16 آوریل 2024 - 22:55

محل نصب چادر رامسر

18 ژوئیه 2015 - 12:20 dsfr.ir/4e8t3

محل نصب چادر رامسر

برپا شدن چادرهای اقامتی در گوشه و کنار مازندران و اقامت مسافران در حاشیه خیابان ها و بوستان ها، مناظر نازیبایی را ایجاد کرده است.

با کلید خوردن سفرهای دوم تابستانه و اقامت در چادرهای مسافرتی، هتل‌های بی‎ستاره در مازندران دوباره رونق گرفت. به گزارش خبرنگار مهر، موج دوم سفرهای تابستان در حالی آغاز شد که بیشتر مسافران مازندران با برپایی چادر، خیابان ها و حاشیه پارک ها را به اقامت در هتل ها و متل های لوکس و البته گران ترجیح می دهند. کمبود مراکز اقامتی از یکسو و گرانی نرخ ویلاها و هتل ها، مسافران مازندران را به حاشیه سواحل یا پارکها و تفرجگاهها برای اقامت کشانده است.

اگرچه هوای مازندران در تعطیلات کنونی چندان به مذاق مسافران خوش نمی آید اما همانند دیگر ایام تعطیل، شاهد رشد قارچ گونه چادرهای اقامتی و مسافرتی هستیم. طبق اعلام میراث فرهنگی مازندران در اولین شب دور دوم سفرهای تابستانه، 800 هزار نفر شب در مازندران اقامت کرده اند و این در حالیست که چند درصد این آمار، مهمان چادرهایی بودند که در گوشه و کنار استان برپا شده است. وقتی از برخی ساکنان چادرهای اقامتی در مازندران دلیل اقامتشان را در این چادرهای ناامن و نامناسب می پرسیم، گرانی ویلاها و مراکز اقامتی را دلیل انتخاب شان عنوان می کنند.

اسکان مسافر

حسن اسدی مسافر تهرانی که حاشیه ساحل فرح آباد ساری را در شب عید فطر برای اقامت خود و خانواده اش برگزیده است به خبرنگار مهر می گوید: نرخ هتل ها و سوئیت ها گران است و قادر به تامین آن نیستم. وی با اشاره به اینکه اجاره ویلای دو خوابه تا مرز 200 هزار تومان اعلام شده، ساخت اقامتگاه های ارزان قیمت را نیاز ضروری مازندران برشمرد. ساحل بابلسر و پارک سی سنگان نیز مملو از حضور خانواده هایی است که تصمیم گرفته بودند، در کنار دریا و جنگل اقامت داشته باشند، هر چند که معتقد بودند، چندان فضای مناسبی برای اقامت نیست.

جعفر ساداتی مسافر کرمانشاهی که برای دیدن جاذبه های بزرگترین پارک جنگلی خاورمیانه به سی سنگان سفر کرده است می گوید: هوای منطقه معطر و لطیف است و چنین هوایی، ارزش یک شب اقامت در پارک جنگلی را دارد.

بر اساس بررسی ها، نرخ آپارتمان سه ستاره ممتازه یک خوابه ۳۶۰ هزار تومان، دو خوابه ۳۹۰ هزار تومان و سه خوابه ۴۴۰ هزار تومان، ویلا یک خوابه ۴۲۰ هزار تومان، دو خوابه ۴۸۰ هزار تومان و سه خوابه ۵۴۰ هزار تومان، سوئیت نیز ۱۷۰ هزار تومان است. همچنین نرخ اتاق هتل های گروه A نرخ هتل یک ستاره، دوتخته ۷۹ هزار تومان و یک تخته ۵۵ هزار تومان، تخت اضافی نیز ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان، گروه ب یک ستاره دو تخته ۶۸ هزار تومان، یک تخته ۴۸ هزار تومان و تختاضافی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان، گروه ۳ یک ستاره دو تخته ۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان، یک تخته ۴۴ هزار تومان و تخت اضافه ۱۴ هزار تومان تعیین شده است.

