پیش نویس سند ملی صنایع دستی در نهمین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش «دنیای سفر»، نهمین جلسه شورای معین ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، فعالان جبهه فرهنگی و تعدادی از نمایندگان دستگاه های فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه ضمن تشکر از دست اندرکاران تدوین این سند، عنوان کرد: یکی از مهمترین کارهایی که در تهیه اسناد مدّنظر دبیرخانه است، جمع آوری نظرات امامین انقلاب پیرامون آن موضوع خاص است، لذا ضرورت دارد، ضمن بررسی نظرات امامین انقلاب نگاه ایشان در سند مذکور پیاده شود.
وی ادامه داد: نکته دوم نقش صنایع دستی در تقویت و تحکیم خانواده است، یکی از اهداف این سند می تواند تحکیم خانواده از طریق صنایع دستی باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: با توجه به اهمیت موضوع صنایع دستی در بحث فرهنگی می توان پس از بررسی های لازم، این موضوع را در دستور جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داد و به جهت تصویب آن از این مسیر اقدامات لازم را پیگیری کرد.
در ادامه محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تدوین سند صنایع دستی ذیل اقدام ملی ۱۵ از راهبرد کلان ۹ نقشه مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد: پیش نویس سند صنایع دستی توسط وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری ستاد فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده شده است و این سند از جمله اسنادی است که توسط دستگاه متولی در امر صنایع دستی و با مشارکت فعالان این حوزه تهیه و تدوین شده است.
وی افزود: میز صنایع دستی از اولین میزهای ستاد فرهنگی و اجتماعی است که آغاز به کار کرده است و تولی گری آن توسط وزارت میراث فرهنگی و گردشگری صورت می گیرد و معاون صنایع دستی این وزارتخانه دبیر میز صنایع دستی ستاد فرهنگی و اجتماعی نیز تعیین شده اند. با توجه به بررسی های کارشناسی صورت گرفته این سند دارای کیفیت خوبیست و امیدواریم که پس از بحث و بررسی در این جلسه و نهایی شدن آن مسیر تصویب نهایی را طی کند.
همچنین میرزمانی، مدیر امور هنر و صنایع خلاق ستاد فرهنگی و اجتماعی ضمن بیان روند تدوین پیش نویس سند، عنوان کرد: پیش نویس سند صنایع دستی پس از دریافت اطلاعات دقیق و کارشناسی از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، بررسی های صورت گرفته در جلسات هیئت های اندیشه ورز و همچنین جلسات کارشناسی در قالب چارچوب تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ تدوین شده است.
بنا براعلام روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و دبیر میز صنایع دستی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیرامون تدوین پیشنویس سند صنایع دستی، بیان کرد: تدوین این سند به منظور تغییر رویکرد و نگاه به صنایع دستی آغاز شده است. توجه به صنایع دستی بیشتر به عنوان امر تزیینی بوده و کمتر به ادبیات اقتصادی و مسائل توسعه ای آن توجه شده است. مبنای تهیه این سند اقتصاد هویت بنیان است که از آموزش آغاز و تا فروش ادامه دارد و ظرفیت فوق العاده صنایع دستی برای ارزآوری و اتخاذ رویکردهای اقتصادی مبتنی بر گام دوم انقلاب اسلامی مدنظر قرار گرفته است.
وی افزود: طی جلسات متعدد با دستگاه ها ابتدا نظام مسائل صنایع دستی استخراج شد و ضمن جمع آوری و بررسی پیشینه صنایع دستی از دستگاه های مختلف و همچنین بررسی تجربه سایر کشورها، روند تدوین سند پیگیری شد. در مرحله بعد با تعداد ۱۰۰۰ پرسشنامه از فعالان این حوزه نظرسنجی شد و می توان گفت سند تهیه شده ماحصل نظرات تمامی دستگاه ها و فعالان این حوزه بوده است. شعار محوری این سند ارزش آفرینی به صنایع دستی بوده است و همچنان تا تصویب نهایی سند از نظرات سایر متخصصان و فعالان این حوزه به جهت تقویت هرچه بیشتر آن استقبال می کنیم.
در ادامه جلسه بخش اول و دوم سند صنایع دستی شامل مقدمه، مبانی، اصول و ارزش ها، اهدف، مسائل و سیاست ها مورد بحث و بررسی اعضای جلسه قرار گرفت و در پایان مقرر شد، پس از اعمال نظرات مطرح شده در جلسه و نهایی سازی، سند مذکور جهت طرح در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده شود.