نشست هم اندیشی توسعه پایدار، گردشگری و محیط زیست برگزار می شود

7 فوریه 2016 - 11:00 dsfr.ir/wt2cd

نشست هم اندیشی توسعه پایدار، گردشگری و محیط زیست برگزار می شود
موسسه توسعه پایدار و محیط زیست
پوستر نشست هم اندیشی توسعه پایدار، گردشگری و محیط زیست

نشست هم اندیشی توسعه پایدار، گردشگری و محیط زیست در روز سه شنبه 20 بهمن در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

فرناز افشار، استاد دانشگاه و کارشناس حقوقی موسسه توسعه پایدار و محیط زیست (سنستا) در گفت و گو با دنیای سفر، نشست تخصصی علمی-اجتماعی «توسعه پایدار، گردشگری و محیط زیست» را یکی از سلسله نشست هایی دانست که قرار است سنستا به واسطه امضای توافق نامه با مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی پیرامون موضوع محیط زیست، توسعه پایدار، مردمان بومی، جوامع محلی و گردشگری جامعه بنیاد برگزار کند.

این نشست با همکاری مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی، کنسرسیوم جهانی قرق های بومی و سازمان های مردم نهاد سنستا، مکتب حرمت حیات، کانون عالی گسترش فضای سبز و حفظ محیط زیست ایران، انجمن زنان ایرانی و توسعه پایدار و ستاد مردمی نجات آشوراده (سمنا) در روز سه شنبه 20 بهمن در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

علی رزمخواه، مسئول بخش حقوقی سنستا می گوید: هدف اصلی از برگزاری این نشست، همفکری برای رسیدن به فصلی مشترک در تدوین نقشه راه توسعه پایدار گردشگری کشور از طریق گردشگری جامعه بنیاد است.

فرناز افشار یکی از مهمترین دستاوردهای این سلسله نشست ها را تدوین ضوابط مربوط گردشگری جامعه بنیاد، قانونمند کردن و در نهایت نظارت و تاکید بر حسن اجرای آنها می داند.

وی اضافه می کند: در این نشست سعی شده است با دعوت از تمام ذی نفعان گردشگری کشور نظیر بخش دولتی، خصوصی، سمن ها، مردمان بومی و جوامع محلی، اساتید و متخصصین، اصول و ضوابط مربوط به توسعه گردشگری پایدار ارائه شده و با انتقال تجارب گردشگری جامعه بنیاد بستر لازم برای همفکری های مورد نیاز در توسعه گردشگری پایدار در مناطق مختلف کشور محقق شود.

مدیر حقوقی سنستا به این موضوع اشاره می کند که این نشست، آغازی است برای تاکید بر شکل جایگزینی از گردشگری به نام گردشگری جامعه بنیاد. نوع خاصی از گردشگری که می تواند با مشارکت جامعه بومی، تحقق مجموعه بیشتری از اهداف توسعه پایدار را ممکن سازد.

فرناز افشار، کارشناس حقوقی سنستا می گوید: با انتقال دانش و اصول مربوط به گردشگری جامعه بنیاد و توسعه پایدار از طریق چنین نشست هایی می توان انتظار داشت حداقل آگاهی عمومی مجریان و فعالین گردشگری کشور ارتقا یابد و در نهایت خود این افراد مجری تمام عیار اصول توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست باشند.

قرار است در این نشست شمس السادات زاهدی، استاد دانشگاه و نویسنده کتب متعدد، به بیان مساله پرداخته و گردشگری پایدار را معرفی نماید. سپس آرش خیراندیش، فعال حوزه طبیعت گردی، در مورد گردشگری و آموزش محیط زیست صحبت کرده و رضا اسلامی، عضو هیات علمی حقوق دانشگاه شهید بهشتی، به گردشگری پایدار و حقوق بشر بپردازد. تقی فرور، رئیس کنسرسیوم جهانی قرق های بومی در مورد نقش مردمان بومی، جوامع محلی و قرق های بومی در گردشگری پایدار سخنرانی می کند و چندی از فعالین گردشگری جامعه بنیاد از تجارب خود می گویند. در ادامه خانم زهرا جواهریان، مدیرکل دفتر توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست، شریفی از سازمان جنگل ها و مراتع و یکی از معاونین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به نقش دولت در حمایت از گردشگری پایدار می پردازند. فریبرز رئیس دانا استاد اقتصاد به نقش بخش خصوصی در گردشگری پایدار اشاره می کند و توتونچی، جامعه شناس و فعال مدنی و شاهسوند، استاد دانشگاه و فعال مدنی به نقش سازمان های مردم نهاد در گردشگری پایدار می پردازند.

1