افزایش همکاری های ایران و آلمان در زمینه توسعه پایدار گردشگری

18 اکتبر 2015 - 16:10 dsfr.ir/tr162

سازمان همکاری های بین المللی کشور آلمان (GIZ)

چارچوب همکاری های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بخش توسعه پایدار گردشگری سازمان همکاری های بین المللی کشور آلمان (GIZ) در قالب بیانیه ای مشترک تدوین شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ کلوس لنگفلد، کارشناس ارشد بخش توسعه پایدار گردشگری سازمان همکاری های بین المللی کشور آلمان (GIZ) و رالف وان شافت مشاور ارشد UNDESA به منشور شناسایی پروژه ها و ارائه مشاوره و با هدف شناسایی و برقراری همکاری فنی در توسعه گردشگری، از دفاتر سازمان میراث فرهنگی، هتل ها، اماکن گردشگری، پارک های ملی، مناظق حفاظت شده، اقامتگاه های طبیعت گردی در استان ها سمنان، گلستان، مازندران و شیراز بازدید کردند.

در پایان ماموریت این کارشناسان، چارچوب همکاری های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان (GIZ) آلمان در قالب بیانیه مشترکی تدوین شد.

این تفاهم در سه بخش مورد تایید دو طرف قرار گرفته است، بخش اول شامل همکاری های فنی و ارائه خدمات مشاوره ای بین المللی است که براساس آن سازمان GIZ به عنوان یک سازمان دولتی در آلمان آمادگی خود را برای ارائه خدمات مشاوره ای در حوزه های مختلفی همچون ظرفیت سازی و تعیین سیاست ها به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد.

در همین راستا و بر اساس بازدیدهای میدانی صورت گرفته و رایزنی های انجام شده میان دو طرف، طرف آلمانی متعهد شد یک پیشنهاد فنی مشخص را حداکثر تا تاریخ اول دسامبر 2015 برای طرف ایرانی ارسال کند.

در بخش دوم همکاری در مسیر توسعه روابط دو جانبه با بخش آب و هوایی بین المللی (ICI) وزارت محیط زیست آلمان مورد تاکید قرار گرفته است، وظیفه اصلی این بخش ارائه کمک های مالی و فنی به پروژه های در حال ساخت مربوط به تغییرات آب و هوایی در کشورهای در حال توسعه، تلاش برای کاهی اثرات منفی این تغییرات و ایجاد انطباق با شرایط جدید آب و هوایی، حفاظت از تنوع زیستی، ارتقاء الگوهای مصرف و پایدار است.

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و GIZ توافق کردند تا با مشارکت بخش محیط زیست ایران و با هدف اجرای یک پروژه مشترک و با در نظر گرفتن شرایطی که بتواند از حمایت های مالی ICI برخوردار شود را به اجرا درآوردند و پیشنهاد اولیه این پروژه باید قبل از پایان سه ماهه چهارم سال 2015 ارائه شود. همچنین همکاری مورد نظر باید بر اساس محور مصرف و تولید پایدار و حفظ تنوع زیستی از طریق طبیعت گردی باشد.

بخش سوم این بیانیه مشترک به ادامه تبادل اطلاعات برای تسهیل در روند همکاری های توسعه گردشگری به صورت دو یا چند جانبه تاکید دارد، دو طرف توافق کردند تا به صورت منظم اطلاعات خود را در خصوص هر گونه نوآوری در هر یک از دو کشور در حوزه توسعه پایدار گردشگری، شرکت در نمایشگاه های گردشگری بین المللی و سایر رویدادهای بین المللی مرتبط با این صنعت یا یکدیگر مبادله کنند.

همچنین مقرر شد گروه GIZ سایر شرکای احتمالی مانند؛ آژانس توسعه فدرال کشور آلمان، دانشگاه ها، موسسات آموزشی فعال در زمینه برگزاری دوره های ایجاد ظرفیت، بانک های فعال در زمینه توسعه و تمامی سازمان های توسعه دو یا چند جانبه را برای مشارکت در توسعه گردشگری در ایران شناسایی کنند.

شایان ذکر است در ابتدای مهر ماه سال جاری؛ کارشناسان این بنیاد آلمانی با همراهی کارشناسان استان سمنان در بازدید از روستاهای حاشیه پارک ملی خارتوران و پناهگاه حیات وحش خوش ییلاق ظرفیت های این دو منطقه در ایجاد گردشگری پایدار را بررسی کردند.

1