28 مارس 2024 - 09:51
معاون میراث فرهنگی استان فارس:

تپه 6 هزار ساله لپویی کاوش می شود

22 اوت 2015 - 11:00 dsfr.ir/e127c

معاون میراث فرهنگی فارس از کاوش تپه تاریخی لپویی با قدمت بیش از 6 هزار سال در این استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس ابراهیم قزلباش گفت: کاوش تپه لپویی به سرپرستی دکتر کامیار عبدی با هدف پاسخگویی به برخی پرسش های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حوزه رودخانه كُر در بازه زمانی هزاره چهارم پیش از میلاد، (دوره روستانشینی پایانی) از نیمه دوم مرداد آغاز شده و تا پایان نیمه نخست شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

به گفته وی، تپه لپویی که در 30 کیلومتری شمال شیراز و در بخش غربی رودخانه کر قرار دارد یکی از مهم ترین محوطه های باستانی فارس است که نخستین بار در بررسی های باستان شناسی سامنر شناسایی شد و در بردارنده مواد فرهنگی از هزاره چهارم قبل از میلاد (6 هزار سال قبل) است.

قزلباش ادامه داد: نام ''دوره لپویی'' بر یک بازه زمانی مهم در فارس یعنی 3800 پیش از میلاد تا 3300 پیش از میلاد اطلاق شد. این دوره درست همزمان است با دوره روستانشینی پایانی که تحولات آن در گذر از دوره روستانشینی به شهرنشینی و پیدایش حکومت ها برای پژوهشگران اهمیت زیادی دارد و کاوش این تپه در راستای درک و پاسخگویی به پرسش هایی پیرامون چنین موضوعاتی است.

وی در ادامه گفت: دگرگونی های جمعیتی و اجتماعی سبب شکل گیری طبقات و پیدایش حکومت ها و ورود به دوره تمدن می شود. این تپه دارای بلندای کمی از بستر زمین های اطراف است و خوشبختانه دستبرد کمتری بوسیله قاچاقچیان در این تپه انجام شده است. امید و توقع می رود با همکاری پژوهشکده باستان شناسی و دانشگاه آزاد مرودشت و مسوولان محلی بتوانیم گامی تازه در پژوهش های باستان شناسی فارس به ویژه در دوره پیش از تاریخ بر داریم و آگاهی های خود را از جوامع باستانی فارس افزایش دهیم.

معاون میراث فرهنگی فارس در ادامه گفت: همچنین تلاش خواهد شد با انجام تعیین عرصه و حریم تپه از آن حفاظت و مراقبت بیشتری شود زیرا تهدیدهای زیادی چون خطر گسترش جاده آسفالت، پاکسازی تپه بوسیله کشاورزان و ... وجود دارد.

1