31 اکتبر 2024 - 23:43

اختتامیه هفته فرهنگی ایران در قسنطینه

17 اکتبر 2015 - 08:30 dsfr.ir/qy71b

اختتامیه هفته فرهنگی ایران در قسنطینه
داوود حسینی
مراسم اختتامیه «هفته فرهنگی ایران» در «قسنطینه» پایتخت فرهنگی الجزایر، برگزار شد.

مراسم اختتامیه «هفته فرهنگی ایران» چهارشنبه شب با هنرنمایی هنرمندان ایرانی در «قسنطینه» (کنستانتین) پایتخت فرهنگی الجزایر، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مراسم اختتامیه «هفته فرهنگی ایران» در الجزایر با حضور چهره های فرهنگی و شخصیت های سیاسی و استقبال گسترده مردم الجزایر و ارائه چکیده ای از برنامه هایی که هنرمندان ایرانی در طول یک هفته کامل از انواع هنرهای اصیل ایرانی به نمایش گذاشته بودند، چهارشنبه شب به پایان رسید.

بر اساس این گزارش، گروه موسیقی «کیوان ساکت» با اجرای قطعه ای عرفانی، توجه الجزایری های حاضر در این مراسم را به خود جلب کرد. آنچه بیشتر حاضران را به شور و اشتیاق واداشت، اجرای قطعه موسیقی الجزایری معروف، به نام «ای مسافر، کجا می روی؟ می روی، خسته می شوی و باز می گردی» در آغاز این برنامه بود. این شعر که سروده «دحمان الحراشی» هنرمند فقید الجزایر است، یکی از اشعار اصیل و معروف در فرهنگ الجزایر به شمار می رود که درباره دشواری ها و دردهای غربت، سخن می گوید. مردم الجزایر با شنیدن این موسیقی به وجد آمده و به شدت با آنها همراهی کردند؛ به ویژه آنکه برای اولین بار بود این قطعه موسقی را با سازهای ایرانی می شنیدند.

«ولد عزوز یاسین» شاعر و هنرمند الجزایری که در اجرای این قطعه موسیقی، گروه ایرانی را همراهی می کرد، گفت: بارها این شعر را خوانده ام و به اشکال گوناگون آن را شنیده ام اما اولین بار است که آن را در این مراسم این گونه می خوانم. به نظرم خواندن این شعر و اجرایش با سازهای ایرانی، بسیار زیباتر و دلنشین تر است. وی با بیان اینکه گویی این شعر اصالتا ایرانی است و این موضوع نشانگر نزدیکی مشرب های فرهنگی و هنری میان دو کشور است، تصریح کرد: موسیقی ایرانی، روحی عمیق و والا دارد.

مردم الجزایر نیز اجرای این قطعه موسیقی را نشانگر خاستگاه واحد فرهنگ ایرانی و الجزایری که همان شرق و اسلام است، دانستند.

«میر موسوی» رایزن فرهنگی ایران در سفارت الجزایر نیز برگزاری برنامه های «هفته فرهنگی ایران» در این کشور را موفقیت آمیز خواند و افزود: مردم الجزایر در قسنطیه در طول این یک هفته با شور و هیجان زیادی از فعالیت های هنرمندان ایرانی استقبال کردند. وی با بیان اینکه برگزاری این برنامه و فعالیت های مشترک هنری میان هنرمندان ایرانی و الجزایری، بهترین پاسخ به اندیشه تکفیری و اقدامات آنها است، تاکید کرد که فرهنگ در تقویت روابط دو جانبه میان دولت و مردم ایران و الجزایر تاثیر بسیاری دارد.

رایزن فرهنگی ایران در الجزایر همچنین از سفر قریب الوقوع علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد ایران به الجزایر در پاسخ به دعوت «عز الدین میهوبی» همتای الجزایری خود خبر داد و افزود: این دیدار در چارچوب تقویت و تاکید بر اجرای پروژه ها و برنامه های فرهنگی مشترک میان دو کشور در طول یک سال از جمله همکاری های فرهنگی میان خبرگزاری ها، افتتاح بخش های زبان فارسی در الجزایر و بخش های زبان عربی در ایران صورت خواهد گرفت. همچنین مقام های الجزایری اعلام کردند که ایران تجربه های زیادی در زمینه ترمیم و اصلاح و تصحیح نسخ خطی و ترجمه مخطوطات فارسی موجود در کتابخانه این کشور دارد.

محمد هادی تسخیری کارشناس فرهنگی آفریقا نیز ضمن آنکه «هفته فرهنگی ایران» در الجزایر را با حضور 31 هنرمند ایرانی، موفقیت آمیز خواند، گفت: ایران از تجارب پیشین خود در برگزاری جشنواره فرهنگی در «تلسمان» پایتخت فرهنگی جهان اسلام بهره برد و توانست این برنامه را بهتر و قوی تر برگزار کند. وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ به عنوان عامل اساسی در تقویت همکاری های دو جانبه، تصریح کرد: مردم ایران و الجزایر مسلمان و دارای یک فرهنگ هستند. ایران در صورت امکان، بسیار تمایل دارد که فعالیت و حضور بیشتری در صحنه فرهنگی الجزایر داشته باشد، ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب که الجزایر به زودی آن را برگزار می کند، در صورت دعوت، شرکت خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، هنرمندان ایرانی برنامه های ارزشمندی را از جمله اجرای کنسرت موسیقی گروه کیوان ساکت، عرضه هنرهای تجسمی و نگارگری و دستی، اکران فلیم جدید بهروز افخمی به نام «روباه» و برنامه های مربوط به تیم منتخب ورزش زورخانه ای ایران در این هفته برای مردم علاقمند الجزایر به نمایش گذاشتند.

1