19 مارس 2024 - 08:36

خودروسازان آلمانی به خرید نقشه نوکیا نزدیک شدند

25 ژوئیه 2015 - 23:40 dsfr.ir/zr82q

گروهی از خودروسازان آلمان برای خرید سرویس نقشه نوکیا موافقت کردند، بیش از 2.5 میلیارد یورو برای دستیابی به این فناوری مناسب خودروهای خودران پرداخت کنند.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه نوشت: خودروسازان لوکس آلمانی شامل آئودی که برند فولکس واگن است، دایملر که شرکت مادر مرسدس بنز است و ب.ام.و برای خرید سرویس نقشه دیجیتالی نوکیا به توافق رسیده اند.

اگر قرارداد خرید این سرویس نهایی شود که هنوز مشخص نیست، این خودروسازان قصد دارند شرکت های دیگری مانند فیات کرایسلر اتوموبیل، رنو، پژو سیتروئن، فورد موتور، تویوتا موتور و جنرال موتور را برای سرمایه گذاری در سرویس Nokia Here دعوت کنند.

به گفته منابع آگاه، هدف خودروسازان این است که سرویس مذکور به صورت یک پلتفرم باز برای همه فعالیت کند. این سرویس از فروش سال 2014 به صنعت خودرو بیش از 970 میلیون یورو درآمد داشت و مابقی درآمدش از خدمات مبتنی بر مکان بود.

مبلغ قرارداد ممکن است کمتر از میزان مورد انتظار نوکیا شود. نوکیا این سرویس را خارج از سرویس نقشه Navteq که در سال 2008 به مبلغ 8.1 میلیارد دلار خریداری نمود، بنا کرد.

خودروسازان از این واهمه دارند که فناوری Nokia Here که پیشرفته ترین نقشه دیجیتالی شبکه های جاده های بزرگ دنیاست، به دست گوگل، اوبر تکنولوجیز یا اپل بیفتد و این شرکت ها کنترل سیستم های اطلاعات داخل خودرو را که برای خودروهای خودران و سیستم های ایمنی خودروهای آینده حیاتی هستند، در کنترل خود بگیرند.

از سوی دیگر قطعه ساز خودروی آلمانی رابرت بوش و شرکت نقشه دیجیتالی هلندی تام تام موافقت کرده اند برای طراحی نقشه های دیجیتالی کیفیت بالای مورد نیاز برای خودروهای خودران با یکدیگر همکاری کنند.

خودروسازان امیدوارند خودرو با استفاده از خدمات مختلف مبتنی بر مکان توسط سرنشینان مانند پیدا کردن رستوران یا پارکینگ، رزرو هتل و خدمات دیگر، به یک منبع درآمد تبدیل شود.

امروزه بسیاری از افراد از نقشه گوگل یا سرویس ناوبری دیگر برای رسیدن به مقصدشان استفاده می کنند، اما زمانی که خودروهای خودران رواج پیدا کنند و استفاده از آنها فراگیر شود، در این صورت به اطلاعات دقیق درباره جاده در حال حرکت و اطلاعات لحظه ای درباره ترافیک نزدیک خودرو نیاز خواهند شد.

سرویس های نقشه دیجیتالی از مدل قدیمی که نقشه ثابتی از راه را فراهم و در سیستم ناوبری خودرو ذخیره می کرد تغییر یافته اند و با ارائه اطلاعات لحظه ای درباره جاده و ترافیک پویایی بیشتری پیدا کرده اند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « اقتصاد نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1