5 اکتبر 2024 - 06:26

۱۴ هنری که فراموش شده اند!

28 نوامبر 2019 - 17:00 dsfr.ir/yk8pw

هنرهای منسوخ شده

معاون صنایع دستی استان خوزستان اظهار کرد که هشت رشته صنایع دستی این استان به صورت کامل منسوخ شده است و شش رشته نیز در حال فراموشی است. او یکی از دلایل این موضوع را افزایش سن هنرمندان فعال در این رشته ها و نبود بازار فروش که منجر به کاهش گرایش هنرمندان جوان می شود، برشمرد.

شکرالله قاسمی، معاون صنایع دستی استان خوزستان، اظهار کرد: در حال حاضر هشت رشته همانند قفل سازی و کلاه مالی از صنایع دستی استان خوزستان منسوخ شده است و شش رشته ابریشم بافی، نقاشی قهوه خانه ای، نمد بافی، رنگرزی سنتی، ورشو سازی و مرواربافی نیز در حال فراموشی است. یکی از دلایل اصلی این موضوع این است که هنرمندان این رشته پیشکسوت هستند و دیگر توانایی ندارند و از سوی دیگر جوانان نیز تمایلی به فعالیت در این زمینه ها را ندارد. 

او در پاسخ به این پرسش که معاونت صنایع دستی استان چه برنامه هایی برای احیای این رشته ها در نظر دارد؟ بیان کرد: مستندنگاری چهار رشته لنگ بافی، ملحفه بافی، ورشوسازی و نمدمالی انجام شده و برای هر کدام از این رشته ها یک الی سه کارگاه راه اندازی شده و سال گذشته کلاس های آموزشی این رشته ها نیز برگزار شد؛ اما از میان کسانی که آموزش دیده اند متاسفانه هیچ کدام شروع به کار نکرده اند. 

قاسمی یادآور شد که با توجه به اینکه تولید این صنایع کار سختی است و از سوی دیگر بازار فروش چندان خوبی هم ندارند، گرایش چندانی برای فعالیت در این حوزه ها نیز وجود ندارد. در حال حاضر کپوبافی پُرکاربردترین رشته صنایع دستی در استان خوزستان محسوب می شود و امیدوار هستیم که بتوانیم دزفول را به شهر جهانی کپو تبدیل کنیم. البته الان منسوجات سنتی احیا شده است و هم اکنون بیش از ۴۰ نفر در استان در این حوزه ها فعالیت دارند. 

معاون صنایع دستی استان خوزستان همچنین درباره تعداد هنرمندان فعال صنایع دستی استان، اظهار کرد: طبق برآورد اولیه ۵ هزار هنرمند و صنعتگر در استان داریم که البته به نظرم تعداد هنرمندان بالاتر از این آمار است. 

قاسمی درباره تعداد هنرمندان بیمه استان نیز گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی هستند که متاسفانه برخی از آنها به بهانه های مختلف از سوی تامین اجتماعی در حال حذف هستند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1