گردشگری در مناطق آزاد دارای شورای هماهنگی می شود

11 اوت 2015 - 00:20 dsfr.ir/ez7cc

گردشگری در مناطق آزاد دارای شورای هماهنگی می شود
ماجراجویی گردشگران در جزیره قشم. عکس از گروه کوهنوردی شهریاران

سالهاست بخش خصوصی و بخش دولتی در حوزه گردشگری نتوانسته اند تعامل سازنده ای با یکدیگر داشته باشند.

با توجه به تاکیداتی که حجت الاسلام محمد علی زم، به ایجاد معاونت فرهنگی، هنری و گردشگری در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد دارد و معتقد است: باید گردشگری را بند تسبیح فعالیت‌های این مناطق قرار دهیم و دیگر برنامه‌ها را در راستای آن ببینیم، چرا که گردشگری محور تمام فعالیت‌ها در مناطق آزاد است.

خبرنگار دنیای سفر در همین زمینه گفتگویی را با علیرضا رحیمی مدیر گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد انجام که وی از تشکیل شورای هماهنگی گردشگری در مناطق آزاد خبر داد. او گفت: سالهاست بخش خصوصی و بخش دولتی در حوزه گردشگری نتوانسته اند تعامل سازنده ای با یکدیگر داشته باشند. در این میان تعامل درونی بخش خصوصی نیز با مشکلاتی روبه روست. به گفته او، مناطق آزاد با توجه به قوانین خاصی که دارند بر آن شدند تا با تشکیل شورای هماهنگی گردشگری در صدد رفع مشکلات و توسعه این حوزه برآیند.

رحیمی در این باره گفت: هریک از مناطق آزاد 7 گانه شورای هماهنگی گردشگری مستقلی خواهد داشت. این امر به زودی محقق خواهد شد و این شورا به نوبه خود در بخش های مختلف اعم از آموزش، حمل و نقل، اقامت و ... ورود پیدا می کند. تمام مسئولان ارگان های وابسته و مرتبط به گردشگری در این شورا عضو خواهند بود و به رفع مشکلات این حوزه کمک خواهند کرد. به گفته مدیر گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، هریک از این شوراها، مصوبات خاص خود را خواهد داشت و اعضای آن موظف به اجرای مصوبات خواهند بود.

به گزارش دنیای سفر، حدود یک سال پیش نیز خبر تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت مناطق آزاد منتشر شد که زیر نظر مدیریت امور اجتماعی معاونت فرهنگی دبیرخانه شورا فعالیت می کند. همچنین خبرها از تشکیل شورای هماهنگی توسعه گردشگری منطقه آزاد ارس حکایت داشتند چرا که مسئولان معتقدند، کلید طلایی رونق گردشگری، توسعه فرهنگ گردشگری در مراکز شهری و روستایی است. در واقع تعیین نقش مدنی برای فعالان عرصه گردشگری در منطقه آزاد ارس را هدف این مهم قرار دادند.

شایان ذکر است ایران 7 منطقه آزاد تجاری - صنعتی دارد که عبارتند از: کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو. نمونه ماموریت های خاص این مناطق عبارتند از: توسعه و ترویج گردشگری، تمرکز خدمات فرهنگی و رفاهی، ایجاد بورس خدمات تجاری، تشکیل نمایشگاه ها و همایش های داخلی و بین المللی، پایگاه توسعه و ترویج فناوری اطلاعات و ارتباطات.

1