28 مارس 2024 - 22:46
دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه خبر داد

احتمال سرمایه گذاری هتلداران ترکیه در ایران

20 فوریه 2016 - 12:20 dsfr.ir/l81r4

احتمال سرمایه گذاری هتلداران ترکیه در ایران
آرمان سفر
هتل تایتانیک بیچ لارا ترکیه

دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه با اشاره به حملات تروریستی در ترکیه، از احتمال ورود هتلداران ترکیه برای سرمایه گذاری به ایران خبر داد.

حالت فوق العاده در استانبول در پی حمله به آنکارا

ترکیه بار دیگر در هفته گذشته صحنه حملات تروریستی بود تا این فرض قوت گیرد که صنعت گردشگری این کشور همچنان دستخوش حوادث دیگری خواهد شد. در پی انفجار چهارشنبه شب گذشته در آنکارا که منجر به کشته و زخمی شدن حدود 90 نفر شد؛ مقامات امنیتی ترکیه در استانبول (مهم ترین شهر توریستی و یکی از مهم ترین شهرهای اقتصادی این کشور) حالت فوق العاده اعلام کردند. پس از آنکه طی ماه های اخیر شهرهای مختلف ترکیه از جمله آنکارا و استانبول مورد حمله داعش قرار گرفت و همچنین متعاقب تحریم سفر روس ها به ترکیه (در پی سرنگونی جنگنده روسی در آسمان ترکیه)، 1300 هتل در ترکیه به مرز ورشکستگی رسیدند. پیش از این، ترکیه یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگران روس به شمار می رفت؛ به گونه ای که تنها در سال 2014، بالغ بر 4.5 میلیون گردشگر روسی به ترکیه سفر کرده بودند.

حالا دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه با اشاره به این اتفاقات، از احتمال ورود هتلداران ترکیه برای سرمایه گذاری به ایران خبر می دهد و به «دنیای اقتصاد» می گوید: «با توجه به اینکه بسیاری از هتل های آنتالیا و مراکز توریستی ترکیه یا ورشکسته شدند یا در آستانه ورشکستگی هستند، به برخی از آن ها پیشنهاد شده به ایران بیایند و در هتلداری کشورمان سرمایه گذاری کنند.» به گفته جلال ابراهیمی، این پیشنهاد با استقبال این سرمایه گذاران نیز مواجه شده است.

آتش ناامنی به جان گردشگری

ناامنی و حوادث تروریستی و سیاسی، اصلی ترین دلایل ورشکستگی این هتل ها و به همراه آن سقوط گردشگری ترکیه عنوان می شود. در ماه های اخیر به دلیل همین ناامنی ها برخی کشورها نسبت به امنیت شهروندان خود در سفر به ترکیه ابراز نگرانی کردند. همچنین پس از سرنگونی جنگنده روسی در آسمان ترکیه دولت روسیه نیز سفر شهروندانش را به این کشور ممنوع کرد؛ اقدامی که همزمان با تحریم سفر روس ها به ترکیه صورت گرفت. در جریان حملات تروریستی در استانبول نیز کشته شدن 10 آلمانی نگرانی هایی را برای جامعه بین المللی گردشگری ایجاد کرد.

ادامه حملات تروریستی باعث شد تا در ژانویه امسال، وزیران گردشگری 86 کشور جهان در مادرید گردهم آیند و درباره ساز و کارهای تامین امنیت سفر گفت و گو کنند. در این نشست به مشکلات طبیعی امنیت جهانی اشاره و نیاز به ارائه راه حل های جهانی و حمایت گروهی کشورها از یکدیگر مطرح شد. شرکت کنندگان در این نشست بر ایجاد هماهنگی در حوزه توریسم جهانی و همکاری بین بخش های خصوصی و عمومی و همچنین نقش مهم رسانه های جمعی تاکید کردند. در این بین وزارت امور خارجه ایران نیز تنها یک بار در مرداد ماه سال جاری پس از انفجار قطار مسافرتی ایران در خاک ترکیه، به ایرانی ها توصیه کرد که با توجه به برخی تحرکات و ناامنی ها در منطقه شرق ترکیه، تا اطلاع ثانوی برای سفر به این کشور از مسیر زمینی اجتناب کرده و حتی الامکان مسیر هوایی را انتخاب کنند.

از سوی دیگر براساس آماری که وزارت گردشگری ترکیه اعلام کرده، به رغم آنکه تعداد مسافران خارجی ترکیه طی 11 ماه نخست سال 2015 در مقایسه با سال پیش از آن، 1.3 درصد کاهش پیدا کرده اما در همین بازه زمانی یک میلیون و 600 هزار ایرانی از ترکیه دیدن کرده اند و این به معنای رشد 6.3 درصدی آمار سفر ایرانی ها به ترکیه نسبت به سال 2014 است. این به آن معنا است که گویا ناامنی ترکیه چندان تاثیری بر سفر ایرانی ها به این مقصد توریستی نداشته؛ درحالی که در تمام دنیا و برای همه گردشگران، سفر همواره تابعی از امنیت در مقصد بوده است.

اقداماتی برای حفظ بازار ایران

به اعتقاد کارشناسان افزایش سفر ایرانی ها به ترکیه، به دلیل افت شدید قیمت تورهای این کشور بوده است. در واقع کاستن از قیمت این تورها، اقدامی برای ماندن در بازار و حفظ گردشگران ایرانی به شمار می رود؛ یعنی در حالی که مراکز گردشگری ترکیه از روس ها خالی شده و کم کم می رود تا از آلمانی ها هم خالی شود، تلاش های بی وقفه برای حفظ بازار ایران ادامه دارد. کافی است نگاهی به ارقام تورهای گردشگری ایران که راهی ترکیه می شوند یا لیست جشنواره ها، کنسرت ها و برنامه هایی که قرار است در یکی دو ماه آینده (همزمان با تعطیلات نوروز ایرانی ها) در این کشور برگزار شود، بیندازیم.

از سوی دیگر، پیش از این رئیس انجمن سرمایه گذاران و هتلداران ترکیه، ایران را به عنوان یکی از بزرگ ترین منابع گردشگری خارجی این کشور عنوان کرده و از بیانیه این انجمن در خصوص برنامه ریزی جهت جذب حداکثری گردشگران ایرانی خبر داده بود. براساس این بیانیه قرار بود جمعی از تورگردانان ایرانی از مهم ترین جاذبه های گردشگری استانبول دیدن کنند.

همچنین نمایندگان ترکیه و سفیر این کشور در ایران در روزهای گذشته با حضور در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، به رایزنی برای گسترش روابط گردشگری ایران و ترکیه پرداختند.

در حال حاضر به نظر می رسد ایرانی ها می توانند تورهای ترکیه را که شامل اقامت در بهترین هتل های 5 ستاره می شود، با نازل ترین قیمت ها خریداری کنند اما باید دید مساله امنیت در کدام قسمت از معادله سفر به چنین مقصدی می گنجد؛ آن هم در حالی که داعش، ترکیه را به حمله به مراکز توریستی اش تهدید کرده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « دنیای اقتصاد » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1