25 آوریل 2024 - 09:33

آذربایجان شرقی، در برنامه کلان گردشگری کشور جای گیرد

21 ژوئیه 2015 - 08:00 dsfr.ir/fi81n

آذربایجان شرقی، در برنامه کلان گردشگری کشور جای گیرد
نیلو اقدم
بازار تبریز، میراث جهانی یونسکو

تعطیلات عید فطر را پشت سر گذاشتیم. تعطیلاتی که سفرهای انبوهی را باعث شد و برخی استان ها شاهد سونامی گردشگران بودند؛ یکی از آن ها، آذربایجان شرقی بود.

احمد حمزه زاده، معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اعلام تکمیل بودن ظرفیت مراکز اقامتی این استان به دنیای سفر گفت: "در تعطیلات عید فطر امسال نیز همانند سال گذشته، روزهای پر مسافری را پشت سر گذاشتیم چنان که تمام ظرفیت پذیرش 7500 نفری هتل، هتل آپارتمان و مهمان پذیرها و ظرفیت 12 هزار نفری اقامت در مدارس تکمیل بود. حتی هتل داران در صدد ارایه تخت اضافه به مسافران برآمدند تا بتوانند نیاز اقامتی گردشگران عید فطر را برآورده کنند."

با این وجود حمزه زاده معتقد است: "ظرفیت اقامتی در آذربایجان شرقی باید تقویت شود و نیاز به ساخت هتل با درجه 4 و 5 ستاره احساس می شود چرا که از یک ماه مانده به تعطیلات عید فطر تمام اتاق های این هتل ها رزرو شده بود". او در ادامه گفت و گو با دنیای سفر از گشایش هتل 5 ستاره با ظرفیت 200 اتاق، هتل آپارتمانی با ظرفیت 48 واحد آپارتمانی و هتل سه ستاره با 58 اتاق تا چند ماه آینده خبر داد. با گشایش این مراکز، ظرفیت اقامتی آذربایجان شرقی به 10 هزار نفر شب خواهد رسید.

تنوع جاذبه های طبیعی استان آذربایجان شرقی در کنار جاذبه های تاریخی آن، سبب شده است تا بیش از 200 هزار نفر از جنگل های ارسباران در تعطیلات عید فطر سال جاری دیدن کنند. وجود دو میراث تاریخی و جهانی مجموعه کلیساها و بازار تبریز به علاوه روستای کندوان به طور شاخص بر علاقه گردشگران برای حضور در آذربایجان شرقی افزوده است.

سفر به منطقه شمال غرب کشور، با بازدید از آثار تاریخی و طبیعی متنوعی همراه خواهد بود. منطقه جلفا از یک سو و بازدید از مشکین دشت و منطقه آزاد ارس از دیگر سو، بناب و ملکان و کندوان همگی از جمله جاذبه های دیدنی این منطقه به شمار می رود. در واقع به گفته حمزه زاده، 18 شهرستان استان آذربایجان شرقی دارای هتل و مراکز اقامتی هستند. با این وجود حضور گردشگران در هر یک از این مقاصد نیازمند مدیریتی صحیح با برنامه ریزی دقیق است تا مانع جمع گسترده های از گردشگران در یک مکان یا شهر خاص شود.

تعطیلاتی مانند عید فطر که شاهد گردشگری انبوه یا همان سونامی سفر هستیم نیاز به معرفی مقاصد جدید را بیش از گذشته نمایان می سازد. اگر مدیریتی کارآمد در تقسیم و معرفی مقاصد سفر بوجود آید، در روزهای پر مسافر تمام مراکز گردشگر پذیر از حضور مسافران بهره مند خواهند شد و عین حال مسافر به دلیل کمبود زیرساخت آزار نخواهد دید.

آذربایجان شرقی با مرکزیت تبریز، در صورت قرار گرفتن در برنامه کلان گردشگری کشور، می تواند مقصد جدیدی برای سفرهای انبوه در تعطیلات چند روزه ای همانند عید فطر باشد.

پ.ن: ما در دنیای سفر دو منطقه را برای گردشگری انبوه کشور پیشنهاد می کنیم: شمال غرب و غرب. طی هفته های آینده نظرات کارشناسان درباره دو مقصد پیشنهادی شمال غرب با مرکزیت تبریز و غرب با مرکزیت همدان منتشر خواهیم کرد. کارشناسان و صاحب نظران می توانند در این زمینه به کمک ما بیایند.

1