7 سپتامبر 2024 - 20:56
رئیس اداره میراث فرهنگی برخوار و دولت آباد:

شهرستان برخوار مرکز اقامتی برای گردشگران ندارد

25 ژوئیه 2022 - 15:50 dsfr.ir/la3yw

شهرستان برخوار مرکز اقامتی برای گردشگران ندارد
دریافتی
اقامتگاه بومگردی کنگ دژ، روستای پروانه، برخوار، استان اصفهان

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان برخوار و دولت آباد، گفت: چون در این شهرستان هیچ مرکز اقامتی برای گردشگران وجود ندارد و زیرساخت های اولیه گردشگری فراهم نیست، مسافران به شکل گذری به برخوار می آیند و بسیاری نیز به همین دلیل به این شهر سفر نمی کنند.

به گزارش «دنیای سفر»، نسرین غزنوی در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت آثار تاریخی و گردشگری شهرستان برخوار و دولت آباد، اظهار کرد: حدود ۵۰۰ اثر تاریخی و محوطه باستانی در این شهرستان شناسایی شده که از این تعداد ۲۲ اثر ثبت ملی شده است. مسجد و منار سین، امامزاده عبدالمومن حبیب آباد، خانه های تاریخی شهر دستگرد، حمام دستگرد و برج های کبوتر دولت آباد و شاپورآباد از شاخص ترین بناهای تاریخی شهرستان برخوار و دولت آباد محسوب می شود.

وی افزود: تمام آثار تاریخی شهرستان نیاز به مرمت دارند و برای مرمت این آثار به بودجه میلیاردی نیاز است و اگر برای هر بنا ۳۰۰ میلیون تومان در نظر بگیرم تقریباً ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. سال ۱۴۰۰ بودجه اختصاصی برای مرمت بناهای تاریخی ۱۵۰ میلیون تومان و برای امسال نیز همین مقدار بودجه تخصیص یافته است که با این مبلغ ناچیز تنها می توانیم یک یا دو اثر تاریخی را به شکل جزئی مرمت کنیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان برخوار و دولت آباد، گفت: دانش پخت نان سنتی شهر کمشچه به عنوان میراث ناملموس این شهرستان به ثبت ملی رسیده است. همچنین دانش کشت نوعی از خربزه در شهر سین و تعزیه شهر برخوار به عنوان میراث ناملموس به ثبت ملی رسیده است.

غزنوی ادامه داد: چون شهرستان برخوار و دولت آباد یک شهرستان مذهبی محسوب می شود طبیعتاً بقاع متبرکه بیشترین گردشگر را به خود جذب می کنند و در واقع گردشگری مذهبی نمود بیشتری دارد. بعد از گردشگری مذهبی با توجه به وجود مناطق صنعتی که در شهرستان وجود دارد می توان روی گردشگر صنعتی برای آینده برنامه ریزی کرد.

وی با بیان اینکه سالانه ۳۰ هزار گردشگر به شهرستان برخوار و دولت آباد سفر می کنند، افزود: در ایام تعطیلات و به ویژه در نوروز ۱۴ هزار گردشگر به شهر برخوار می آیند، اما چون در شهرستان هیچ مرکز اقامتی برای گردشگران وجود ندارد و زیرساخت های اولیه گردشگری فراهم نیست مسافران به شکل گذری به برخوار می آیند و بسیاری نیز به همین دلیل به این شهرستان سفر نمی کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان برخوار و دولت آباد درباره خانه های بومگردی، اظهار کرد: برای ۵ خانه بومگردی به شکل صدور موافقت اولیه اقدام شده و هنوز هیچ یک از این خانه ها پروانه بهره برداری دریافت نکرده اند تا بتوانند به شکل رسمی گردشگر بپذیرند. خانه های بومگردی مذکور در حال مرمت هستند که پس از تکمیل مرمت و تجهیز کامل برای این خانه ها مجوز بهره برداری صادر می شود. هیچ هتلی هم در شهرستان وجود ندارد تا پذیرای گردشگران باشد.

غزنوی گفت: بعد از شهر اصفهان بیشترین کارگاه های صنایع دستی(۷۰۰ کارگاه) در شهرستان برخوار وجود دارد که بیش از ۳ هزار هنرمند صنعتگر در این کارگاه ها در رشته های مختلف کار می کنند. چاپ قلمکار، منبت، فیروزه کوبی، میناکاری، معرق، قلم زنی و ملیله سازی جزءِ رشته های شاخص صنایع دستی شهرستان هستند. تعدادی از این هنرمندان بیمه هستند و چند سال است که بیمه شده جدید صنایع دستی نداریم که البته این مشکل در کل کشور وجود دارد.

وی افزود: یکی از جاذبه های طبیعی این شهرستان پارک جنگلی حبیب آباد است و در یکی از مناطق کوهستانی سنگ های فسیلی نیز وجود دارد، اما روی این ظرفیت های گردشگری کار زیادی نشده است. سایت فسیلی برخوار به ثبت ملی اداره محیط زیست رسیده است. نیاز به سرمایه گذاری در این بخش ها وجود دارد و از هفت شهرداری که داریم برخی از این شهرداری ها به شکل محدود با هزینه خود آثار تاریخی را مرمت می کنند.

1