چرا برخی افراد زیاد قهوه می نوشند؟

28 اوت 2016 - 13:40 dsfr.ir/t46i2

چرا برخی افراد زیاد قهوه می نوشند؟
نامشخص
نوشیدن قهوه

متخصصان سلامت می گویند: فقدان نسخه خاصی از یک ژن در بدن، علت تمایل برخی افراد به مصرف زیاد قهوه است.

در این بررسی آمده است افرادی که نمی توانند روز خود را بدون مصرف بیش از دو یا سه فنجان قهوه سپری کنند فاقد نسخه خاصی از ژنی هستند که با توانایی بدن در تجزیه کافئین مرتبط است.

متخصصان دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند دریافتند ژن PDSS2 که به طور منفی بیان ژن مرتبط با سوخت و ساز کافئین را تنظیم می کند باعث می شود کافئین برای مدت زمان بیشتری در بدن باقی بماند.

"نیکولا پیراستو" یکی از محققان این مطالعه گفت: فرض بر این است که افرادی با سطح بالاتر این ژن، کافئین را با سرعت پایین تری سوخت و ساز می کنند و این ماده مدت بیشتری در بدن شان باقی می ماند و به همین دلیل به طور معمول، مقدار کمتری قهوه می نوشند. همچنین آنان کمتر نیاز دارند برای از بین بردن حس خستگی و بیدار ماندن کافئین مصرف کنند.

در این مطالعه، ترکیب ژنتیکیِ 1213 نفر از هفت نقطه مختلف ایتالیا مورد بررسی قرار گرفت و از هر کدام آنان پرسش هایی در مورد میزان مصرف قهوه در روز پرسیده شد.

به گزارش نیچر ورلد نیوز، محققان دریافتند در افرادی که بیان این نسخه خاص از ژن PDSS2 پایین تر است میزان بیشتری قهوه مصرف می کند. به اعتقاد آنان PDSS2 سوخت و ساز کافئین در بدن را کاهش می دهد.

نوشیدن قهوه خوب است یا بد؟ نفع دارد یا ضرر؟

در طول چند دهه گذشته بیش از 18000 تحقیق علمی در این باره انجام شده است. نکته این است که تحقیقات جدید عمدتا منافع قابل ملاحظه ای را برای نوشیدن قهوه ذکر می کنند، نوشیدنی که البته باید متعادل باشد تا از اثرات سوء قهوه بکاهد.

خلاصه اینکه نوشیدن بین 2 تا 4 فنجان قهوه در روز متعادل و مفید است.

نوشیدن قهوه در حد متعادل ریسک ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را پایین می آورد. تحقیقات جدید نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در قهوه (که در چای هم موجودند) مانع آسیب وارد شدن به سلول های مغز می شوند و حتی خطر به ابتلا به سرطان مغز را کاهش می دهند.

همچنین نوشیدن مداوم قهوه (4 فنجان یا بیشتر در روز) خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کم می کند، تحقیقات دیگری هم هست که نشان می دهد شانس وقوع سکته در افرادی که به وطر متعادل قهوه می نوشند از آن هایی که اصلاض قهوه نمی نوشند کمتر است. همین تحقیق نشان می دهد که نوشیدن زیاد قهوه (بیش از 5 فنجان در روز) ریسک سکته را افزایش می دهد.

تحقیق دیگری (که در واقع جمع بندی 9 مطالعه جزیی تر است) نشان می دهد که با اضافه شدن 2 فنجان قهوه به میزان مصرف روزانه خطر ابتلا به سرطان کبد به میزان 43% کاهش می یابد.

اما از سوی دیگر اگر شما مشکل خوب خوابیدن دارید، بهتر است که نوشیدن قهوه را متوقف کنید. یا حداکثر فقط تا شش ساعت قبل از خواب قهوه بنوشید.

قهوه جوشانده و فیلتر نشده (مثل قهوه فرانسه یا قهوه ترک) حاوی مقادیر بالاتری از cafestol است. ترکیبی که می تواند باعث افزایش LDL یا همان کلسترول «بد» در خون شود.

به خانم های باردار و مادران دارای فرزند شیرخوار هم توصیه می شود که کمتر قهوه بنوشند، مخصوصا در مادرانی که شیر می دهند کافئین موجود در قهوه به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است باعث بی قراری نوزاد شود.

1