16 آوریل 2024 - 22:39
نمایشگاه صنایع دستی

صنایع دستی ارزان بیشتر فروختند

15 ژوئن 2015 - 16:20 dsfr.ir/og3wr

صنایع دستی ارزان بیشتر فروختند
بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی

نمایشگاه صنایع دستی در حالی با شعار فرهنگی تجاری کردن صنایع دستی برگزار شد که صنایع دستی ارزان قیمت بیش از سایر محصولات با قیمت های بالاتر همچون منسوجات دست بافت مورد استقبال عموم قرار گرفت.

بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی در حالی امروز 25 خردادماه به کار خود پایان می دهد که مورد استقبال مردم قرار گرفته بود.

در این نمایشگاه، غرفه های صنایع دستی در کنار فروش و عرضه تولیدات، کارگاه های زنده تولید صنایع دستی داشتند و مردم را با نحوه ساخت محصولات خود آشنا می کردند. همچنین برپایی سیاه چادر و انجام مراسم آیینی از دیگر برنامه هایی بود که در حاشیه نمایشگاه برگزار شد.

شاید بتوان یکی از نقاط قوت نمایشگاه صنایع دستی را تاکید بر بخش تجاری این صنعت دانست چنانکه به گفته معاون صنایع دستی فرهنگی تجاری شدن صنایع دستی سبب شد تا امسال شاهد توسعه نمایشگاه در ارائه محصولاتی باشیم که علاوه بر حفظ استانداردها، کاربردی نیز باشد.

رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی نیز در نمایشگاه امسال حاضر شد و از کیفیت بالای آثار و تولیدات صنایع دستی ایران سخن گفت. 

با  وجود تمام تعاریفی که مسئولان از بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی داشتند اما کم و کاستی هایی نیز وجود داشت. از فروش کم دست بافتها همانند گلیم و گبه و فرش گرفته تا مورد استقبال قرار نگرفتن صنایع دستی که قیمت آنها به میلیون می رسد. حتا غرفه داران معتقد بودند، بازدید کنندگان به سوی غرفه هایی می روند که قیمت صنایع آنها از صد هزار تومان کمتر است. 

در واقع می توان گفت، صنایع دستی کوچک با قیمت های ارزان مورد استقبال قرار گرفت و سایر غرفه ها برای خارجی ها و مسئولان عالی رتبه باقی ماند. البته مسئولان از حضور گروه های تجاری خارجی نیز خبرهایی اعلام کرده بودند اما تاکنون آماری از نتیجه حضور آنها در نمایشگاه اعلام نشده است.

اقامت هنرمندان
هر سال مبحث اقامت یکی از دغدغه های شرکت کنندگان در نمایشگاه صنایع دستی بوده و هست. امسال نیز مسئولان برگزار کننده امکان اقامت در تهران را برای استان های محروم ایجاد کردند و سایر استان ها همانند فارس و خراسان از چنین امکاناتی بی بهره بودند که البته با نقدهایی از سوی هنرمندان این استان ها نیز همراه بود.

شاید اگر چنین گزینشی به صورت صحیح از سوی مسئولان استانی انجام می شد جای تقدیر داشت اما به طور مثال گروهی از استان سیستان و بلوچستان در نمایشگاه حضور داشت که در واقع بیش از بیست سال در مشهد زندگی می کردند و صحیح بود که از استان خراسان رضوی اعزام می شدند اما به دلیل سهولت حضور در نمایشگاه به عنوان هنرمندان استان سیستان و بلوچستان حاضر شدند. 

می توان گفت هنرمندان یک استان با نام استانی دیگر در نمایشگاه حاضر شدند تا بتوانند از امکانات استان های محروم استفاده کنند. این امر نشان از غفلت مسئولان استانی در معرفی هنرمندان دارد.

اتوبوس سیار و فروش آنلاین صنایع دستی نیز از فعالیت های جدید بود که در نمایشگاه صنایع دستی اتفاق افتاد و مورد استقبال عموم قرار گرفت.

فقدان قانون کپی رایت
یکی از نکاتی که در بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی  وجود داشت این بود که غرفه داران اجازه عکاسی نمی دادند چرا که نبود قانون کپی رایت همواره این نگرانی را در هنرمندان بوجود می آورد که طرح و ایده آنها توسط سایرین کپی شود. بنابراین هنرمند ناچار است از ایده اش دفاع کند تا بتواند روند خود را ادامه دهد و به قول معروف از گود خارج نشود.

به گزارش دنیای سفر، بیست و پنجمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی از 20 تا 25 خردادماه سال جاری در سالن های 8، 9 و 27 نمایشگاه بین المللی برگزار شد.

1