معاون محیط زیست دریایی در نشست خبری این معاونت از اجرای دو تا سه طرح پایلوت اوراق سازی کشتی های بدون مخزن و موتور در ایران خبر داد و گفت: در حال حاضر 90 درصد فعالیت های امکان سنجی در خصوص اوراق سازی صورت گرفته است.
به گزارش دنیای سفر؛ پروین فرشچی با بیان اینکه صنعت اوراق سازی به واسطه حجم بالای آلایندگی در پنج کشور از 180 کشور ساحلی انجام شده است، اظهار کرد: چین، اندونزی، هند، پاکستان و ترکیه دارای این صنعت هستند اما سایر کشورها با وجود سود بالای اوراق سازی حاضر به اجرای آن در کشور خود نیستند.
فرشچی از احتمال ورود کشتی های سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس در صورت اجرای این طرح در ایران خبر داد و گفت: در حال حاضر پیشنهادهایی از سوی عراق برای ورود 150 کشتی داشته ایم که تا کنون پاسخ قطعی به آن ها داده نشده اما برخی نهادها پیگیر اجرای این طرح در ایران هستند.
وی تصریح کرد: کشتی های اوراق شده به عنوان سوخت در صنعت فولاد به کار برده می شوند اما ما معتقدیم نباید با توجه به حجم بالای آلایندگی به آن ورود پیدا کنیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در عین مخالفت مخالفت سازمان محیط زیست با ورود ایران به این صنعت از بازدید صنعت اوراق سازی کشتی ترکیه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این کشور ادعا می کند با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته توانسته است حجم آلایندگی را کاهش دهد از این رو قصد داریم بازیدی از این مرکز در صورت اجرای احتمالی آن در ایران داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ماجرای تلف شدن 11 فوک خزری در آذربایجان اشاره کرد و گفت: دلایل این امر تا کنون شناخته نشده اما داشتن سهمیه شکار فوک خزری در برخی کشورها، آلودگی، بیماری، برخورد فوکها با کشتیها، گیر کردن آن ها در تورها از جمله دلایل عمده مرگ فوکها و کاهش تعداد آن ها از یک میلیون در دهه 90 تا 110 هزار فوک در سال 2012 است.
سوخت قاچاق یکی از موضوعات مورد توجه خبرنگاران در این نشست بود که فرشچی درباره آن گفت: در سال جاری موردی در خصوص سوخت قاچاق نداشتیم اما در سال گذشته 500 هزار لیتر سوخت توسط قاچاقچی ها در بندر خمیر وارد دریا شدند.
وی درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای پاکسازی دریا اظهار کرد: زمان در خصوص مساله پاکسازی اهمیت زیادی دارد اما تا زمانی که هماهنگی ها در این خصوص میان سازمان ها صورت گیرد عموما امکان پاکسازی از بین می رود و تاکنون ما در این زمینه نتوانسته ایم ورود پیدا کنیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست پرداختن به مسائل ریشه ای را یکی از راهبردهای حل مساله قاچاق عنوان و تصریح کرد: در دنیا گشت ساحلی به عنوان یکی از ابزارهای کنترل ساحل به کار گرفته می شود و ما نیز قصد داریم تشکیل این گارد را در جلسه شورای عالی محیط زیست مطرح کرده و با تایید هیات دولت آن را برای کنترل سواحل با مشارکت های تمام دستگاه های متولی اعم از سازمان حفاظت محیط زیست، نیروی انتظامی، سازمان بنادر و دریانوردی و قوه قضاییه به کار گیریم.