رئیس پلیس راهور:

ممنوعیت تردد پراید در جاده‌ها به ما اعلام نشده است

14 ژوئیه 2015 - 10:00 dsfr.ir/v22gi

رئیس پلیس راهور درباره اظهارات اخیر رئیس پژوهشگاه استاندارد مبنی بر اینکه خودروی پراید برای تردد در معابر جاده ای و خارج از شهر طراحی نشده است، گفت: هیچ موضوعی از سوی سازمان ملی استاندارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه خودروی پراید فقط می تواند؛ داخل شهر تردد کند به ما اعلام نشده است.

سردار تقی مهری در نشست خبری دیروز خود با اصحاب رسانه گفت: برابر قوانین جاری کشور پلیس مکلف است؛ خودروهایی را شماره گذاری کند که استانداردهای لازم را از سازمان استاندارد و وزارت صنعت و معدن و سازمان محیط زیست داشته باشد و همه مقررات و آیین نامه ها لحاظ شده باشد. هر نوع استانداردی که وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان استاندارد و محیط زیست از نظر فنی و ایمنی خودرو اعلام می کنند، مورد توجه قرار می گیرد اما تاکنون هیچ موضوعی از سوی مراکز اعلام شده مبنی بر اینکه این خودرو فقط می تواند؛ در شهر تردد کند، اعلام نشده است.

این مقام ارشد پلیس راهنمایی و رانندگی در تشریح نتایج مرحله اول طرح تابستانه گفت: با توجه به زمان کوتاه این طرح، بررسی ها نشان می دهد که قوانین و مقررات نسبت به گذشته بهتر اجرا شده و تصادفات و کشته های جاده ای 8 درصد نسبت به دوره مشابه کاهش داشته است.

وی درباره شماره گذاری اتوبوس های اسکانیا گفت: برابر اعلام سازمان ملی استاندارد و وزارت صنعت و معدن دو نوع جدید این اتوبوس با نام مارال و درسا استاندارد اعلام شده و شماره گذاری آن از سوی پلیس آغاز شده است. پلیس براساس قانون اختیاراتی دارد و در زمانی که سر صحنه تصادف حاضر می شود، کارشناسی های لازم برای تشخیص مقصر اصلی را انجام می دهد. دغدغه های پلیس درباره خودروهای تولید قبل اسکانیا وجود دارد. از نظر ما باید فراخوان خودروهای ساخت قبل از سوی سازنده به صورت مستمر انجام شود تا تمام نواقص این خودرو رفع شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا درباره برخورد با خودروهای متخلف گران قیمت گفت: برای کنترل رانندگان پرخطر در همه کشورها هزینه های سنگینی پیش بینی شده است در کشور ما برابر ماده 22 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نیز پیش بینی شده که متناسب با شرایط کشور و تورم به درخواست وزیر دادگستری، کشور و شهرسازی و با پیشنهاد فرمانده نیروی انتظامی در میزان و مبلغ جریمه ها بازنگری شود. این نامه توسط نیروی انتظامی و امضای سه وزیر یاد شده به هیات دولت ارسال شده است و در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است. ما معتقدیم جریمه هایی که اعمال می شود کم کم بازدارندگی خود را از دست می دهند و لازم است مبلغ جرائم افزایش پیدا کند.

وی درباره کنترل هوشمند جاده ها گفت: کنترل سرعت و ثبت تخلفات در جاده های بین شهری توسط پلیس از سال های گذشته اجرا شده است، بخصوص در محور تهران به مشهد و اصفهان به شیراز و محورهای شمالی این موضوع لحاظ می شود.

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: با تفاهم نامه و توافقی که بین پلیس و وزارت راه و شهرسازی به عمل آمده، دوربین ها از نظر پشتیبانی در اختیار وزارت راه قرار می گیرد و 1800 دوربین توسط سازمان راهداری تهیه شده و در مسیر جاده ها نصب می شود با نصب این تعداد دوربین در جاده های پر تردد کشور شاهد کاهش تصادفات و تخلفات جاده ای خواهیم بود.

مهری درباره مخدوش کردن پلاک خودرو از سوی برخی رانندگان برای عدم شناسایی گفت: این عمل جرم محسوب می شود و اگر پلیس آن را مشاهده کند، فرد را به مراجع قضایی ارجاع می دهد و برابر قانون با وی برخورد می شود و این موضوع بین 6 ماه تا 1 سال حبس دارد.

وی درباره تردد کامیون ها در بزرگراه های تهران گفت: تهران دارای بزرگراه های فراوانی است و با سایر شهرها قابل مقایسه نیست و با مشکلات معابر و محدودیت های تردد برای کامیون ها پلیس چاره ای ندارد که برخی از محدودیت ها را کم کند. نیازمندی هایی در کلان شهر تهران وجود دارد که لازم است کامیون ها در بزرگراه ها تردد کنند اما در صورتی که همکاران ما تخلفی را مشاهده کنند با آن برخورد خواهند کرد.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایلنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1