای برخورداری از خدمات بیمه به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهیم. از دو میلیون نفر هنرمند صنایع دستی تنها 360 هزار نفر در سامانه بیمه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ثبت شده اند. از این میان تمام هنرمندان احتیاج به بیمه ندارند و یا بیمه خود را از طرق دیگر فراهم ساخته اند. تنها 50 هزار نفر به بیمه احتیاج دارند. در حال حاضر تنها 30 هزار نفر در لیست بیمه قرار دارند و فعلا بر طبق توافق فقط 3 هزار نفر به آنها اضافه شده است.

نمایشگاه های سوغات زیارتی بیش از هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند

وی در ادامه بیان کرد: دومین نمایشگاه سوغات زیارتی را امسال برگزار کردیم و امیدواریم بتوانیم سهم خود را در گردش هزار میلیارد تومانی آن افزایش دهیم.

معاونت صنایع دستی سازمان در بیان دیگر اقدامات سازمان اظهار کرد: در سال گذشته در سرتاسر کشور بیش از 10 بازارچه صنایع دستی ایجاد شد.

1