19 آوریل 2024 - 23:04

کشف دژ باستانی از زیر یک تپه

29 اوت 2022 - 04:00 dsfr.ir/rv5rz

کشف دژ باستانی از زیر یک تپه
لایوساینس
بقایای یک دژ باستانی متعلق به اوایل قرن پنجم پیش از میلاد در قبرس

باستان شناسان موفق شدند با کاوش در قبرس بقایای یک دژ باستانی را کشف کنند که قدمت آن به اوایل قرن پنجم پیش از میلاد باز می گردد.

به گزارش «دنیای سفر» به نقل از لایوساینس، باستان شناسان موفق شدند با کاوش در قبرس بقایای یک دژ باستانی را کشف کنند که قدمت آن به اوایل قرن پنجم پیش از میلاد بازمی گردد. باستان شناسان این دژ باستانی را در حالی کشف کرده اند که زیر یک گورتپه مدفون شده بود.

محققان در طول ۱۰ سال اخیر، کاوش گورهای تپه ای (تپه هایی که روی گور قرار دارند) را مورد بررسی قرار داده اند و اکنون کاوش اخیری که در قبرس صورت گرفته است به کشف بخشی از یک دژ دفاعی منجر شده است.

این گور تپه ای عظیم مساحتی بزرگتر از یک زمین فوتبال دارد و گمان می رود در حوالی قرن سوم پیش از میلاد ساخته شده باشد. محققان در دهه اخیر به تدریج این تپه را مورد بررسی قرار داده اند، اما کاوش اخیر نشان داد این تپه روی دیوار یک دژ شکسته شده ساخته شده است که قدمت بیشتری به نسبت تپه دارد.

مردم باستانی قبرس این دژ را زیر حدود ۱۳هزار و ,۷۰۰ متر مکعب خاک و شن مدفون کرده بودند، به همین دلیل این دژ باستانی در زیر تپه تاحدی سالم باقی مانده است. ارتفاع بخش شمال شرقی این دیوار همچنان تا ۶ متر حفظ شده است. هنوز مشخص نیست چه کسی این تپه تاریخی را ساخته است.

این کاوش بخشی از پروژه بزرگتری است که با هدف شناسایی سازه های شهری شهر باستانی «پافوس» آغاز شده است.

قِبرِس (به یونانی: Κύπρο) با نام رسمی جمهوری قبرس (به یونانی: Κυπριακή Δημοκρατία) کشوری جزیره ای، در شرق دریای مدیترانه است. پایتخت و بزرگ ترین شهر این کشور، نیکوزیا است.

قبرس در جنوب ترکیه، غرب سوریه، جنوب شرقی یونان، شمال مصر و شمال غربی اسرائیل، لبنان و غزه قرار دارد. جزیرهٔ قبرس پس از جزایر ساردینیا و سیسیل، سومین جزیرهٔ بزرگ در دریای مدیترانه است.

این کشور همچنین سومین جزیرهٔ پرجمعیت، در دریای مدیترانه است. جمعیت قبرس، حدود ۱/۱۷۰/۰۰۰ نفر است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « لایوساینس » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1