مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی وزارت اقتصاد گفت: هیچ محدودیتی برای سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران و در زمینه هتل داری و گردشگری وجود ندارد.
کنفرانس بین المللی سرمایه گذاری خارجی بخش هتل داری و گردشگری ایران از پیش از ظهر روز نوزدهم بهمن ماه در هتل اوین با حضور مدیران گروه های هتل داری کشورهای مختلف آغاز شده و تا ۲۰ بهمن ادامه خواهد داشت.
در مراسم افتتاحیه این کنفرانس زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اکنون با انگیزه گردشگران خارجی برای ورود به ایران و استفاده از جاذبه های گردشگری آن و استفاده از جاذبه های پویای فرهنگی و تمدنی و ظرفیت های ایران در زمینه توانمندی های گردشگری مواجه هستیم.
امروز هم پنجره گردشگری ایران پیام صلح و امنیت را به همراه فرصت های سرمایه گذاری و زمینه های رونق اقتصادی برای جذب و حفظ گردشگری داخلی و خارجی به دنیا مخابره می کنند. از آنجا که مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی و اجرای طرح های گردشگری و فراهم کردن زمینه های مناسب هماهنگ بوده و این مشارکت در بستر امنیت اتفاق می افتد دولت تلاش کرده با تصویب پروژه های مرتبط با توسعه زیرساخت های گردشگری اقداماتی را با تمرکز بر تامین بسته های حمایتی و ایجاد ظرفیت های جدید انجام دهند.
اهتمام جدی و توجه رئیس جمهور و اعضای کابینه به توسعه زیرساخت ها به عنوان عوامل مهم ایجاد رونق اقتصادی است.
احمدی پور بیان کرد: امروزه توجه به بخش غیردولتی و تزریق منابع مالی می تواند در کنار حمایت های دولت، بازارهای هدف گردشگری مناسبی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد. توسعه گردشگری با اهتمام دولت منجر به آن شده که در افق ۱۴۰۴ ورود ۲۰ میلیون گردشگر خارجی به ایران به عنوان هدف مدنظر قرار گیرد.
در ادامه، احمد جمالی مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز گفت: سیاست ما همیشه این بوده که سرمایه گذاران را مشتاق به فعالیت کنیم. سیاست ها و برنامه های ما مشخص است ما نظام مالیاتی رقابتی داریم. همچنین صندوق توسعه ملی تاسیس شده تا به سرمایه گذاری بخش خصوصی کمک کنند.
ایجاد زیرساخت های حقوقی مثل توافقات دو جانبه موافقت های پیشگیری از مالیات های مزاحم تعهدی بر دوش دولت است. ایران با بیش از ۶۸ کشور توافقاتی امضا کرده است و ایمان دارم ایران یکی از مهمترین کشورها در غرب آسیا و فعال ترین کشور منطقه است که تمام عوامل لازم برای تبدیل شدن به یک منطقه مهم سرمایه گذاری خارجی را دارا است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی وزارت امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: با توجه به مسائل مطرح شده از سال ۲۰۰۲ با تصویب قانون ترویج سرمایه گذاری خارجی نقطه عطفی برای ایجاد بستر حقوقی و فعالیت های اقتصادی و مشارکت سرمایه گذاری خارجی در فضای کسب و کار کشورمان به وجود آمد.
جمالی اضافه کرد: سرمایه گذاران خارجی می توانند در شکل های مختلفی فعالیت کنند. محدودیتی در چارچوب های حقوقی، اقتصادی، زمینه های مرتبط، حضور سرمایه گذاران خارجی در شرکت های ایرانی و خروج اصل سود سرمایه گذاری خارجی وجود ندارد. اینها مثال هایی است از مشوق هایی که در قانون مشخص شده اند.
توزیع جغرافیایی پروژه های سرمایه گذاری موجود نشان می دهد که فرصت های سرمایه گذاری و امکانات آن بر اساس مزایای نسبی استان های ایران توزیع شده است. در برخی از استان ها این پروژه ها با کمک شهرداری ها و سازمان های اجرایی انجام می شود.
در حاشیه این برنامه غرفه هایی برای تبادل نظر بین گروه های هتل داری خارجی و ایرانی و تبادل نظر سرمایه گذاران خارجی و آشنایی آنها با زمینه های فعالیت در ایران برپا شده است. همچنین نشست های تخصصی نیز پیرامون سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و هتل داری ایران تا ۲۰ بهمن در هتل اوین برگزار خواهد شد.
« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری مهر » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.