ایران میزبان راهنمایان گردشگری جهان در سال 2017

28 ژوئن 2016 - 17:00 dsfr.ir/4i0lq

ایران میزبان راهنمایان گردشگری جهان در سال 2017
نشست بازرسان فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری با راهنمایان گردشگری و مسئولان سازمان میراث فرهنگی
نشست بازرسان فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری با راهنمایان گردشگری و مسئولان سازمان میراث فرهنگی

ایران در سال 2017 میلادی میزبان راهنمایان گردشگری جهان است بر همین اساس قرار است منتخبان راهنمایان گردشگری جهان وارد ایران شوند و از شهرهایی که هدف گردشگری ایران است بازدید کنند.

این برنامه در راستای برگزاری دور هفدهم کنواسیون پراگ است که این بار در ایران برگزار خواهد شد. به عقیده بسیاری این کنوانسیون می تواند فرصت مناسبی برای تصحیح تصویر ایران در ذهن فعالان گردشگری جهان باشد و به منتخبان راهنمایان گردشگری جذابیت های گردشگری کشور را معرفی کند. همچنین برگزاری تورهای گردشگری و کارگاه های آموزشی می تواند فرصتی مناسب برای راهنمایان گردشگری ایران باشد تا با الگو گرفتن از این افراد به ارتقای مهارت ها و افزایش توانایی های خود بپردازند. شاید حضور منتخبان راهنمایان گردشگری جهان در ایران به فعالان گردشگری نشان دهد که نیروی انسانی فعال در این صنعت به چه توانایی ها و مهارت هایی نیاز دارد.

کنوانسیون جهانی راهنمایان زیر نظر فدراسیون جهانی راهنمایان از سال 1985 میلادی هر 2 سال یکبار در کشورهای مختلف برگزار می شود که مهم ترین گردهمایی جهانی راهنمایان به شمار می رود. در آخرین مراسم کنوانسیون پراگ که در سال 2015 میلادی برگزار شد، ایران موفق شد با کسب 18 رای حق میزبانی کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری را برای سال 2017 م به دست آورد. گروهی از راهنمایان جوان ایرانی پس از 4 روز رایزنی با نمایندگان 41 کشور دنیا که برای شرکت در کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری به پراگ آمده بودند، موفق شدند این امتیاز را به دست آورند. هدایت و اجرای این جریان توسط جمع بزرگ راهنمایان گردشگری ایران بدون آنکه دولت یا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در آن نقش یا حمایتی داشته باشد، انجام شد.

برنامه ایران برای مهمانان کنوانسیون سال 2017 م با شعار «جهان بدون مرز» در دو مسیر «زنجان، همدان و قم» و «شیراز و یزد» اجرا می شود. هر سال این مراسم در یکی از کشورهای جهان برگزار می شود و در سال 2017 م قرار است در ایران برگزار شود.

تاکید بر جاذبه های ایران

به عقیده کارشناسان نباید تنها روی برگزاری کنوانسیون تمرکز داشته و باید تلاش کنیم از فرصت ایجاد شده نهایت استفاده را برده و ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری ایران را به راهنمایان منتخب جهان معرفی کنیم.

ابراهیم اسدی بشلی، رییس انجمن توسعه صنعت گردشگری متخصصان ایران می گوید: به منظور برگزاری هرچه بهتر این مراسم، نشست های تخصصی ضروری برای این برنامه در نظر گرفته شده است. کنوانسیون فدراسیون راهنمایان گردشگری هرسال یک کشور را به عنوان میزبان انتخاب می کند و ایران با کسب 18 رای موفق شد تا میزبان این کنوانسیون در سال 2017 میلادی شود.

اسدی بشلی معتقد است که اگر این کنوانسیون به درستی در کشور اجرایی نشود نه تنها تاثیر مثبتی روی گردشگری ایران نخواهد گذاشت بلکه هزینه های گزافی از برگزاری آن برای کشور به یادگار خواهد ماند و اضافه می کند: به هر روی برگزاری این کنوانسیون در ایران به طور حتم در شناساندن جاذبه های گردشگری کشور به جهانیان موثر است. اما تاثیرگذاری آن به شرطی مثبت است که تنها روی برگزاری همایش و مراسم تمرکز نداشته و تلاش کنیم تا جاذبه های گردشگری کشور را به درستی به راهنمایان گردشگری منتخب جهان معرفی کنیم. این استاد دانشگاه در رشته گردشگری اظهار می کند: باید برای برگزاری هرچه بهتر این کنوانسیون برنامه هایی در نظر گرفته و فعالیت های لازم را در قالب آنها بگنجانیم. به گفته او در افق چشم انداز 1404 که برای جذب 20 میلیون گردشگر خارجی هدف گذاری شده نیز اگر با برنامه ریزی پیش نرویم شکست می خوریم.