این نرخ های مصوب که مربوط به نوروز امسال بوده و بی شک در حال حاضر بر رقم شان افزوده شده است، در حالیست که بازار اجاره خانه های استیجاری و ساحلی در مازندران سرسام آور و گران است و طبق بررسی ها، اجاره ویلا در مناطق ساحلی تا شبی یک میلیون تومان نیز گزارش شده است. همچنین نرخ ویلاهای جنگلی و روستایی امسال نسبت به سال قبل با رشد ۵۰ درصدی مواجه بوده است و قیمت کف اجاره ویلاهای جنگلی بیش از ۲۰۰ هزار تومان اعلام می شود.

حضور کارتن و تابلو به دستان در همه ایام سال به ویژه پیک سفرها در کنار خیابان های مازندران همچنان به چشم می خورد و ساماندهی این افراد همچنان بی نتیجه باقی مانده است. قیمت های گران سوئیت ها و آپارتمان، چاره ای برای مسافران نمی گذارد که به اقامتگاه های ارزان قیمت، مدارس، زائرسراها روی آورند یا این که به چادرخوابی در کنار بوستان ها و پارک ها تن دهند.

تیغ جیب برها بر شقیقه چادرخوابها

در حالی برخی مسافران مازندران اقدام به اسکان در چادر و برپایی آن می کنند که امنیت آنان چندان تامین نیست و همواره سرقت اجناس، این مسافران را تهدید می کند، از سوی دیگر نخ چادرها در پلاژ حسینی یا سیترای نوشهر بین ۲۰ تا ۵۱ هزار تومان است اگر چادر اقامتی از سوی مسافر تامین و در جایگاه نصب شده باشد.

همچنین در بیشتر مناطقی که اقدام به برپایی چادرهای اقامتی می شود، امکاناتی نظیر حمام یا سرویس بهداشتی تامین نشده است و به عنوان نمونه در نکا نیز در دریای مراوارد، بابت اسکان و نصب چادر، هزینه ای از سوی شهرداری دریافت می شود، اما امکانات و خدمات در حد ابتدایی است.

۵۵ هتل، ۴۶ متل، ۷۲ هتل آپارتمان و ۱۶ مهمان پذیر در مازندران وجود دارد و آمارهای میراث فرهنگی نشان می دهد که تنها کمتر از ۱۰ درصد از مسافران استان امسال از اقامتگاه های رسمی مانند هتل، متل، هتل آپارتمان و میهمان پذیرها استفاده می کنند که نرخ بالای این اقامتگاه ها از جمله دلایل سردی استقبال است و بقیه یا در ویلاهای شخصی، منزل اقوام، مدارس یا در چادرها اسکان می یابند.

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به این که در اولین شب شروع موج دوم سفرهای تابستانه بیش از۸۰۰ هزار مسافر شب در استان اسکان یافتند، به خبرنگار مهر گفت: حجم مسافر ورودی بسیار زیاد است و بیشترین حجم مسافر از بابلسر تا رامسر بوده است.

دلاور بزرگ نیا با اشاره به این که، ظرفیت همه کمپ ها هتل ها و مر اکز اقامتی تکمیل است از آماده بودن مدارس برای اقامت مسافران خبر داد و در عین حال با بیان شرایط و پیش بینی جوی استان گفت: از شنبه احتمال بارندگی در استان وجود دارد و مدیریت بحران استان و شهرستان ها در این خصوص آماده باش هستند. وی یادآور شد: ناظرین ستاد استان به چند شهرستان پر مسافر به خصوص غرب مازندران اعزام شده و پرسنل اداره کل و برخی دستگاه های عضو ستاد در دبیرخانه ستاد استان تا پایان تعطیلات حضور فیزیکی دارند.

به گزارش مهر، برپا شدن چادرهای اقامتی در گوشه و کنار مازندران و اقامت مسافران در حاشیه خیابان ها و بوستان ها، مناظر نازیبایی را ایجاد کرده است که ساماندهی این وضعیت در گروی افزایش شمار ظرفیت اقامتگاه های ارزان قیمت، نظارت و کنترل بیشتر متولیان امر است تا از شیوع پدیده چادر خوابی گردشگران جلوگیری و صنعت گردشگری استان درآمدزا شود.

1