معاون سازمان میراث فرهنگی کشور:

بخش عمده ای از آثار تاریخی کشور برای گردشگران ناشناخته است

10 فوریه 2016 - 18:20 dsfr.ir/sd7n8

بخش عمده ای از آثار تاریخی کشور برای گردشگران ناشناخته است
seeiran.ir
سرای کاشانی - بازار اراک

بخش عمده ای از آثار تاریخی در کشور برای گردشگران ناشناخته است و بهره فرهنگی و اقتصادی به دنبال ندارد.

"معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی"

اسدالله درویش امیری، پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح اولین شهرک تولید و پایانه صادرات صنایع دستی استان مرکزی در اراک اظهار داشت: صنایع دستی بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی ماست و از این میراث گرانبها باید صیانت شود.

وی افزود: در خلق هنر صنایع دستی معرفت، عرفان، اخلاق، فرهنگ و تاریخ ظهور می کند و اگرچه بازارچه های هنر دستی به ظاهر کوچک هستند اما در دل خود بزرگی قابل تحسینی دارند.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه هنر صنایع دستی مورد بی مهری قرار گرفته است، افزود: احداث بازارچه ها در نقاط مختلف کشور می تواند کمک شایانی به هنر صنایع دستی باشد و دسترنج هنرمندان این حوزه را به مردم عرضه کند و صنایع دستی را از انزوا و فراموشی نجات دهد.

وی با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم با کم توجهی و بی مهری صنایع دستی در کشور رو به انقراض برود، تصریح کرد: از 450 رشته تخصصی شناخته شده صنایع دستی در دنیا، 350 رشته در ایران وجود دارد و باید با برنامه ریزی زمینه بهره گیری از این سرمایه تاریخی و فرهنگ فراهم شود.

درویش امیری گفت: صنایع دستی بخشی از تاریخ و هنر ایران است و سرمایه گذاری در سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هزینه نیست بلکه افزایش ثروت در کشور و ایجاد اشتغال است و با حمایت این روند می توان با کم ترین سرمایه گذاری اشتغالزایی گسترده ای را در کشور ایجاد کرد.

معاون امور مجلس و استان های میراث فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سه پیوسته هستند که در کنار یکدیگر معنا پیدا می کنند. ارزش اماکن تاریخی در دنیا زمانی هویدا می شود که گردشگران از این اماکن بازدید کنند و در نهایت در خاطرات خود بنگارند تا این سرمایه های تاریخی به این طریق شناسانده و ماندگار شوند و از سوی دیگر به این ترتیب زمینه حضور بیشتر گردشگران و اشتغالزایی و در نهایت ایجاد ثروت و رشد اقتصاد کشور محقق می شود.

در ادامه این مراسم محمد حسینی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: افزایش بازارچه های صنایع دستی و توجه به سرمایه گذاران در این زمینه می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار تاثیرگذار باشد. وی افزود: پس از ایجاد بازارچه های صنایع دستی هنرمندان این رشته ها می توانند با کمترین سرمایه و با مساعدت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اشتغالزایی کنند و به کسب و کار در استان رونق ببخشند.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی آمادگی این اداره کل را برای مساعدت در مسیر ایجاد بازارچه صنایع دستی در استان اعلام کرد.

گفتنی است بازارچه صنایع دستی اراک توسط بخش خصوصی با اعتبار 11 میلیارد ریال در فضایی به وسعت 40 هزار متر و 30 غرفه ایجاد شده و برای 90 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1