نشان دادن امنیت ایران

به گفته کارشناسان و برگزارکنندگان کنوانسیون پراگ، کمترین تاثیر این مراسم آن است که منتخبان راهنمایان گردشگری جهان به امن بودن کشور پی برده و درخواهند یافت که ایران ظرفیت های فراوانی برای مطرح شدن در صنعت گردشگری جهان دارد. آرش نورآقایی، رییس کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری می گوید: زمانی که با راهنمایان گردشگری منتخبی که در سال 2017 م به ایران سفر می کنند صحبت می کردیم آنها ایران را نمی شناختند و به همین روی برگزاری کنوانسیون پراگ در کشور می تواند فرصت مناسبی برای معرفی جاذبه های گردشگری کشور به شمار رود.

او می افزاید: کمترین تاثیر برگزاری کنوانسیون پراگ در ایران، آشنایی منتخبان راهنمایان گردشگری جهان با جاذبه های گردشگری ایران است، این راهنمایان در سفرهای بعدی خود و برگزاری تورهای دیگر آشنایی لازم را با ایران دارند. نورآقایی عنوان می کند: همچنین یکی از دیگر جنبه های مهم حضور راهنمایان گردشگری جهان در ایران رسانه ای شدن این رویداد است. کنوانسیون پراگ، رویداد کوچکی نیست و به منظور برگزاری آن حدود 350 نفر از راهنمایان گردشگری جهان وارد کشور شده و 12 روز در ایران اقامت می کنند. در این مدت آنها پی می برند که ایران مکان امنی است و می تواند کشوری مطرح در حوزه گردشگری باشد؛ این امر می تواند تصویر ایران در دنیا را تغییر دهد. او درباره تبلیغات و آشنایی راهنمایان با ایران اظهار می کند: راهنمایان گردشگری منتخب با مشاهده امن بودن و تصویر واقعی ایران آن را برای همکاران و مسافران کشور خود بازگو و آنها را با ایران حقیقی آشنا می کنند.

راهنمایی راهنمایان جهان

رییس کانون سراسری انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری درباره تاثیر راهنمایان گردشگری منتخب جهان بر همکاران خود در ایران عنوان می کند: حضور منتخبان راهنمایان گردشگری جهان در ایران می تواند الگوی خوبی برای همکاران ایرانی آنها باشد. به طور کلی کنوانسیون دارای 3 بخش پیش تور، کنوانسیون و پس تور است. راهنمایان ایرانی این فرصت را دارند که در کارگاه های آموزشی در کنار این افراد حضور داشته باشند همچنین بازدید منتخبان راهنمایان گردشگری کشور از مناطق گردشگری ایران با مدیریت راهنمایان گردشگری کشور می تواند محک خوبی برای آنها باشد و آنها در این تورها می توانند راهنمایان جهان را راهنمایی کنند. او می افزاید: این امر می تواند هویت مناسبی برای راهنمایان گردشگری ایران به ارمغان بیاورد و توانایی ها و سواد راهنمایان گردشگری ایران محک خواهد خورد. برگزاری کارگاه های آموزشی نیز می تواند جذاب و جالب باشد و راهنمایان گردشگری کشور ارتباط جذابی با راهنمایان گردشگری جهان برقرار خواهند کرد.

در پایان

کنوانسیون پراگ یکی از رویدادهایی است که اگر به خوبی برگزار شود می تواند ایران را در صنعت گردشگری جهان معرفی کند، تصویر واقعی امن بودن کشور را به منتخبان فعالان صنعت گردشگری شناسانده و ظرفیت های گردشگری ایران را به آنها نشان دهد. می توان امیدوار بود که پس از این رویداد تورهای بسیاری از سراسر جهان به ایران رهسپار شوند.

1