توریست کارت با 5 هزار دلار شارژ!

4 اکتبر 2015 - 09:00 dsfr.ir/bp75r

توریست کارت با 5 هزار دلار شارژ!
میثم رودکی
گردشگری نیازمند حضور کارت های اعتباری بین المللی است

با وجود آن که مسئولان در مراسم روز جهانی گردشگری از توریست کارتی رونمایی کرده اند که امکان شارژ تا 5 هزار دلار را دارد اما کارشناسان معتقدند این مبلغ برای گردشگر کافی نیست.

5 مهرماه بود که از توریست کارت سپه که همان کارت بانکی گردشگر است رونمایی شد. البته مسئولان بر "توریست کارت" بودن آن تاکید داشتند و خواستار آن بودند که نگویند سپه کارت گردشگر.

سید کامل تقوی نژاد مدیرعامل بانک سپه نیز اطلاعاتی را درباره توریست کارت ارائه کرد و گفت: این کارت توان ذخیره سازی و هماهنگی با سایر بانک های عضور شبکه شتاب را دارد. سرعت در فرآیند صدور کارت به نحوی است که امکان افتتاح حساب و شارژ کارت را از کشور مبدا گردشگر دارد.

امکان استفاده به صورت گروهی از طریق آژانس و خطوط هوایی نیز یکی دیگر از مزایای این کارت است که تقوی نژاد به آن اشاره کرد و ادامه داد: این کارت برای گردشگران مذهبی و تاریخی امکان شارژ تا سقف 5 هزار دلار را دارد و می توان از آن در دستگاه های خودپرداز و کلیه دستگاه های شتاب و درگاه های غیرحضوری با صدور رمز اول و دوم استفاده کرد.

تمام این صحبت ها در حالی مطرح می شود که به گفته "مهسا مطهر"، خرید یک تخته فرش حدود 4 هزار دلار برای گردشگران هزینه در بر خواهد داشت و در واقع ارائه کارتی با قابلیت شارژ 5 هزار دلار تنها می تواند هزینه های جاری مسافران انفرادی یا همان مسافران کوله بر پشت backpacker را تامین کند.

دبیر کانون سراسری راهنمایان گردشگری در این باره به خبرنگار "دنیای سفر" گفت: اگر قصد از ارائه توریست کارت، تامین نیازهای مالی گردشگران و به نوعی جایگزینی برای کارت های اعتباری بین المللی باشد، چنین کارتی با قابلیت شارژ 5 هزار دلار نمی تواند نیاز گردشگرانی که قصد خرید صنایع دستی دارند تا تامین کند چه برسد به آنکه بخواهند هزینه اقامت و خوراک را نیز از این مبلغ پرداخت کنند. اما اگر قصد از صدور این کارت، پشتیبانی مالی گردشگران کوله بر پشت باشد، می توان گفت این مبلغ کافی خواهد بود.

نه تنها راهنمایان گردشگری که همواره هنگام خرید و در تمام امور روزمره همراه گردشگران هستند و از خرج و خرید آن ها آگاهی دارند چنین نظری ارائه می دهند بلکه در نشست علمی-تخصصی جوانان و مصرف گردشگری که به مناسبت روز جهانی گردشگری برگزار شد، "محمدحسن مطیعی لنگرودی" استاد دانشگاه تهران اعلام کرد: گردشگری برای ایران مفید است که حداقل 10 هزار دلار در سفر خود خرج کند.

با توجه به آنچه فعالان و اساتید گردشگری می گویند، می توان به این نتیجه رسید که گردشگری نیازمند حضور کارت های اعتباری بین المللی است تا گردشگر بتواند با استفاده از امکانات بین المللی، درآمدی که درخور گردشگری است را برای ایران به همراه بیاورد.

هرچند توریست کارت امکان شارژ مجدد دارد اما قطعا اگر گردشگر بتواند با موجودی اولیه خود خرید کند، امکان خریدهای بیشتر را خواهد داشت و این به منزله سود بیشتر برای درآمدهای ارزی و به تبع آن اشتغال زایی است.

1