رئیس کل بانک مرکزی:

تمامی دستگاه های کشور باید آماده ارائه خدمات به گردشگران باشند

22 اوت 2015 - 08:20 dsfr.ir/pi5fa

تمامی دستگاه های کشور باید آماده ارائه خدمات به گردشگران باشند
هم اندیشی چگونگی تحقق مبانی برنامه ششم توسعه - عکس از میثم رودکی

در نشست هم اندیشی چگونگی تحقق مبانی برنامه ششم توسعه، ولی الله سیف رییس بانک مرکزی به نقش گردشگری و کارکردهای چندگانه آن در اقتصاد اشاره کرد و گفت: تمامی دستگاه های کشور باید آماده ارائه خدمات به گردشگران باشند چرا که این صنعت، یکی از بخش های پیشرو و دارای سهم روزافزون در برنامه های رشد اقتصادی کشورهاست.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به گستره خدمات دریافتی گردشگران لازم است همه دستگاه ها نسبت به آمادگی های لازم برای ایفای حرفه ای وظایف خود در این ارتباط اقدام کنند.

به گزارش دنیای سفر، نشست هم اندیشی چگونگی تحقق مبانی برنامه ششم توسعه با موضوع میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری عصر چهارشنبه 28 مردادماه در سالن فجر ارگ آزادی با حضور جمعی از کارشناسان و فعالان گردشگری صنایع دستی و میراث فرهنگی برگزار شد. آنطور که روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده بود قرار بود نوبخت سخنگوی دولت در این مراسم حضور پیدا کند که در فهرست برنامه ها نام ولی الله سیف رییس بانک مرکزی گنجانده شده بود.

"ولی الله سیف" رئیس بانک مرکزی ایران، گردشگری را یکی از بخش های مهم و دارای ابعاد و کارکردهای چندگانه در اقتصاد عنوان کرد و گفت: گسترش گردشگر از یک سو موجب تقویت تعاملات فرهنگی، گسترش دانش عمومی، تاریخی و بهبود تعاملات بین کشوری می شود و از سوی دیگر با پیوندهای قوی پسین و پیشین خود با دیگر بخش ها، آثار اقتصادی قابل توجهی بر جای می گذارد.

به گفته رییس بانک مرکزی، اگر چه ارتقای بخش گردشگری و بهبود بهره گیری از ظرفیت های این حوزه همواره مورد توجه مسئولان نظام و برنامه ریزان اقتصادی کشور قرار داشته اما این موضوع در قالب سند سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که تیرماه سال جاری توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: کشورهایی که تلاش دارند با فعال کردن ظرفیت های گردشگری خارجی در تنوع پذیری منابع درآمدی و گسترش تعاملات فرهنگی پیشتاز باشند، مرتب رو به افزایش است.

سیف ادامه داد: بهبود رفاه نسبی و افزایش درآمد سرانه برخی از کشورهای پرجمعیت مانند چین به گسترش گردشگری در جهان کمک کرده است. در حقیقت، گردشگری ماهیت کالای لوکس با کشش درآمدی بالا دارد و چون بهبود درآمد سرانه و کاهش فقر نسبی، یک جریان رو به رشد در اقتصاد جهانی است باید انتظار داشت این افزایش تقاضا و گرایش بهره برداری از خدمات گردشگری کماکان تداوم داشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: یکی از دلایل ضعف و نارسایی در صنعت جهانگردی ایران عدم تعادل و تراز در تعداد گردشگران ورودی و خروجی است.

سیف ادامه داد: تاکنون تعداد مسافران ایرانی که به خارج می رود بیشتر از جهانگردانی بود که به ایران می آمدند. برای گردشگران تفریحی و علاقه مندان به آثار تاریخی مسائلی مانند تبلیغات سوء در خصوص امنیت در کشور، کمبود امکانات اقامتی، به روز نبودن کیفیت خدمات و مسائلی از این نوع مطرح بوده است. در نتیجه اولویت های برنامه ریزی در صنعت باید مبتنی بر جلب رضایت جهانگردان برای مسافرت به ایران با ارائه خدمات قابل رقابت با کشورهای دیگر باشد.

وی بیان کرد: ثبات نرخ ارز، استقرار شعب و فعالیت بانک های خارجی کشور و تسهیل مبادلات پولی و پذیرش کارت های اعتباری بین المللی در ارائه بهتر خدمات به گردشگران نقش موثری دارد. با توجه به چشم انداز فراهم شده در زمینه لغو تحریم های ناجوانمردانه بین المللی در حوزه روابط بانکی، نظام بانکی در صدد بهبود خدمت رسانی در حوزه مالی است که در صورت رفع موانع آن شاهد ارتقای موثر خدمات ارائه شده به گردشگران خواهیم بود.

سیف افزود: انتظار می رود در دوره پساتحریم، روند مثبت ورود گردشگران خارجی با شتاب بیشتری تداوم یابد. امری که موکول به تامین پیش نیازها و بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران خارجی خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بدون شک نظام بانکی نیز در این زمینه حداکثر تلاش خود را می کند.

او همچنین تاکید، پیش بینی می شود که در سال 2020 تقریبا از هر 11 نفر، یک نفر به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم در اقتصاد سفر و گردشگری مشغول به کار باشد که این امر نشان دهنده ظرفیت بالای این صنعت برای اشتغال زایی است.

سیف همچنین تاکید کرد، انتظار می رود در دوره پسا تحریم، این روند مثبت ورود گردشگران خارجی با شتاب بیشتری تدوام یابد؛ امری که موکول به تامین پیش نیازها و بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران خارجی خواهد بود.

1