18 آوریل 2024 - 20:48
در مراسم تقدیر از پیشکسوت میراث فرهنگی مطرح شد

گردشگری را وزارتخانه کنید

14 فوریه 2017 - 14:30 dsfr.ir/ce1ij

گردشگری را وزارتخانه کنید
میثم رودکی - دنیای سفر
یکی از ساختمان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

نیروی کارشناسی #سازمان #میراث فرهنگی بسیار ضعیف است و به خون تازه نیاز دارد.

"محمدحسن محب علی"

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «محمدحسن محب علی» عصر روز دوشنبه - 25 بهمن- در مراسم تقدیر از خود به پاس نیم قرن حضور و فعالیت پیوسته در عرصه معماری که در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد؛ ارزش گذاشتن به آثار تاریخی را وظیفه ای مهم دانست و گفت: در طول سال های فعالیت خود همواره در خدمت میراث فرهنگی و آثار تاریخی بوده ام، چون در طول سال ها فعالیت نکات عارفانه و والایی را در آجر به آجر این آثار دیدم به گونه ای که امروز حتی نمی توانم از یک آجر بگذرم.

وی افزود: از آنجایی که در خانواده ای متولد شدم که با هندسه سنتی آشنایی داشتند به این رشته گرایش پیدا کردم و به دانشکده معماری رفتم. در دانشکده نقشه های آثار تاریخی یونان را باید تمرین می کردیم و از آنجایی که در یک خانه سنتی زندگی می کردم و به معماری ایران علاقمند بودم، احساس دوگانه ای پیدا کردم.

محب علی ادامه داد: زمانی که در سال 1344 در سازمان ملی حفاظت از آثار باستانی مشغول به فعالیت شدم و روی بناهایی چون گنبد سرخ و کلیسای سنت استپانوس فعالیت کردم، آجرکاری این بناها و نوع تقسیم بندی بنا نگاهم را نسبت به معماری تغییر داد و آنجا بود که متوجه شدم که در ایران چه معماری ارزشمندی وجود دارد که شناخته نشده است.

این پیشکسوت معماری و مرمت در ادامه افزود: تمام بناهایی که وجود دارند قابل احترام است. تخت سلیمان یک عبادتگاه است، فیروزآباد یک شُکرگاه. این بناها عرفانی در خود دارند که به ما درس می دهند و کسانی که این آثار را به وجود آوردند به نظم و نظامی که در این جهان حاکم است معتقد بودند و به انسان، طبیعت، فرهنگ، ادب و عرفان احترام می گذاشتند.

نقش اساسی دولت و مدیران، نهادینه کردن هویت ملی است

وی با بیان این که مسلم است هویت جامعه بر مبنای تاریخ و فرهنگ و دستاوردهای علمی و اخلاقی است و انسان بدون هویت احساس پوچی و ناامنی می کند؛ ادامه داد: نقش اساسی دولت و مدیران نهادینه کردن هویت ملی است و بدون شناخت هویت هر ملتی دچار سقوط می شود. از همین رو، وظیفه سازمان میراث فرهنگی این است که جامعه امروز را از چند دهه گذشته از میراث فرهنگی بریده و با این مباحث بیگانه شده پیوند دوباره بزند.

او با تاکید بر این که میراث فرهنگی فقط در معماری نیست. بلکه در اخلاق، کشاورزی، تولید و در همه ی زمینه ها قابل برداشت است؛ گفت: از مسئولان ارشد میراث فرهنگی می خواهم به بدنه کارشناسی سازمان میراث فرهنگی کشور توجه بیشتری نشان دهند.

معــاون حفظ و احیا سازمان میراث فرهنگی سابق کشور بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی بر پاشنه ی کارشناسان زبده خود می چرخد اما نیروی کارشناسی سازمان بسیار ضعیف است و نیاز به خون تازه دارد تا به اصلاح راه آینده بپردازد به همین دلیل لازم است که نیروی آموزش دیده و علاقمند به کار برای فعالیت های میراث فرهنگی جذب شوند.

گردشگری را وزارتخانه کنید / میراث فرهنگی را وارد بحث سیاسی نکنید

این پیشکسوت میراث فرهنگی به سنخیت نداشتن دو حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و افزود: میراث فرهنگی نهادی کاملا علمی و پژوهشی است و ماهیت آن با نهاد گردشگری که فعالیت اجرایی و تبلیغاتی دارد، متفاوت است.

محب علی معتقد است: بهتر است که گردشگری تبدیل به یک وزارتخانه شود و به فعالیت های گسترده خود بپردازد و میراث فرهنگی با همان بدنه محدود و کوچک خود به فعالیت های پژوهشی و علمی خود بپردازد.

محبعلی تاکید کرد: بگذارید ما کوچک بمانیم و میراث فرهنگی را وارد بحث های سیاسی نکنید.

1